Szellemet fotóztak egy brit múzeumban. Mi a véleményed?
Az éjszaka készített felvételen a múzeum műtárgyai között egy jól kivehető nőalak tűnik fel. A kép készítésekor senki nem volt a teremben, a dolgozókat sokkolta a fotó.
Hihetetlen fotó sokkolta a minap a Torquay Museum dolgozóit. Az éjszaka készített felvételen a múzeum műtárgyai között egy jól kivehető nőalak tűnik fel – írja a Mirror. [link]
A képet egy szeánsz estéjén készítették a dolgozók, akik véletlenszerűen fotózták a múzeum szobáit. A kép egy régi parasztházat megidéző teremben készült, ahol akkor állítólag senki nem tartózkodott.
A fotón a női fej a padló felől egy fénysugár felé néz, és a régi korok stílusát megidéző ruhában van. [link]
“Amikor visszanéztük a fotókat, először nem láttunk semmi különöset. Aztán feltünt valami furcsa folt a kép közepén. Kicsit állítóttunk a kontrasztokon, akkor rajzolódott ki az ijesztő női alak” – mesélte a múzeum marketing menedzsere. [link]
“Amikor a kép készült, senki nem volt abban a szobában. A benne találahtó bútorok körülbelül 300 évesek, és néhai tulajdonosaik energiáit hordozhatják. Más magyarázatot nem találok” – tette hozzá.
Állítólag nem ez volt az első észlelés a múzeumban. Korábban könyvek estek le maguktól a polcokról, és több ember is látott egy titokzatos nőt kék viktoriánus korabeli ruhában.
Azért mert az ember felsöbbrendü. Nem tudtad, hogy a végtelen univerzumban nincs más faj, akinek lelke lenne?
Csak az ember, minden ami mozog alá van rendelve.:DDD
Ha a képet elfordítom, akkor is nő látszik?
Az ember csodás képessége az asszociáció. Látunk valamit, amit értelmezni próbálunk. Jelen esetben egy folt alakja olyan, mintha emberi arc lenne.
Reprodukciós fényképész koromban ilyen jellegű folttal gyakorta találkoztam. Sötét tónusú, fényes papíron lévő zsírfolt okozta.
És azokon is fel lehetett fedezni különféle alakokat, akár embert is.
Ez nyilván nem így keletkezett, de biztos, hogy nem szellem, s trükkfelvételnek, utómunkának sem gondolom.
Szerintem kamu fotó, bár lehet van rá esély, hogy valódi. De nem nagyon hiszem... :)
Olyan, mintha valakit csak odaállítottak volna... Ilyen fotót, talán még én is tudnék csinálni pár óra munkával.
A szellem témához meg annyit hozzáfűznék, hogy nagy rá az esély, hogy léteznek. De már annyira "felkapott" lett a téma, hogy naponta f*ssák ki magukból azt, hogy "LEFOTÓZTAM EGY SZELLEMET!!" és már az egész kísértet téma elvesztette hitelességét, valamint komolyságát...
Velem is volt már olyan, hogy hallottam valamit, láttam valamit, meg lefotóztam valamilyen pacát... De ettől még nem hiszek bennük 100%-ban. Mivel bármi adhatta ki azt a hangot, bármit be halucinálhattam talán azért, mert fáradt voltam akkor vagy csak beképzeltem... A fotók, pedig csak fotók. Én is fotóztam minden bánatot, de arra rá lehet fogni, hogy a fényképezővel van valami, vagy a fényviszonyok. Mivel csak egy paca volt a képen.
Majd akkor tutira hiszek bennük, ha majd tényleg egy emberi alakot fotózok le, nem csak egy ilyen szétloccsant takonynak kinéző valamit... :)
Az, meg hogy valaki készít egy nagyon hitelesnek látszó videót/képet (videó, mondjuk az "I have a body of pig") arra még nem fogom mondani, hogy valós. Mivel nem én készítettem, és csak utólag láttam a felvételt/fényképet...
Kicsit megagyabugyáltam az eredeti képet. :) tisztán látszik hogy pixeles, külön szerkesztett részek, amikbe beletöröltek, de néhol ott maradtak a pixelek.
ENNYI. Ezt bárki megcsinálhatja ahelyett hogy napokig agyal rajta.
Ha valamim ott van egy képen a pixelek nem ennyire elkülönítettek, hanem jobban el vannak mosva a széleken. Erre figyeljetek és rögtön kiderül. Jól ránagyítasz és akkor is látszik. Látszik hogy ki van törölve az a régies ruha a csaj alól. :)
18-as! Hosszú évek óta oktatom a Photoshop használatát, még régebben használom. Nem vagyok benne biztos, hogy manipulált. Sőt, szinte biztos, hogy nem.
De, mint látható, ha csak elfordítom a képet, máris eltűnik a nő. Érzékcsalódás. A szemet, orrot, dekoltázst képzeletünk állítja elő.
A fotó valóban nagyon rossz, irgalmatlan tónusleszakadások vannak.
Érdemes pillantást venni a hisztogramára:
Nekem csak egy bibi van. Ha az a nô nem jelent meg volna a képen,akkor a fénykép tuladjonképpen egy értelmetlen sötétség volna,a sarokban gyertyákkal. Akkor meg minek is fotózak volna sötétséget?
Najó meglehet, hogy direkt fotóztak a sötétben,hátha lekapnak valamit, és itt is van ez a asszonyka eredményképp. De mégis erôs kétségeim vannak a kép eredetiségét illetôen.
Én nagyon is hiszek a szellemekben, de ma már semmit sem szabad vakon elhinni, bárki tud manipulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!