Galamb ablaknak repülése jelent valamit?
Zsuzsimuzsi, köszönöm a választ. Így már látszik, hogy hol tér el a világszemléletünk.
"egyébként meg Isten a minden...Istenből árad minden,Ő a forma és a forma nélkül is"
Igen, Isten a teremtő és ő a teremtés is egyben. És mindenben ott van, ebben egyet értünk. Isten a rendszer és a világ tökéletesen működő rendszer.
"Akkor valójában kitől való a gonoszság, a sötétség, a harcra való hajlamunk?"
Na EZ az a pont, amivel nem értek egyet. Ha ez így lenne, akkor a gonosz emberek már gonoszan születnének. De ez nem így van, mindenkit az őt ért környezeti hatások befolyásolnak, alakítanak, mindenki jónak születik, tehát ezt hozzuk magunkkal. Az, hogy dönthetünk rosszul is, az a szabad akarat "hátránya". Ami egyeseknek rossz, másoknak jó, a rendszer (a világ, amiben most élünk) tökéletesen egyensúlyban van, nem jó és nem rossz.
Az az "Isten", aki a zsidókat támogatta és az egyiptomiakat pusztította Jehova volt. Ez egyértelműen kiderül a Bibliából.
"ha a földön létezik gonoszság annak is tőle kell áradnia egyértelmű"
Nem, ez annak a következménye, hogy egy olyan gyerek kezébe adtál fegyvert (szabad akarat), aki nem tud (még) bánni vele. Ez nem hiba volt, hanem annak a tudata, hogy az általa teremtett tökéletes rendszerben nem okozhatsz bajt vele, hiszen ez csak egy tapasztalás, a lelked túléli a földi életed. A földön lévő gonoszságot az emberek teremtették egymásnak az önzőségükkel a kapzsiságukkal, nem Isten.
Isten egy tökéletes rendszert adott, amiben az emberek gyakorolhatják a szabad akaratot. Kaptunk egy homokozót, amiben bizony előfordul, hogy leromboljuk egymás várát, de ismétlem, nem azért mert Isten ezt akarná, ez csak a saját gyarlóságunk eredménye. És nem azért vagyunk gyarlók, mert Isten selejteset teremtett volna, egyszerűen még tanulunk kell, a teremtés bennünk teljesedik ki ezáltal. Erről szól a szabad akarat!
A hibák ellenére Isten mindenki szeretettel vár vissza (lásd Biblia: tékozló fiú története), nem ítél, hanem atyai szeretettel mindent odaad kérdés nélkül. Isten az önzetlen végtelen kiáradó szeretet. Nincs benne a gonosz. A gonoszság csupán a világunkban létező, a mi tökéletlenségünk által teremtett dolog. Nem a teremtett világ egy alap összetevője. Ha úgy jobban tetszik, mi magunk teremtjük a gonoszságot, amikor fényt is teremthetnénk a ránk ruházott erővel (ami nem jó vagy nem rossz). De úgy is felfoghatjuk, hogy a gonoszság a szeretet hiánya. Amikor valami olyant cselekszünk, amiben nincs szeretet. Megtehetjük, szabad akaratunk van, erről szól a világ.
"Vagy talán nem pusztított el előttünk számos nemzedéket?Nem sújtott minket kínokkal?Döghalállal?"
Ez nem Isten volt. Az általa teremtett világban minden megtörténhet, még a számunkra rossznak tűnő is, de nem azért mert Isten rosszat akarna, ő megteremtette a világot, amit mi szabadon alakíthatunk.
"Miért ne förmedhetne rá az egyik szolgájára"
Mert nem a szolgája, hanem az atyja. A szolga egy alárendelt viszony, amiről én beszélek az a család (a jobbik fajta, nem az, ahol alkoholista az apa, az anya meg prostituált drogos)! Mert szabad akaratot adott neki. Mert ő teremtette, ha ráförmedne, elismerné, hogy tökéletlent teremtett, ami az akaratának ellentmondó, így maga Isten is tökéletlen lenne. Amit kizártnak tartok, mert akkor nem működhetne a világ. Ha Istenben ott lenne a "gonoszság" (=tévedés), akárcsak kicsit is, összeomlana a világ. Nem olyan a személyisége, mint nekünk, nem tökéletlen, hanem sokkal több annál, nem is tudom, hogy illő e egyáltalán a földi emberek szemszögéből értelmezett személyiséggel illetni. Isten az önzetlen kiáradó szeretet, ennél tisztább és tökéletesebb forrás nincs.
"számomra Isten már réges régen nem az aminek a keresztény egyház beállította,hogy mindig csupa jó és fény"
Sajnos nem így állította be az egyház, mert az ószövetség is a Bilbia része, ezáltal Jehovát Jézus atyjával azonosították. Talán erre alapozták a "sötét" középkorban gyakorolt hatalmukat. Beletették a férget az almába.
