Ezek szerint Isten (spirituális) valóban létező?
Modern fizikusok elmondták tudományos művekben miszerint, a legújabb kvantumfizika szerint minden csupán információ. Az miszerint minden anyagból van, anyag alkotja már megdőlt, ezen túlhaladtunk. Ennek bővebb kifejtését itt olvashatja az érdeklődő [link]
A legújabb kvantumfizika szerint, melyeket számos tekintélyes fizikus is megírt J.A.Wheeler [link] R.Penrose [link] vagy A.Goswami [link] a világot ami létezik, mely valósággá válik, a mi gondolataink, az hogy milyen kérdéseket vetünk fel a világról Istenről. Az ahogyan gondolkodunk, az határozza meg.
Mindenkinek van egy képes Istenről, mint a legfelsőbb tudatos létező lényről és mivel mindenki tudja, hogy Isten az ő sorsát is irányítja, ezért azt jónak, igazságosnak és bölcsnek képzeljük. Mivel a kvantumfizika szerint az ahogyan gondoljuk a világot azzá alakul, az válik valóra és olyan lesz, lehetséges, hogy Istent, mi magunk teremtettük olyanná és nem csupán a képzeletünkben létezik, hanem a vágyainkon, gondolatainkon keresztűl VALÓSÁGGÁ vált. Isten tehát egy létező legfelsőbbrendű lény. Mi akartuk, hogy így legyen és mint a bevonzás vagy a Titok ahogyan az életben valóra válik, az ugyanígy vált valóra.
Mit gondolsz?
Már nem akartam ide írni, DE írtad:""ők (a muszlimok) elfogadják Jézust,mint,mint prófétát." Tudtam,hogy ez nagy hazugság,vagy tudatlanság. Ezért idézem a RÉVAI NAGY LEXIKONA (10.kötet 683.old.22.sor) Iszlám címszó alatt:"A kereszténység tanai közül különösen Jézus,és tanai természete ,az Isten atyasága ellen fejt ki éles ellentmondást...:" ( többit lásd ott)
A keresztény tanitásban egyebek között egy ilyen is van:"Ne hagyd felebarátodat téves tudásban."
A győzködés nem célom,bár akarom,hogy te is üdvözülj,nem mondtam le rólad,én megtettem amit megtehettem, a továbbiakban átadlak a nagy tanitómesternek, az életnek és Istennek.Kivánom,hogy veled is érjék el céljukat.
"Az iszlám kezdettől fogva úgy tekint önmagára, mint a judaizmus és a kereszténység közvetlen és utolsó utódjára, azaz a három vallás által imádott egyazon Isten legújabb és egyben legutolsó, hamisítatlan kinyilatkoztatásainak birtokosára. Ennek megfelelően a Korán Ábrahámot (Ibráhím), Mózest (Múszá) és Jézust (Íszá) egyaránt prófétának ismeri el, és Mohamedet tekinti a „próféták pecsétjének”, azaz az utolsó, kinyilatkoztatásban részesülő prófétának."
Amit linkeltél nem mond ennek ellent, tényleg máshogy viszonyulnak Jézushoz, mint a keresztények. Szerintetek Jézus Isten megtestesülése (bár annyi fajta keresztény van ahány ember), szerintük pedig Jézus Mózeshez hasonló próféta. Tehát nem megváltó, nem isten fia, de egy nagy prófétaként elfogadják, és ezt is írtam.
Kedves keresztények légyszíves magyarázzátok el nekem a következő pontokat.
1.Miért van az hogy amikor már megszülettünk nem vagyunk egyenlőek.-Valaki csak beleszületik a gazdagságba és a csillogó életbe.
-Mások meg a szegénységbe,valaki azért küzd hogy egy pohár vizet megihasson az nap.
Itt már nem egyenlő esélyekkel indul az élet,hogy várhatják el mások "isten",hogy betartsa az ő nagy szabályait. Pl ne lopj-> könnyen mondja az akinek mindene megvan és nincs rá szorulva.
2.Isten meg teremtette a világot,nem csak az embert.Az egész világ gyilkoláson alapszik.Ide mondanám a táplálék láncokat,az erősebb megeszi a gyengébbet ebbe hol van az igazság?Ha pedig nem teszi éhen hal.Ha minden lélek egyenlő és ugyan úgy szereti őket,mint a többi teremtményeit akkor miért van az hogy valakinek mindig szenvednie kell?
3.Mi a jó és mi a rossz?
-Hol kezdődik és hol végződik?
Ja,persze ez nem tud sehol se kezdődni és végződni mert ez egy szubjektív érzelmi dolog.Bármit csinálsz valahogy akaratlanul másoknak is ártasz.
Példák: Megtaláltam életem szerelmét,összejöttem vele."Ez jó dolognak tűnik" De mi van azzal a másik "2-3 ezer" emberel akik ugyan úgy szeretnék őt meg ő jelenti nekik az életet?-Akkor már még se jó amit tettem?
-Elértem hogy a legjobb legyek valamibe a világon.Ez jó dolog megint nem?-De mi van azokkal akik minden nap vér cseppeket,verejtéket hullatva edzetek és soha nem lehetnek a legjobbak már.Az élet nem jóból és rosszból áll,inkább igazságtalan ahhoz hogy feljebb juss mások álmát kell pórba zúzni.Inkább hívnám egy kemény túl élős játéknak azzal a címmel "Az erősebb fent marad"
Nem egyenlő esélyekkel indulunk és vannak olyanok akiknek szinte lehetetlen kitörni.
Eleve mi az a jó és rossz,az a jó ami nekem jó,az a rossz ami nekem rossz,többségbe az a jó ami a többségnek jó és az a rossz ami a többségnek rossz.
Azaz ez egy szubjektív érzelmi dolog aminek nincs kezdete és vége.Ezek után isten hogy tud a pokolba->mennybe küldeni?-Főleg ahogy írtam nem egyenlő esélyekkel,aki rosszabb helyzetben van könnyebben hibázik.
Ezért vagyok ateista,nem akarok hinni egy emberi tulajdonságokkal rendelkező istenben aki jutalmazza,illetve bünteti a teremtményeit főleg úgy hogy nem egyenlő esélyeket ad mindenkinek.Főleg úgy hogy minden második mondatja egy paradoxon.Például ne ölj de akkor ne is egyél...és sorolhatnám de nem végeznék ma vele.
Valaki válaszolna az előző pontjaimra?
Csak mert tényleg érdekelne,mások véleménye róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!