Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Ezek szerint Isten (spirituáli...

Ezek szerint Isten (spirituális) valóban létező?

Figyelt kérdés

Modern fizikusok elmondták tudományos művekben miszerint, a legújabb kvantumfizika szerint minden csupán információ. Az miszerint minden anyagból van, anyag alkotja már megdőlt, ezen túlhaladtunk. Ennek bővebb kifejtését itt olvashatja az érdeklődő [link]

A legújabb kvantumfizika szerint, melyeket számos tekintélyes fizikus is megírt J.A.Wheeler [link] R.Penrose [link] vagy A.Goswami [link] a világot ami létezik, mely valósággá válik, a mi gondolataink, az hogy milyen kérdéseket vetünk fel a világról Istenről. Az ahogyan gondolkodunk, az határozza meg.

Mindenkinek van egy képes Istenről, mint a legfelsőbb tudatos létező lényről és mivel mindenki tudja, hogy Isten az ő sorsát is irányítja, ezért azt jónak, igazságosnak és bölcsnek képzeljük. Mivel a kvantumfizika szerint az ahogyan gondoljuk a világot azzá alakul, az válik valóra és olyan lesz, lehetséges, hogy Istent, mi magunk teremtettük olyanná és nem csupán a képzeletünkben létezik, hanem a vágyainkon, gondolatainkon keresztűl VALÓSÁGGÁ vált. Isten tehát egy létező legfelsőbbrendű lény. Mi akartuk, hogy így legyen és mint a bevonzás vagy a Titok ahogyan az életben valóra válik, az ugyanígy vált valóra.

Mit gondolsz?

2015. febr. 1. 17:58
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Ne általanosits kérlek.. Nem minden vallás volt egy inkvizítor ember kínzó szadista állat. Azért a tisztelet a kivételnek-et tegyük mellé.
2015. ápr. 17. 18:11
 22/40 anonim ***** válasza:

Az a brühühühühü az nagyon jó volt. Rád vall.Egyébként hallottál róla,hogy mostanában lefejezik a keresztényeket? ezt is keresztények teszik? Tévedésben van aki a papokat citálja a kegyetlenkedésekben. Isten nem papokat teremtett,hanem embert...Ám az ember szembe fordult Istennel mikor teremtője ellenlábasára hallgatott.

Ez volt az ősbűn és ebből származott az összes többi

Ne hidd,hogy kétségbe ejteni tudsz. A tudomány emberei közt is nagyon sok van - és egyre több lesz - akik hisznek Istenben

2015. ápr. 17. 23:25
 23/40 anonim ***** válasza:
Az egészben csak ott a probléma h amiket tettek ember égetések kínzások azt szajkózták állandóan h ez isten akarata... Meg jezus akarata és a többi álszent undorító hazugság... Nem a hitet kell szidni és a vallást ha nem azokat akik a vallás és isten nevében tették ezeket a szörnyűségeket..lásd még a keresztes háborúk. De nem mindegyik vallás ezért sem kéne álltalanosítani.. :) pl.: más vallásban hívőket a katolikusok meg égették ártatlanokat gyerekeket.. Tehát ha neked minden vallás egy gyilkos szadista állat..ha ilyen szűklátó körű vagy...nagyon sajnállak. :)
2015. ápr. 18. 14:06
 24/40 anonim ***** válasza:

Nem a hívők voltak a veszélyesek hanem a vezetőik. Ez vonatkozik a kommunista hitre is (az is hit volt) Ott is a vezetők voltak a mocskok.És ha a mai életet nézed,most is a vezetők rondítják meg az életet

Nincs tudomásom arról,hogy Jézusra is hivatkoztak volna,ha mégis volt ilyen akkor az a legdurvább megsértése volt Jézus tanításának.

2015. ápr. 18. 16:51
 25/40 anonim ***** válasza:

"Egyébként hallottál róla,hogy mostanában lefejezik a keresztényeket? ezt is keresztények teszik?"

Muszlimok teszik. Ők kb 90%-ban keresztények. Elfogadják az ószövetséget, elfogadják Jézust mint prófétát, stb. Te keresztényként elviekben jóval közelebb vagy hozzájuk, mint hozzám. A muszlimok ellen is pontosan ugyanúgy lehet érvelni, mint a keresztények ellen. Ha átlátod mi a baj velük, már majdnem teljesen átlátod mi a baj a te hiteddel.

"Ám az ember szembe fordult Istennel mikor teremtője ellenlábasára hallgatott.