"Én simán megértem,hogyha ő nemcsak folyton megsimogatja a bucóját mindenkinek meg csak szeretetet adjunk mindnekinek,hiszen a rossz által tanulunk,ő a rosszin keresztül tanít minket,ezért sújt minket rossz dolgokkal."
Te megtennéd, lehet, hogy én is, de nem Ő, mert ezzel azt ismerné el, hogy tökéletlent alkotott. Nem dacból nem tesz ilyent, hanem azért mert az alkotása tökéletes. Nem tudsz olyant tenni ebben a világban, ami nem felelne meg az általa felállított tökéletes rendszernek.
"Amugy meg tudtad,hogy Jézus azt hírdette,hogy a Mózesi törvényeket meg kell tartani???Ebbe beletartozik a házasságon kívűli szexért halálra kövezés,miként házasságtörésnél is."
Én pont úgy tudtam, hogy házasságtörését kövezésre ítélt nőt mentett meg (aki utána végig a párja volt). Na erre varrjál gombot.
Jézus mondja: "Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok. Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok. Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja ő."
Itt a zsidók Istenről, Jehováról beszélt Jézus, a tökéletlenről, akiben sajnos Te is hiszel, mert megtévesztettek!
"Tehát egyértelmű,hogy nem tartjuk,mert a keresztény egyház teljesen kiforgatta Jézus tanításait."
Ez egyértelmű, a legnagyobb bűnük az ószövetség becsatolása a Bibliába.
"354-ben, az első Nikaiai zsinaton elrendelik, hogy az Ószövetségi Jahve-t és Jézus apját innentől kezdve azonosítani kell. Majd 451-ben ismét kimondják, hogy az ótestamentum (a júdaizmus) ezentúl a keresztény kinyilatkoztatás része. 451 előtt a kereszténységi tanok nem voltak benne az ószövetségben! Azt terjesztették a 451-es zsinat után, hogy a kereszténység a júdaizmusból fejlődött ki, annak egyik ága. Az ószövetség, a júdaizmus azt hangoztatja, hogy Jézus Atyja egyenlő Jahve-val. Korábban Isten és Jahve teljesen két különböző létforma és lény volt!"
A fenti részt egy ismerősöm kutatómunkájából idéztem, nyugodtan utána lehet nézni a tényeknek.
A kérdés már csak az, hogy ki/mi jelenhetett meg István bácsinál, miért vitt magával 10 "verőlegényt", miért kellett kérdeznie István bácsitól. Kizártnak tartom, hogy Istenről beszélnénk ebben az esetben. Akit ebben a jelenetben leírtál, egy tökéletlen emberi személyiség volt. Utal erre a magatartása, a megjelenése, a vehemenciája, minden. Nem lehetett Isten.
Még annyit, hogy az, hogy mi tökéletlenségeket cseleszünk a szabad akaratunkkal, nem jelenti azt, hogy tökéletlenre teremtettünk volna. A lelkünk igenis tökéletes, a világ is tökéletes, amibe emberi testtel leszületünk, de az itt ért hatások és a szabad akaratunk következtében bizony tévedhetünk, mert az egész világ arról szól, hogy itt "szabad/kell" tévedni. A világ egy játszótér és mi vagyunk benne a gyerekek. Nem azért vagyunk itt, hogy Isten tökéletességében cselekedjünk, hanem azért, hogy kipróbáljuk magunkat ebben a világban is, ahol bizony elfogadott a tévedés, mivel mindenféle kényszerítő hatásoknak és egymás tévedéseinek vagyunk kitéve (testi szükségletek, stb). Ezek a hatások szintén nem hibák, nem is büntetések, ez ennek a világnak a rendje.
Én így látom.
" A gonoszság csupán a világunkban létező, a mi tökéletlenségünk által teremtett dolog."
Ha a saját tökéletlenségünk által teremtett dolog a gonoszság,akkor van amit mi teremtettünk ebbe a világba és nem Isten?Ezzel együtt egyértelmű,hogy azt állítod,hogy Isten nem mindenben jelenvaló.Hiszen,ha a gonoszságot mi teremtettük....Másfelől a zsidókat támogató isten Jehova volt szerinted....akkor most mi van?Nem egy az isten,hanem sok???Jehova az valami másik Isten lett volna???Hiszen ha szerinted "a zsidókat támogató Isten"Másfelől,hogy a szabad akaratunk eredménye a gonoszság....mert Isten adott nekünk szabad akaratot...de ha adott szabad akaratot,akkor teremtenie kellett hozzá választási lehetőséget is nem?Az utakat,a lehetőségeket amikből választhatsz???Hogy választhatod a gonoszságot útnak,hogyha azt előtted Istent nem teremtette meg lehetséges útnak?Másfelől,ha Isten képére vagyok teremtve,akkor csakis olyan dolgok lehetnek meg bennem amik meg vannak az Istenben is.Más semmi!Hiszen,akkor vagy nem Isten képére lennék teremtve vagy több lennék az Istennél,hogy arra én még pluszba is képes vagyok....
