A tükör miért, mitől lenne átjáró?
Ha tükörnek használom INOX serpenyőm alját, az is?
Mert ha igen, vagy csapóajtó, vagy pedig kiesik belőle sűlés közben a rántotta.
Ez is olyan ostoba babona, mint a fekete macska... Az csak egy macska, ez meg csak egy tükör. Nincs benne semmi természetfeletti, egyáltalán nem különleges és nem hoz rád balszerencsét (max ha FB-re akarsz egy olyan képet felrakni, amikor a tükörnél fotózod magad és pont belelóg a képbe a klotyó. És te nem veszed észre...)
Én még nem láttam benne semmi túlvilágit éjfélkor, pedig rengetegszer belenéztem, mikor éjfélkor mentem ki sz*rni a budira és kezet mostam...
Szerintem azért tartják a tükröt "rossznak" mert vannak olyanok, akik ha belenéznek rossz érzésük támad. Én is ilyen vagyok pl. belenézek a tükörbe és olyan érzésem van, mintha meg akarna benne jelenni valami... De ilyen nincs, csak babona. Semmi egyéb.
Az, meg hogyha belenézek és rossz érzésem támad, bármitől lehet.
Amúgy meg, ha te is leírtad a véleményedet erről az egészről, akkor én miért nem írhatnám?
Az nem szerepelt a kérdésben, hogy NE írjuk le a SAJÁT véleményünket... :)
Utolsó voltam, ismét.
Talán egy ép eszű következtetés!
Ükapáink idejében még nem volt minden fürdőszobában tükör. Sőt fürdőszoba sem volt. Na meg aztán, sok ember anélkül halt meg, hogy nézett volna egyáltalán tükörbe. A tükör a síküveggyártással egy időben kezdett elterjedni, mint használati eszköz, ami törik. Tehát ebből következik, hogy csak a gazdagok kiváltsága volt évszázadokon keresztül a tükör. Hogy ki mikor tulajdonított neki először spirituális jelentőséget azt lehetetlen visszakövetni, de ma mikor már mindenkinek van saját tükre, ezek a hisztériák egyre inkább feledésbe merülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!