Galamb ablaknak repülése jelent valamit?
Zsuzsimuzsi: nem azt mondom, hogy István bácsi hazudna, szó sincs erről. Csak arra próbáltam magyarázatot találni, hogy mi lehetett a jelenség, mert nagyon érdekesnek találtam. Azt is leírtam, miért.
Arra akartam kilyukadni, hogy netán félrevezették, honnan lehet benne biztos, hogy Istennel volt dolga? Azért mert úgy mutatkozik be valaki, aki megjelenik a szobában, még nem biztos, hogy Istenről van szó. Ráadásul mivel benne van a Bibliában, hogy nem csapható be az Isten, ezért számomra úgy logikus, hogy nincs szüksége kérdésre sem, eleve nem is vonult volna ki a 10 fős kompániával (ez is érdekes, minek a Mindenható Istennek díszkíséret? Mert megteheti? Nyilván ezt mindenre rá lehet mondani.). Ellenben az ördögnek szokása becsapni az embereket.
Ez nagyon nem logikus számomra, csak féltem István bácsit, nehogy valami baj érje.
"sokszor és sokáig vihetjük azokat,akár betegségeket is ezen életed tettei következményeként"
Ezzel egyetértek, lehetnek szennyeződések a lelken, de az is lehet, hogy ennek a feloldása több életes, reinkarnációs feladat, nem pedig hiba. Meggyőződésem, hogy a rendszer tökéletes.
Én úgy látom, hogy a gonosz fogalmát azért hozta be a keresztény egyház, hogy lehessen riogatni az embereket, illetve ha valakit máglyára akartak küldeni, vagy csak félreállítani, mert zavarta a hatalmi köreiket, egyszerűen rásütötték, hogy a gonosz lakik benne.
Ettől még lehetnek itt ragadt sérült/szennyeződött lelkek, akiket démonnak hiszünk, de ők nem gonosznak lettek teremtve, csupán eltévedtek és mindenáron ragaszkodnak ehhez a világhoz, éheznek, és ezt az éhséget csillapítaniuk kell. Tehát lényegében az életben maradásért (ők így érzik) küzdenek és elvadulnak.
Ha Istenben ott van a gonoszság, nem létezhetne mennyország, a lelkek hazája is duális lenne, akárcsak a föld. Márpedig én úgy tudom, hogy ahonnan jöttünk a béke és a színtiszta szeretet világa, közvetlenül Jézus atyjának birodalmáról beszélünk, ahol nagyon sok hely van.
Azt látom, hogy a reinkarnáció tanait elfogadod. Hogyan tudod összeegyeztetni a reinkarnáció tényét a haragos, büntető (tökéletlen) Istennel? Jézus hazudott volna a tékozló fiú példabeszédével?
"én föntről erről lettem informálva,mint ahogy a régi istenekről is,hogy nagyon is létezők Zeusz,Szobek,Anubisz,Hádész,Árész stb"
Ezzel én is egyetértek. A sor végére odaírhattad volna Jehovát is.
"ez is mind az egyIsten képmásai"
Akárcsak mi. Ők is teremtett lelkek, csak más kategória, mint mi. A lélek az Isten mása, nem a test. Megint csak az ördög a részletekben lakozik. A fátyol megakadályozza, hogy a testedben a lelked tökéletes tudatosságában cselekedj. Ezért nem Isten képmásaiként viselkedünk. Ezért nem viselkedtek úgy ezek a magukat istennek beállító lények sem.
"És ha ott tapasztaltak ókorban sötét képmásokat nekem ez elég bizonyság,hogy az Istennek is van rossz oldala"
Azoknak az "isteneknek" biztosan, akik testben nyilvánulnak meg és akárcsak olyan tökéletlenek ebben a formában és mulandók, mint mi, emberek.
"és azért sokan ma azt mondják,hogy de arégiek ezeket az isteneket csak maguknak kreálták"
Ez valóban hazugság, a régiek sem voltak hülyék, csak amit nem értettek meg, azt csodának minősítették. Ma már tudjuk, hogy a legtöbb ilyen "csodára" lehet tudományos magyarázat is. Ha egy mai ember feltűnne az ókorban, őt is istennek néznék, elég lenne hozzá egy zseblámpa meg egy pisztoly.
"főleg mivel én is láttam őket 3.szememen keresztül"
Láthattad, ezt elfogadom.
