Mitől van az hogy ritkán úgy ébredek fel mintha fekve kb fél-1 méter magasból ledobtak volna?
Figyelt kérdés
Bocs, ha kicsit hülyén fogalmaztam meg. Szóval az van hogy a szüleim elváltak és ha apumnál vagyok időnként arra ébredek hogy semmit nem álmodtam csak nagy feketeség és úgy érzem mintha leesnék valahonnan. Ez mitől van?2015. szept. 24. 18:32
1/8 anonim válasza:
ilyen nalam is szokotz lenni es olyankor igy beremegek vagy hogy mondjam, de nemtudom mitol lehet en sem
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy leírtad hogy veled is volt már ilyen. Eddig azt hittem egyedül vagyok ezzel. Én arra tippelek hogy a lelkem elmegy ,,kirándulni" és ilyenkor visszajön és belémesik
2015. szept. 24. 18:59
3/8 anonim válasza:
Nagyon érdekes témát vetsz fel, és biztosan nem vagy egyedül ezzel.
Hasonló velem is előfordut már többször, úgy éreztem "belezuhanok" a párnámba és még fájt is, amire azután gyakran fel is ébredtem.
Igaz már elég rég (kb egy éve) volt ilyen élményem utoljára. Gyermekkorom óta ismétlődő volt ez a dolog az én életemben, viszont (habár a gyermekem is már lassan felnőtt korú lesz) ma sem értem igazán, mi lehet az oka.
Az agyunkban tárolt "információk" alvás közben (is) érdekes dolgokat képesek produkálni - gondolom.
Talán pont te találod meg erre a választ.
4/8 anonim válasza:
A zuhanás érzetét az izmok hirtelen elernyedése okozza.
5/8 anonim válasza:
Mindig izmokkal meg idegekkel magyarázzák ezt,de én nem vagyok benne biztos hogy nem valami más.:D Velem is sokszor van ilyen,de érdekes,kiskoromban többször volt.
6/8 anonim válasza:
Elég érdekes ez a dolog ami történik néha igy hirtelen.. és olyankor abba az 1mp be mintha le estél volna valahonnan.. bar aztan kitudja mi okozza, lehet az izmok elernyedése de azis lehet hogy más.. hát aki hisz az ilyen lélekvándorlásban.. Relytelyes, de igen tényleg jó érzés hogy ensem vagyok egyedül ezzel a "rángatózással"..😊😊
7/8 anonim válasza:
Nekem is volt és akkor szűnt meg amikor elváltak. Apám nagyon hülye ember volt. Én úgy éreztem amikor azt a fekete ürességet láttam magam körül mintha összepréselnének és nem kapnék levegőt aztán én is úgy ébredtem ahogyan te, a pszichológus azt mondta hogy a stressztől van, nekem a loranxil segített. Kiizzadsz amikor így ébredsz?
8/8 piriiiii válasza:
Amikor ébren vagy, az izmaidat használod, megfeszíted, Te irányítod őket. Ám, mikor elalszol, a tudatod pihen, a testedet pedig nem kontrollálod - az izmaid ilyenkor elernyednek, ahogyan írta is valaki előttem (és fellép az alvási bénulás), ebből ered a zuhanó érzés. Kifejezetten akkor, ha például elalváskor fel van húzva a térded, majd hirtelen lecsúszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!