Ezek szerint tudományosan bizonyítva van, hogy nincs semmi a halál után?
A testen kívüli élmény agyi illúzió
Teljesen normális embereknél is tökéletes testen kívüli élményt lehet előidézni például egy kábítószernek minősülő érzéstelenítő szerrel, a ketaminnal. A ketaminnal kezelt emberek ugyanolyan élményekről számolnak be, mint amilyenekről a halálközeli élményt átélt személyek. Úgy érzik, mintha a testük fölött lebegnének, és kívülről néznék azt. Ha valaki megszúrja őket, az mondják: "a testem odalent érzi a fájdalmat, de én magam nem". Mivel az így kezelt embereknél az "én" elválik az általa lakott testtől, nem tapasztalnak semmilyen agóniát vagy érzelmi szorongást.
Egy új kutatás szerint közvetlenül a klinikai halál beállta után az agy igen intenzív tevékenységet folytat, ami alátámaszthatja a hirtelen szívmegálláson átesettek halálközei élményeinek valóságtartalmát.
Hogyne volna valami a halál után!
Anyagi viszonylatban: enyészet.
Szellemi viszonylatban: az,amit a z utódoknak átadsz és jó/rossz emlékeket idézel fel bennük!
Kétszer hal meg az ember:
- amikor eltemetik, netán elégetik és
- amikor elfeledik.
Ez utóbbi az igazi halál.
Ebből logikailag nem következik egyáltalán. Attól, hogy van olyan anyag, ami halálközeli élményhez hasonló élményeket okoz emberben, attól még nem következik, hogy semmi sincs odaát...
Soha nem fogjuk megtudni életünkben amúgy.
Aki meg tudja mondani, hogy milyen volt meghalni, az még nem volt halott "úgy igazán". Aki meg igazán meghalt, az meg per definíciónem nem tudja megmondani, hogy milyen. Ennyi.
Sajnálom,de meg kell mondjam a kérdezőnek,s a vele egy véleményen levőknek: még sokat kell tanulniuk,hogy megtudják. nem tudnak semmit. Kisgyermek koromban és később is sokszor repültem álmomban -- voltam testemen kívül - pedig nem kaptam ketamint sem semmi mást.
És mi van azokkal a dolgokkal,hogy emberek előre magálmodnak éveket sőt évtizedeket. Ez szerint mégis csak van valaki aki előre megmonsdja annak a bizonyos valakinek ami majd történik vele X év múlva.
Nem idegen mezőn járok mert velem történt,hogy több,mint 30 évemet előre megálmodtam. Szeretném ezt bizonyítani,de sajnos ma már nem megy. Ugyanis leírtam ezt,s az interneten volt évekig: www.osys.hu/biromiklos sajnos ma már nincs ott. Általam ismeretlen okból eltünt. Ha valaki vissza tudná hozni annak örülnék,sőt még fizetnék is ha egy elfogadható összeget kér
"Meglepően aktív a haldokló agy."
Túl régen értesültem a köv esetről: Egy béka agyát kioperálták,majd csipesszel megcsípték a békát mire az a lábával védekezően csapott.
Ezzel bizonyították: Nincs minden a zagyban. Tehát hiába akarnak mindent a felséges agyban raktározni.tévedhetetlenséget onnan előbávyászni.
A nagy-nagy akarnokságot tekintve pedig: hiába akarnak némelyek a mindentudás birtokába jutni. A mindentudás soha nem lesz emberé.
Isten halott / Nietzsche/
Nietzsche halott. /Isten/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!