Ez volt az ősbűn és ebből származott az összes többi "

Ez a legértelmetlenebb keresztény tanítás. Isten elvileg mindentudó. Vagyis pontosan tudta a teremtéskor, hogy mit fogunk csinálni. Vagyis ez az isten készített egy világot, belerakta az embert, és úgy alakította ki a környezetet, hogy az ember bűnbe essen, majd jól megbüntette ezért, de aztán feláldozta magát, hogy eltörölje a büntetést, amit ő talált ki és hajtott végre a bűnért, amit ő talált ki és hajtott végre. Persze csak akkor, ha elfogadod az áldozatát.

Szerinted ez értelmes?

"Ne hidd,hogy kétségbe ejteni tudsz."

?

Nem akarlak kétségbe ejteni. Azt szeretném, ha eléggé érdekelne a téma ahhoz, hogy utánaolvass kicsit mélyebben. Meggyőződésem, hogy aki elég alaposan tanulmányozza a vallás kérdését, az előbb-utóbb maga is ateista lesz.

"A tudomány emberei közt is nagyon sok van - és egyre több lesz - akik hisznek Istenben"

Tény, hogy minél tudományosan műveltebb valaki, annál kevésbé hisz istenben. Az USA lakosságának kb 85%-a vallásos, az ottani tudósok közt (ebben benne vannak szociológusok, meg pszichológusok, meg mindenféle bullshit) kb 50% ez az arány, a National Academy of Science (kb az MTA megfelelője) tagjai között pedig mindössze 7%.

Az is tény, hogy a keresztények aránya csökken Amerikában (Az USA teljes lakosságának kb 15%-a nem vallásos, 30 év alattiaknak a 34%-a) és Európában is. Szóval egyre több sem lesz.

"Nem a hívők voltak a veszélyesek hanem a vezetőik. Ez vonatkozik a kommunista hitre is (az is hit volt) Ott is a vezetők voltak a mocskok.És ha a mai életet nézed,most is a vezetők rondítják meg az életet "

A vezetőknek mindig szüksége van a köznép hozzájárulására. Ha az emberek 99%-a ellenezte volna a boszorkányégetéseket vagy a keresztes hadjáratokat, akkor nem lettek volna. A tömegek hite az, ami az elkövetett szörnyűségeket lehetővé tette. És ez vonatkozik mára is. A muszlim országokban hatalmas támogatottsága van elvi szinten olyan dolgoknak, mint a hitet elhagyók megkövezése. És persze az emberek 99%-a nem fog senkit megkövezni, de ezek az ártatlan átlagemberek azok, akik miatt az ilyen ISIS féle őrület lehetséges. Természetesen a középkori keresztények nem voltak mind pszichopata állatok, de az egyszerű hitük, az egyház elvi támogatása volt az, ami lehetővé tette az inkvizíciót, a keresztes hadjáratokat, stb.

A vezetők azok, akik mindig kiadják a parancsokat, de nem választhatod le őket ilyen egyszerűen a népről. A vezetők mindig az átlagembertől nyerik a hatalmukat.

"Nincs tudomásom arról,hogy Jézusra is hivatkoztak volna"

Ne már...

Szerinted mi a tökömre hivatkoztak azok az inkvizítorok, akik megégették az eretnekeket? Biztosan a Pitagorasz tételre...

"ha mégis volt ilyen akkor az a legdurvább megsértése volt Jézus tanításának."

Szerinted. Szerintük meg nem. Mindkettőre lehet találni idézeteket a bibliából. Az a jó benne, hogy jó hosszú és jó sok minden van benne, méghozzá kellően homályosan megfogalmazva, így akármelyik oldalon vagy, meg tudod indokolni hogy a biblia miért téged támogat.

Hogy ne csak te dobálózz idézetekkel, itt egy kevéssé homályosan megfogalmazott (Jézus mondja a tanítványainak):

Lukács 19:27 Sõt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én õ rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg elõttem!

2015. ápr. 18. 18:16
 26/40 anonim ***** válasza:
47%

Úúríííísteeen. :D Bocs nem tudtam máshogy meglepődni... Hogy a muszlimok 90%-a keresztény?! A muszlimok hol keresztények?? El se kezdem de jól le égetted magad öregem. :D Meg ez a másik: "Vagyis ez az isten készített egy világot, belerakta az embert, és úgy alakította ki a környezetet, hogy az ember bűnbe essen, majd jól megbüntette ezért, de aztán feláldozta magát, hogy eltörölje a büntetést, amit ő talált ki és hajtott végre a bűnért, amit ő talált ki és hajtott végre. Persze csak akkor, ha elfogadod az áldozatát."

