Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért érzem azt, hogy mikor...

Miért érzem azt, hogy mikor megtörténik valami, hogy én azt már egyszer átéltem?

Figyelt kérdés

Deja vu, vagy minek is mondják, jól tudom?!

Vannak olyan dolgok, amik mikor történnek, tudom, hogy mi fog utána következni. De az ilyen csak 1-2 másodperc. Fura. Mással is történt már meg?

2015. febr. 13. 19:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
ilyen nagyon sokakkal történik, kutatók vizsgálják, hogy mitől érzi azt az ember, hogy egy megélt szituációt "már átélt" egyszer. Egyesek szerint korábbi álmokban előforduló jeleneteket él át ilyenkor az ember, mások szerint sokféle, korábban tapasztalt jelenség egy adott pillanatban való találkozásáról van szó.
2015. febr. 13. 19:58
 2/12 Ozmium42 ***** válasza:
47%

Az agy nagyon bonyolultan és érdekesen működik. Egyrészt becsapható, téved, felejt, másrészt léteznek rétegek a tudatos szint alatt, amik a háttérben működnek, és néha csak a végeredmény tudatosul.

Deja vu több módon kialakulhat.

- Talán tényleg történt már veled valami nagyon hasonló, de nem emlékszel, mégis az agyad számára ismerős.

- Talán nem történt meg korábban, az idegrendszered mégis tévesen ismerősnek érzékeli

- Talán a fantáziád korábban kreált hasonló képet, szituációt, de nem emlékszel mégis amikor megtörténik, ismerősnek hat. Ide tartozhat az álom is.

Olyan képek ezek, amiket nem tudsz tudatosan előhívni, de valahol mélyen mégis ott motoszkálnak, és nem maradnak észrevétlenek.

2015. febr. 13. 20:19
 3/12 anonim ***** válasza:
40%
A déja vu egy agyi zavarból ered. Az egyik szemedből hamarabb kerül feldolgozásra a befogadott kép, mint a másikból, így mire a másik szemed is "beküldi" az infót az agyadnak, addigra azt egyszer már láttad, tehát déja vu. Imádom, hogy túl tudják ezt misztifikálni, látom te is parapszichológia témába tetted... valójában talán egy kis Gingko Biloba jót tenne, mert állítólag az agyi vérellátás javíthat ezen. ha sokszor fordul ez elő, azt azt jelzi, az agyad jelfeldolgozása kissé lusta. Motiválni kell.
2015. febr. 13. 20:24
 4/12 anonim válasza:
51%
De javu.. Ez egy bnagyon jo érzés. Mielott te megszulettel isten levetiti előtted az életed es amikor de javu érzésed van az azt jelenti h jol cselekedtel es azt az utat választottad amit isten megírt neked
2015. febr. 13. 22:03
 5/12 anonim ***** válasza:
hát lehet,hogy agyi zavarból ered,de az tuti,hogy nekem olyan volt,hogy hosszú percekre előre tudtam,hogy mit fog mondani a beszélgető partnerem,és arra é mit,és arra megint ő.Ez milyen "agyi zavarra" utal?
2015. febr. 13. 23:10
 6/12 anonim ***** válasza:
Ucsó: gondolom, ismerted a másikat és kiszámítottad előre. Nem?
2015. febr. 14. 08:54
 7/12 anonim ***** válasza:
nem,6 éves voltam,egy táborban voltunk,pár napja ismertem az illetőt.
2015. febr. 14. 10:53
 8/12 anonim válasza:
Kedves 4-es válaszoló.Mindig is azt mondtam a dejavu-ra amikor megtörtént,hogy jó úton vagyok.
2015. febr. 14. 15:22
 9/12 anonim válasza:

Nem nevezném agyi "hibának" mert velem nem egyszer fordult már elő, hogy megálmodtam a következő napokat (amit elmondtam az osztálynak és csak ők is néztek hogy valóra váltak..természetesen még aznap reggel pl megmondtam ki fog felelni,hanyast kap és hogy a tanár mit fog tőle kérdezni..)

a deja vu-nél pedig mikor rámtört az érzés nem csak abban a pillanatban tudtam, hogy megtörtént de megmondtam ki fog belépni a szobába a deja vu közbe vagy mit kérdez illetve mit mond..a macskáimra is vonatkozik ..őket nem lehet kiszámítani mit csinálnak majd következőre..:D

2015. febr. 14. 21:50
 10/12 anonim ***** válasza:

A Deja-vu csak az érzés.

Ez egy átlagos embernél évente 2-5X történik meg vele, különböző erősségekben.

Sok mindentől függ. Pl.: agyi szint s eme gondolkodás mód mi nyitottság egyben energiák felé, s intuició más dimenziók érzékelésére, onnan enrgia kivéletlre.

De persze másoktól is.

Ha már képet is látsz előre, azaz jövőt látsz akár csak 1-2 másodperc vagy én és barátom esetében álltlaában 4-6-10 másodperc és folytonlagosak, úgy mond rohamszerüek, akkor nem deja-vuról beszélünk.

Neked is már több van mint deja-vu.

2015. febr. 16. 04:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!