Miért érzem azt, hogy mikor megtörténik valami, hogy én azt már egyszer átéltem?
Deja vu, vagy minek is mondják, jól tudom?!
Vannak olyan dolgok, amik mikor történnek, tudom, hogy mi fog utána következni. De az ilyen csak 1-2 másodperc. Fura. Mással is történt már meg?
Az agy nagyon bonyolultan és érdekesen működik. Egyrészt becsapható, téved, felejt, másrészt léteznek rétegek a tudatos szint alatt, amik a háttérben működnek, és néha csak a végeredmény tudatosul.
Deja vu több módon kialakulhat.
- Talán tényleg történt már veled valami nagyon hasonló, de nem emlékszel, mégis az agyad számára ismerős.
- Talán nem történt meg korábban, az idegrendszered mégis tévesen ismerősnek érzékeli
- Talán a fantáziád korábban kreált hasonló képet, szituációt, de nem emlékszel mégis amikor megtörténik, ismerősnek hat. Ide tartozhat az álom is.
Olyan képek ezek, amiket nem tudsz tudatosan előhívni, de valahol mélyen mégis ott motoszkálnak, és nem maradnak észrevétlenek.
Nem nevezném agyi "hibának" mert velem nem egyszer fordult már elő, hogy megálmodtam a következő napokat (amit elmondtam az osztálynak és csak ők is néztek hogy valóra váltak..természetesen még aznap reggel pl megmondtam ki fog felelni,hanyast kap és hogy a tanár mit fog tőle kérdezni..)
a deja vu-nél pedig mikor rámtört az érzés nem csak abban a pillanatban tudtam, hogy megtörtént de megmondtam ki fog belépni a szobába a deja vu közbe vagy mit kérdez illetve mit mond..a macskáimra is vonatkozik ..őket nem lehet kiszámítani mit csinálnak majd következőre..:D
A Deja-vu csak az érzés.
Ez egy átlagos embernél évente 2-5X történik meg vele, különböző erősségekben.
Sok mindentől függ. Pl.: agyi szint s eme gondolkodás mód mi nyitottság egyben energiák felé, s intuició más dimenziók érzékelésére, onnan enrgia kivéletlre.
De persze másoktól is.
Ha már képet is látsz előre, azaz jövőt látsz akár csak 1-2 másodperc vagy én és barátom esetében álltlaában 4-6-10 másodperc és folytonlagosak, úgy mond rohamszerüek, akkor nem deja-vuról beszélünk.
Neked is már több van mint deja-vu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!