"Nekem ez is mind az Egy Isten."
Minden egy Istenben. Minden általa teremtett dolog belőle van. De a "rossz" ennek a duális világnak a viszony fogalma, mint említettem.
Nem akarlak én meggyőzni semmiről, csak szeretném megérteni a világod, ehhez kérem a segítségedet. Beszélhetünk arról, hogy mit láttál és tapasztaltál, én csak megpróbálom logikusan összetenni a képet.
Zsuzsimuzsi: az ördög és a gyógyítás:
"Ezután felvitte őt az ördög, megmutatta neki a földkerekség minden országát egy szempillantás alatt, és ezt mondta neki: Neked adom mindezt a hatalmat és dicsőséget, mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom." (Lukács, 4.fejezet, Jézus megkísértése)
Tehát az ördög úgy tudja, hogy ez a világ neki adatott. Ha neki adatott, akkor bármit megtehet benne. Akár még gyógyíthat is, ha ez a célját szolgálja.
Nyilván nem ismerem olyan pontosan Istent, hogy megmondjam mit miért csinál, pláne itt a földi testemben nem. De azt látom, hogy az általa teremtett világ rendszerezett, logikus és tökéletes. Ebből arra következtetek, hogy ő is logikus és tökéletes.
"Jézus tanította:amint fent úgy lent amint kint úgy bent"
Ezt kicsit furán értelmezed, ha arra gondolsz, hogy a a fenti világ megegyezne a lenti világgal. Nem logikus, akkor miért jönnének ide a lelkek, ha ugyanaz van mindkét helyen. Miért lenne reinkarnáció? Ha ez a világ a fenti másolata, akkor az nekünk NAGYON NAGYON rossz, ezt gondold végig még egyszer, ezt magad sem hiheted el! És ezzel azt jelentenénk ki, hogy Jézus hazudott többször is a Bibliában atyja világáról, és a tékozló fiú története is hazugság.
Ne haragudj, de nem tudom elfogadni, hogy ezt az információt "fentről" kaptad. Nem azt mondom, hogy hazudnál, csak az a gyanúm, hogy megtévesztenek, mert ezek az állítások ellentmondanak a logikának. És Isten eddig számomra úgy tűnt, hogy logikus.
"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja."
(János evangéliuma 8.44)
Helyettesítsd az igazságot a logikával.
Lehet, hogy annak az Istennek, akit ti szolgáltok, van rossz oldala. De félek tőle, hogy ő nem Isten. Ha mégis, akkor ő nem az én Istenem.
"így benne is van gonoszság,ami végső soron mégis szeretet,mert a rossz által tanít minket,ezért Isten csakis szeretet"
Többször is leírtam, hogy a gonoszság egy igen relatív viszonyfogalom. Nincs olyan, hogy rossz, csak a teremtett világ van és annak a rendje.
Nekünk rossznak tűnhet, ha esik az eső és bőrig ázunk, a száraz földnek, a növényeknek viszont szükségük van rá az életben maradáshoz. Ebben a világban, ahová leszületünk, előfordulhat rossz is, de a rossz relatív, ami nekünk rossz, másnak jó, ugyanígy gonoszságnak tűnhet bármi, aminek nem értjük az okát. Tehát a rossz nem egy teremtett dolog, ahogy a gonoszság sem. Éppen ezért nincs jelen Istenben sem. Ha lenne benne, tökéletlen lenne, borulna az egész világegyetem.
Azok az erők, akik elhitetik veled, hogy Istenben a gonoszság és dualitás jelen van, egészen biztos vagyok benne, hogy félrevezetnek, hazudnak neked. A spiritualitás világában nem ritkák a hiteltelen források.
Persze én is tévedhetek. De ha úgy lenne, ahogy mondtad, logikátlan, értelmetlen lenne az egész rendszer.
"én veled ellentétben kapcsolatban vagyok felsőbb erőkkel és nem szoktam tévedni"
Örülök neki, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban. Most lehet, hogy újat fogok mondani, de képzeld, én is kapcsolatban állok a felsőbb erőkkel. Ahogyan mindenki kapcsolatban áll velük többé kevésbé, kérdés csak az, hogy erre a kapcsolatra mennyire tudatos. Ezzel gondolom Te is tisztában vagy 10 éves tapasztalattal a hátad mögött.