"Szerinted ez értelmes?" Nem ez ku*vára nem értelmes.. :D Először is mi az hogy úgy alakította ki a környezetet hogy az ember bűnbe essen?Kezdjük ott h sátán fellázadt és becsapta az embert. Nem a környezet miadt..:D Nem csak úgy rossz volt a "környezet" Mi van ? :D Vagy a fára gondolsz az élet fájára amiről edtek? Azt isten próbának szánta..senki nem tudta h lesz egy angyal aki fellázad és becsapja az embert. Ez volt benne a próba de elbuktak.. A saját hibájukból.. Ez nagyon nem jó hozzá állás akik mindent szidnak maguk körül a saját hibájuk miadt.. :) A másik pedig: "majd jól megbüntette ezért, de aztán feláldozta magát, hogy eltörölje a büntetést, amit ő talált ki és hajtott végre a bűnért, amit ő talált ki és hajtott végre. Persze csak akkor, ha elfogadod az áldozatát." Öhmm fel áldozta magát? :D Isten nem áldozta fel magát a fiát küldte le ide és ő áldozta fel magát az emberekért.. :) Ha neked jézus és isten egy személy... Háát kicsit el vagy tájolva. :) Nem tudom honnan szedted ezt a sok baromságot de nézzél kicsit jobban utána vagy javaslom a bibliát.. A muszlim keresztény dolgot meg.. Ez már komikus :D:D:D.. Ha józan paraszti ésszel gondolkoznál.. De te ezek szerint azon átlagos buta emberkék közül vagy akik nem járnak utána alaposabban a dolgoknak nem vizsgálják meg a dolgokat.. Kapnak egy információt és akkor az már úgy is van.. :D hát nem kébzeld el h nem így van.. Olvass kicsit alaposabban utána dolgoknak..fogadd el a kritikát mert hagy ne mondjam de még volt pár hülyeség amit írtál. :)

2015. ápr. 19. 09:51
 27/40 anonim válasza:
"A muszlimok 90%-a keresztény"..Ekkora fa**ságot még nem láttam..ez kb olyan h az ég zöld a fű meg kék. Én is ateista vagyok de azért hülyeségeket ne mondjunk már. -_-"
2015. ápr. 19. 11:25
 28/40 anonim ***** válasza:

Hova tűnt a válaszom? Mondatokra lebontva megválaszoltam Mr.Anonymus tiltakozásait. Na mindegy, leírom még egyszer, ha már úgyis unatkozom...

Ezt lementem, ha valaki törölni akarja, majd visszamásolom. Ha valaki szerint kifogásolható amit írtam, akkor indokolja meg.

"Hogy a muszlimok 90%-a keresztény?!"

Ugye felfogtad, hogy nem ezt írtam? OLVASNI azt tudsz? A muszlimok és a keresztények közel vannak egymáshoz. NEM a muszlimok keresztények, hanem a muszlim és a keresztény hit között van kb 90% egyezés. Vagyis a muszlimok kb 90%-BAN keresztények. Tudom, ez a ragozás nem egyértelmű, ezért is fejtettem ki már abban a hsz-emben is, hogy pontosan mit értek ezalatt. Csak el kellett volna OLVASNI.

Kedves 27. válaszadó meg csak úgy elfogadja, hogy azt írtam, amit a 26. a számba próbál adni hogy írtam. Nem jó ötlet.

"Először is mi az hogy úgy alakította ki a környezetet hogy az ember bűnbe essen?"

Ha nem tett volna le az éden közepére egy fát, ami lehetővé teszi a bűnbe esést, akkor nem lett volna bűnbe esés.

"Kezdjük ott h sátán fellázadt és becsapta az embert."

1) Isten mindentudó, ezt hogyhogy nem látta előre?

2) Isten teremtette a sátánt olyannak, amilyen, vagyis hogy megtévessze az embert.

3) Isten teremtette az embert olyannak, amilyen, vagyis hogy könnyen becsapható legyen.

"Nem a környezet miadt..:D Nem csak úgy rossz volt a "környezet" Mi van ? :D Vagy a fára gondolsz az élet fájára amiről edtek? "

A fára, meg a kígyóra, amik miatt a bűnbeesés megtörténhetett. Isten két helyen is tervezhette volna úgy a terepet, hogy soha ne történjen bűnbeesés, de nem tette.