Zsuzsimuzsi: arról van szó, hogy Isten teremtett nekünk egy teret, aminek minden építőeleme jó és tökéletes rendszerben működik, akárcsak Isten (tehát úgy is mondhatjuk, hogy belőle áll). Ennek a térnek a része a testünk is, ami szintén jó. A tér arra szolgál, hogy a szabad akarat által alkothassunk. A szabad akarat által nem feltétlen csak a szeretet motivációs erejével teremtünk. Ezt éljük mi meg gonoszságként. Ha ez meg lenne kötve, nem lenne szabad akarat. A gonoszság relatív fogalom, valakinek egy gonoszság rossznak tűnik és van akinek meg a szeretet megnyilvánulása.
Nézzünk egy példát az élővilágból. Az oroszlánok levadásznak egy gazella anyukát a két kis gazella kölyökkel együtt. Ez egy kívülállónak gonoszságnak tűnhet. De miért tették ezt az oroszlánok? Hogy enni adjanak a saját kis kölykeiknek, ami a szeretet megtestesülése.
Ugyanilyen példákat lehetne hozni az emberi világból is. Nincs jó és rossz, ez egy játszótér, ahol rosszat is "szabad" csinálni, ugyanis a rendszer kiegyenlíti önmagát, még ha nem is azonnal (a lelked tartozásként fogja elbírálni életed után a céltalan gonoszságot, nem lehet becsapni, mivel a lelked tökéletes). Ilyen formán a rossz nem létező fogalom, csak a szabad akarat lehetséges megnyilvánulása bizonyos nézőpontból. Nyilván az emberek elkövetnek egymással gonoszságokat, amik a mi szemszögünkből nézve aljasak. De ha úgy nézed, hogy örök életű lelked van és ez csak egy játék, amiben ezáltal tartozni fogsz a másiknak és megmarad az egyensúly, akkor máris kevésbé árnyalt a dolog. Nyilván egy játékban nem csak győztesek vannak. Nem lehetnek csak győztesek. Következő alkalommal majd a másik fél győz. Vagy mást játszik. Érted? Isten szabad akaratot adott és nem szól bele ebbe a játékba, mert akkor borulna a szabad akaratod. A gonoszság relatív és nem számít, mert a tiszta lelked ezt úgyis törleszteni fogja, ha a másik fél nem bocsát meg.
Mivel mi a játék résztvevői vagyunk, a gonoszságot nagyon is valósként éljük meg és akképpen is reagálunk rá. De ez is csak a játék része, Isten szemében nem jó és nem rossz, a szabad akarat következménye. És a rendszer tökéletes, akárcsak Isten.
"Másfelől a zsidókat támogató isten Jehova volt szerinted"
Nem szerintem, a Biblia szerint. Olvasd el, ószövetség. Én megtettem.
"Nem egy az isten,hanem sok?"
Egy az Isten, a szeretet Istene. Jehova nem lehetett Isten, mert tökéletlen és többek között a szabad akaratot sem tartja tiszteletben, amit "elvileg" ő maga adott. Jehova logikátlan, hazug, csak Isten képében tetszeleg, egy imposztor!
"Másfelől,hogy a szabad akaratunk eredménye a gonoszság"
Én azt mondtam, hogy lehetséges eredménye, nem egyenes következménye. A gonoszság tévedés, egy rossz döntés, amit úgy hozol, hogy nem látod át az aktuális helyzetet, netán csak magadra gondolsz, mert az addigi életedben erre volt szükséged az életben maradáshoz (ez csak egy lehetőség a millió közül a gonoszságra). Az addigi ismereteidhez képest próbálod a lehető legjobb döntést meghozni, ami másoknak nem biztos, hogy jó. A döntéseidet nagyban befolyásolja a környezet amiben szocializálódtál (ez már a földi élet része, egyfajta behatárolódás, szerepkör, amiből nehéz kilépni). Ez egyfajta determinációt sejtet, de magát a környezetet is Te választod meg (jobban mondva a lelked, ami tökéletes és tudja mire van szüksége), te választod ki a megmérettetésedet, ezáltal a szabad akarat nem sérül (tehát NEM Isten dönti el, hogy valaki egy életre nyomorékan születik, stb, ez NEM büntetés).