Nem akarom megingatni a hited, csupán meg akarom érteni. Az igaz Istenben rend van és logika, ez szilárd meggyőződésem, hogy amiről Te beszélsz, az duális, rendszertelen, logikátlan (ezt a következtetést abból vontam le, hogy az erre utaló kérdéseket, "nem tudom", meg "biztos igaz tekintély alapon" válaszokkal lerendezed).
"nincsen kedvem olyannal beszélgetni olyan témáról,hogy én mennyire tévúton járok,aki mégcsak nem is érzékeli a felsőbb erőket,nemhogy iránymutatást adjanak"
Azért valljuk be, semmit sem tudsz rólam. Jelen pillanatban én többet tudok rólad. És sohasem mondtam konkrétan, hogy tévúton járnál, csupán azt, hogy nem értem a logikát a tapasztalásaidban és állításaidban Istenről ezért gyanús, hogy netán nem a tiszta forrással van dolgotok. Ha már itt tartunk, érzékelem a felsőbb erőket és nekem is 15 éves tapasztalatom van ebben. Tudom, hogy működő, valós dolgokról beszélünk.
Igen, örvendetes, hogy végső stádiumban lévő betegeket gyógyítotok ezekkel az erőkkel. Ezt az érdemet senki sem vonhatja kétségbe.
De ha már itt tartunk, az ördögnek is lenne ráció abban, hogy egy-egy ilyen beteg tovább élhessen. (Azért beszélek folyamatosan az ördögről, mert a te világnézetedben/szabályrendszeredben jelen lévő entitás, ezért számolnunk kell vele.) Ez a gyógyult beteg rossz esetben továbbra is rettegni fog, mert mi van "ha", a rettegő ember nincs egyensúlyban, szabad préda. Illetve nem tudhatod, hogy mit veszített a hirtelen gyógyulásért cserében a beteg. Tiszta lakoma ez az éhező itt ragadt lelkek számára (olyan mintha a becsődölt ügyfélnek a bank további hitelmentő hiteleket adna). Lehet olyanokról is hallani, hogy emberek hihetetlen módon meggyógyulnak, aztán váratlanul meghalnak évekkel később, mindenféle előjel nélkül.
Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy gonosz által gyógyítanátok, csak arra, hogy ez is lehetséges lenne akár, mert a forrásotok megnyilvánulásai logikátlanok.
Nem tudhatod, hogy a felsőbb erőkkel beszélsz-e, vagy csak becsapnak és azt látod, tapasztalod, amit láttatni/tapasztalni szerettetnének veled valakik, valamik. Ez a szép a spiritualizmusban, ha már magas fokon űzöd, akkor az ilyen dolgoknak is magas fokon ki vagy téve. Ha nyitott vagy és tehetséged is van a dologban, ott van a hátadon a céltábla.
És nem úgy általában a spirituális erőkkel való bánást/gyógyítást kritizálom, hanem azokat a megjelenési formáit nem tudom elfogadni feltételen tiszta forrásnak, amikben nincs ott az igazság (ami ugyebár logikus). És csak azért hagyhatja el a számat kritika, mert más irányzatokat Te is kritizáltál (még az elején azt írtad, hogy tudod hogy a Reiki milyen sötét energiákkal gyógyít). Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Persze nyilván a saját kritikádat tapasztalati úton fogalmaztad meg, ami a fentiek fényében számomra szintén megkérdőjelezhető.
Mindazonáltal abban hiszel, amiben akarsz, de az általad leírt tapasztalatok alapján úgy érzem, hogy ez a szellemgyógyászat elég vékony jég befolyásolhatóság és tisztaság szempontjából, ezért ezt az ágat a jövőben kerülni fogom (persze még biztosan meg fogok kérdezni másokat is ebben a témában, de addig amíg nem találkozom ilyen módszerben gyakorlott személlyel, biztosan kerülni fogom).
Sohasem mondtam azt, hogy az én állításaimban kellene hinned, sőt, inkább azt kérném, hogy ne higgy senkinek, csak saját magadnak, hallgass a belső iránytűre, ne István meg Vilmos bácsira, mert az emberek tévedhetnek. Keresd a logikát és az igazságot! A hazugság előbb utóbb mindig elbukik, ha logikusan vizsgálod, mert nem a rendszer része. Sok sikert és vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!