Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Igaz lehet? Vagy csak azért...

Igaz lehet? Vagy csak azért mondták, hogy könnyítsek a lelkemen?

Figyelt kérdés
Sziasztok ! A nagymamám pár napja halt meg, ma lesz a temetés.. nem tudtam tőle elbúcsúzni :/ egy ismerősömtől hallottam, hogyha írok leveleket, aztán kimegyek és elégetem eljutnak, hozzá a szavak.. általában nem nagyon hiszek el ilyesmiket, de most annyira ki vagyok, annyira próbálom magam nyugtatni, hogy itt van velünk, hall minket hogy fogékony lettem az ilyen dolgokra.. szerintetek ?

2015. jún. 15. 10:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha te haltál volna meg (ennyi) idősen, akkor mit gondolnál vagy éreznél, ha nem tudtál volna elbúcsúzni a szeretteidtől?

Az idős ember is valamennyire tudatában van, hogy meg fog halni.

A nagyiddal való kapcsolatod és életed minősége nem attól függ, hogy tudtál-e neki utoljára néhány szót mondani. Az együtt töltött időből, ki nem mondott szavakból is tudja a másik, hogy mit éreznek iránta. Akkor is, ha vannak veszekedések vagy nézeteltérések.

Csak annyit akarok mondani, hogy nem a búcsú a legfontosabb az életben. Nyilván fáj neked, hogy nincs többé veled a nagyi. De csak azért fáj, mert szereted, hiányzik és nem akarsz neki rosszat. Igazából neked sokkal rosszabb, mint neki. Ő nem szenved. Ne úgy fogd fel, hogy keservesen rettegve meghalt és egy érték elmúlt, óriási gyötrelem tetőpontja pedig a halál.

Ha a nagyid élne, akkor nem várná, hogy darabokra törve, megkeseredetten tönkre tedd az életed. Ő azt szeretné, hogy neked boldog, szép életed legyen és ha akarod, akkor a szép emlékeket őrizd belőle!

2015. jún. 15. 10:26
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
A nagyidnak volt egy szép élete, született egy aranyos unokája. Lehet, hogy van tovább, lehet hogy nincs. A lényeg, hogy a nagyidnak volt egy szép élete és van egy szép unokája.
2015. jún. 15. 10:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
"ha írok leveleket, aztán kimegyek és elégetem eljutnak, hozzá a szavak." - Nem. Mondd el hangosan szóban, este a csendben. A meghalt emberek lelke örökké él, és ha hozzá intézel mondanivalót, meg fogja hallani.
2015. jún. 15. 10:31
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

3-dik az a baj, hogy soha nem alszok egyedül.. már 2 napja a papámmal alszom, mellette nem szeretnék a mamához beszélni, mert ő is ki van.. nem mutassa de tudom..

vagy pedig a barátommal alszom.. ő meg hát, nem viseli jól az ilyen dolgokat.

pár óra múlva lesz a temetés honnan szerezzek energiát ? félek, hogy nem fogom kibírni ha úgy látom őt

2015. jún. 15. 10:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Kibírod. Mindenki kibírja.
2015. jún. 15. 10:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem kell ehez levelet elégetni.

Ez elég baromság.

Anélkül is tudja.. szerintem már rég.( Halálátol számítva ofc.)

2015. jún. 15. 10:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ez nem működik. Ilyen keretek között nem lehet üzenni egy elhunytnak. De nem is szabad, mert úgy érezheti, hogy tartóztatják, és még maradnia kell, ahelyett, hogy békésen megpihenhetne. A halottak nyugalmát megzavarni nem jó dolog, főleg ha nem hirtelen, hanem idős korban, vagy betegségben. Kiérdemelték, hadd pihenjenek.
2015. jún. 15. 10:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát ő szegénykém nem tudta, hogy meg fog halni :( hirtelen történt
2015. jún. 15. 11:08
 9/10 anonim ***** válasza:
De nem idejekorán halt meg. Nagymama volt, tehát minimum idősebb korosztály. Kevesen tudják, hogy meg fognak halni. A hirtelenség nektek, élő családtagoknak fáj igazán, ő az alatt a pár nap alatt, mióta meghalt már felkészült a végleges távozásra. Keleten azt mondják, a halál igazán csak a halált követő 42. napon áll be. Ez idő alatt a szellem lassan elalszik, és meghal, hogy a lélek megszabadulhasson a földi élet súlyától. Valaki hisz a reinkarnációban, mások a mennyországban, de egyik esetben sem szabad marasztalni a halottat, sem pedig megzavarni a nyugalmát. A halottnak könnyebb megpihennie, ha te is elfogadod a halált, és nem kapaszkodsz bele görcsösen. Ezért van minden kultúrában gyász időszak. Ekkor kell kisírni magunkat, hogy később már mi is, a halottak is megbékélhessene. Ha tudsz, sírj annyit, amennyi jólesik. De ne zavard meg ilyen üzenős, vagy felidéző módszerekkel.
2015. jún. 15. 11:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Ne írj neki semmit, és ne beszélj hozzá.Tilos halotthoz beszélni.

Ő már máshol van, és nem azzal kerülnél kapcsolatban aki megjelenik. Ő csak elköltözött ebből a világból, majd találkoztok odafent:)

2015. jún. 15. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!