"Azt isten próbának szánta.."

Isten mindentudó, nem? Mi szüksége próbákra? Tudta az eredményt előre.

"senki nem tudta h lesz egy angyal aki fellázad és becsapja az embert."

Még ISTEN sem? Akkor elég gyenge egy istened van.

"Ez volt benne a próba de elbuktak.. A saját hibájukból.."

Mivel még azelőtt elbuktak, hogy ettek volna a gyümölcsből, amiből a jó és rossz tudása származik, így nem lehetett az ő hibájuk. De mondjuk az ő döntésük volt. Isten nem tudta előre? Ha tudta de nem akadályozta meg, akkor egyszerűen gonosz, ha nem tudta, akkor nem isten.

"Ez nagyon nem jó hozzá állás akik mindent szidnak maguk körül a saját hibájuk miadt.."

Nem szidok én senkit. Egy mesének az értelmetlen pontjaira mutatok rá.

"Isten nem áldozta fel magát a fiát küldte le ide és ő áldozta fel magát az emberekért.. :) Ha neked jézus és isten egy személy... Háát kicsit el vagy tájolva"

Nos, akkor a keresztény teológia el van tájolva úgy a konstantinápolyi zsinat óta, ahol ezt írták Jézusról:

"Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű, és minden általa lett."

Ez elfogadott a mai teológusok között is.

"A muszlim keresztény dolgot meg.. Ez már komikus"

Szerintem is. Olyan akar itt kioktatni, aki nem csak hogy nem ismeri a bibliát és nem ismeri a keresztény teológiát, de még az én kommentemet sem tudja értelmezni.

"Olvass kicsit alaposabban utána dolgoknak..fogadd el a kritikát mert hagy ne mondjam de még volt pár hülyeség amit írtál."

Ha majd arra válaszolsz, amit írtam, és nem arra, amit te kitaláltál hogy írtam és aztán átfogalmaztál direkt úgy, hogy teljesen mást jelentsen mint amit írtam, akkor beszélgetünk. Elfogadok őszinte, építő jellegű kritikát. A véleményemről való HAZUDOZÁS se nem őszinte, se nem túl építő jellegű egyik oldalnak sem. Megsértetted a 8. parancsolatot. Ha igazad van, akkor a pokolban még találkozunk :)

És még egyszer, aki ezt törli, az adjon már valami indoklást, hogy mi a nagy probléma, és akkor átfogalmazom. Egy ilyen hazudozás után akadályozni azt, hogy megvédjem a véleményemet egyszerűen gyomorforgató.

2015. ápr. 19. 11:52
 29/40 anonim ***** válasza:
67%
:D ennyit írni :D látom az értelmi képességi felfogásod elég gyengécske.. Most komolyan jösz nekem az össze fabrikált gyűjtögetet szarokkal? Ha nem lennél retardált észre vehetnéd h nem megtéríteni akarlak ha nem rá mutattam a sok hülyeséged közepette a leg ki emelkedőbb baromságokra amit már én se bírtam ki.. :D:D:D Hát basszus ateista vagy ateista vagy senkit nem érdekel hülyén halsz meg halj meg de ilyen emberrel aki ilyen nevetséges mondatokat ír és nem veszi észre magát.. A hit barátom nem erőszak dolog látom félre értettél.. Nem izgat a sok trágya amit a sok ocsmány képmutató vallás köpköd.. Az ateisták meg főleg nem érdekelnek.. Nem hiszel benne nem hiszel benne de akkor hülyeségeket ne mondj..és ne mosakodj magyarázkodj ha már ekkora butaságot mondasz :) A muszlimok 90%-a keresztény.. Ezt meg jegyzem tetszik :D nagyon sajnállak én itt abba hagyom mert a hülyéket nem lehet meg győzni.. Fogadd el a kritikát lásd be nézz bele a tükörbe mekkora butaságot mondtál de ne oszt tovább itt az észt mert te már elástad magad. :)
2015. ápr. 19. 12:26
 30/40 anonim válasza:
Most már mindenki álljon le a fa**ba! Elmondtátok az érveiteket véleményeteket de ez már túlzás.. Oke annonymus abba hagyta ez felnött dolog volt tőle de ne hozd már fel mindig a hibáját mert soha sem lesz vége..vicces volt de te nem mondtál még butaságot? Na de te legalább abba hagytad akkor kérem mindenki elég! Másban hisztek senki nem tudja a másikat meg győzni akkor elég! Köszönöm.
2015. ápr. 19. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!