"ha adott szabad akaratot,akkor teremtenie kellett hozzá választási lehetőséget is nem"
Nem, Isten pont arra adott lehetőséget, hogy korlátozások nélkül élj a szabad akaratoddal ebben a világban. A világon belüli lehetőségeket nem ő teremti, hanem te, illetve a játékos társaid, a világban szabadon rendelkezésre álló tökéletes alkotóelemekből, amik engedelmeskednek neked. A teremtés tehát nem fejeződött be, Isten teremtése rajtunk a teremtményein keresztül tovább folytatódik. Minden egyes másodpercben Te magad is teremtesz a gondolataiddal.
"ha Isten képére vagyok teremtve,akkor csakis olyan dolgok lehetnek meg bennem amik meg vannak az Istenben is"
A lelked lett Isten képére teremtve. Isten egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy ember, nem olyan a "személyisége", mert ezek jóval alacsonyabb rendű dolgok. Ez már a játék része. A lelked tökéletes, tévedhetetlen, akárcsak Isten. A tested is tiszta kezdetben, de múlékony, a szabad akarat világában (amit mi életnek hívunk) a döntéseiddel beszennyezheted. Megteheted, mert ez a világ ezért van, itt tökéletlenek vagyunk. Mivel a testünk a lelkünkhöz képest egy porszemmel sem ér fel, a lelked nem tud teljes mértékben megnyilvánulni benne.
Nézd maradjunk annyiban,hogy én akkor is kitartok a véleményem mellett,hogy a gonoszságot is Isten teremtette és,hogy vannak gonosz képmásai is...Ennyi...És bocsi,de ez részedről akkor is csak egy eszmefuttatás,míg azért nem gondolod,hogy István bácsi akit leírtam csak jobban tudja,hogy Isten ráförmedt fizikális megtestesülésében 10 kísérőjével....amit te szerinted Isten olyat nem tett...hát ehhez képest úgy tűnik még tesz,mert biztos,hogy nem hazudott István bácsi,mivel az egész családja is megerősítette és amugy a szívét is meggyógyította István bácsinak,ugyhogy erről ennyit. Talán az aki szemtől szemben állt vele kicsit jobban tudja,hogy az Isten márpedig igen is ráförmedt....részedről meg ez akkori is csak egy eszmefuttatás marad ami belőled jön,hogy az Isten olyat nem csinál...az övé meg első kézbőli..erre ennyit reflektálnék.
"Mivel mi a játék résztvevői vagyunk, a gonoszságot nagyon is valósként éljük meg és akképpen is reagálunk rá. De ez is csak a játék része, Isten szemében nem jó és nem rossz, a szabad akarat következménye." Nézd erre meg annyit mondok,hogy persze van következő életünk és tanulni jövünk,de ettől még ami itt történik velünk rossz,akár megerőszakolnak,vagy megölik a gyerekedet akkor is rossz és még más életedre is kihatással van sokszor.Tesóm kezelt már olyat, akit előző életében elhagytak a szülei és ebben az életében folyton önkéntelenül is szomorú volt,amíg nem tudta,hogy mért..regresszióban elintéték a dolgot energetikailag és azóta nincs ilyen gondja. Ugyhogy azért nem fognám fel pusztán játéknak az ebben az életünkben történt dolgokat,mert sokszor és sokáig vihetjük azokat,akár betegségeket is ezen életed tettei következményeként.Én akkor is úgy látom,hogy Isten teremtette a gonoszságot is és nem pusztán a szabad akaratom által van...mert igenis a szabad akaratom gyakorlásához meg kell teremteni a lehetséges utakat is.Bocsi,de nem fogok egyet érteni veled...Márcsak azért sem ,mert tudom,hogy Jézus és Lucifer is eggyek.Egyik az Isten világos a másik pedig a sötét képmása.Nem vallom azt a handabandát ami Lucifer árulásáról van...én föntről erről lettem informálva,mint ahogy a régi istenekről is,hogy nagyon is létezők Zeusz,Szobek,Anubisz,Hádész,Árész stb .ez is mind az egyIsten képmásai...És ha ott tapasztaltak ókorban sötét képmásokat nekem ez elég bizonyság,hogy az Istennek is van rossz oldala...és azért sokan ma azt mondják,hogy de arégiek ezeket az isteneket csak maguknak kreálták,ehhez képest számos forrás,leirat tartalmazza a leírásukat,hogy kik voltak akár a földi asszonyaik is,a nevüket konkrétan,a gyerekeik nevét.a földi gyerekeik nevét,azt hogy hogy néztek ki....és erre mondják,hogy hazugság...hát nekem nem tűnik annak,főleg mivel én is láttam őket 3.szememen keresztül.Nekem ez is mind az Egy Isten...de abban láttam gonosz képmást is..ugyhogy erről engem nem győzől meg!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!