Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Rejtélyek, amely előtt tanácst...

Rejtélyek, amely előtt tanácstalanul áll a tudomány! Szkeptikusok ehez mit szóltók?

Figyelt kérdés

A tudomány tekintélye vitathatatlan, ám vannak dolgok, amelyekre bevallottan nem tud racionális magyarázatot adni. Íme 3 rejtély, amely a mai napig megoldatlan!

1 - megmagyarázhatatlan rejtélyekÖsszehangolódó női menstruáció – senki se tudja, miért ?

2 - Hátborzongató pszichés betegség: több személyiség, több fizikummal ?

3 - Amit a NASA sem bírt megfejteni: egy kép dobogó magzatszívvel ?

[link]

Szkeptikusok most megingottatoik?

2014. márc. 1. 22:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Baazdmeg...
2014. márc. 1. 22:42
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

Úristen! A nők lapja leleplezte a tudományt! Azt hiszem le is darálom a mérnöki diplomámat, és a horoszkópokra meg a pénzenergiára hagyatkozom, az biztos bejön!!!

Hülye.

2014. márc. 1. 22:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
1. ENTRAINMENT - angolul igy nevezik a jelenseget. Deepak Chopra valamelyik 15 evvel ezelotti konyveben ir rola, tudomanyos magyarazattal
2014. márc. 1. 22:50
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az Érmelléki Kuglófember okozta ezeket, a Nők Lapja megpróbálja elfedni az igazságot! :o

Szkeptikuska vagyok, mit lépjek?

2014. márc. 1. 22:58
 5/17 anonim ***** válasza:
92%
A szkeptikusok nem inogtak meg. Nevettek egy nagyot. Akkor is ez lenne a helyzet, ha mindent a saját kezükben tarthatnának, saját szemükkel láthatnák. Keresnék, ki hintette el a drogot. Aki meg hisz, akkor is elhiszi, ha egyszer felmerül a lehetősége annak, hogy elképzelhető, hogy van! Én melyik csoportba tartozom? Mind a kettőbe! Azt hiszem el, amit el akarok hinni! ... és kész!
2014. márc. 1. 23:52
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Számos olyan összefüggés létezik, amit nem ismer a tudomány, és ezek magyarázatára szolgál. A jelenlegi értelmezési keretek valószínűleg sokat fognak tágulni, mire mindezekre megtaláljuk a magyarázatot.

Aki azt gondolja, hogy a jelenlegi tudomány "közel jár az igazsághoz", vagy "majdnem teljesen leírja a valóságot", az nagyon el van tájolva. Az igazi tudós fő ismérve az, hogy azt vallja: minél többet tud, annál kevesebbet - mivel egy-egy felfedezés új részterületet nyit meg, ezernyi új kérdéssel és lehetőséggel.

A tudományt egy közös nyelvnek tekintem: csak a legalapvetőbb, legegyértelműbb jelenségekre vannak szavak (átvitt értelemben), amit mindenki elfogad. A hipotézisek megint más kategória. Ezzel ki lehet zárni a különböző vallási és kulturális felfogásból adódó különbségeket, és a megismerés útjára lehet lépni. De a megismerés nem egyenlő a tagadással és a merev nézetrendszerrel, ami jó néhány, magát szkeptikusnak nevező embernél tapasztalható. A valódi tudós mindenre nyitott, de nem fogad el mindent tudományos, "empirikus" tapasztalat nélkül.

A jelenlegi tudományos kutatásnak még egy bökkenője van: az anyagon kívül nemigen tud mással mit kezdeni - éppen ezért jár gyerekcipőben a pszichológia, és bizonyos területeken egyszerűen nem lehet bizonyítani semmit, csak indirekt módon, feltételezve - ezek pedig már inkább csak hipotézisek.

2014. márc. 2. 09:14
 7/17 anonim ***** válasza:

Az első egy bizonyított jelenség, pár dokumentumfilm is foglalkozott már vele, itt a szaglás kap szerepet (ha jól emlékszem).

A másodiknál nem tudom mit kell kombinálni, ha valaki elhisz valamit, akkor olyan tüneteket is produkál.

A harmadikat elvileg már megfejtette a nasa; nincs tudományos magyarázat.

De mennyire gyűlölöm ezeket a kérdéseket, hogy szkeptikusok ugye most romba döntöttünk mindent? Na eHHez mit szóltok? Ugyanez visszafelé is:D Ha valaki valamiben hisz, akkor akkor is hinni fog ha milliószor cáfolják is meg, ha valaki mereven elutasítja, akkor ez így is marad. Senki nem tud meggyőzni senkit, és ne is akarjon! A 3. eset viszont tényleg nagyon érdekes, már ha igazak a hírek.. Szívesen olvasnék még róla, ha valaki tud valami hitelesnek tekinthető forrást, belinkelhetné (a nővagyok.hu nem az).

2014. márc. 3. 12:28
 8/17 anonim ***** válasza:
Nekem a NASA sem igazán hiteles. Pont olyan szinten van, mint a hanyatló vallásuralom idején a vallás propagandája. Amit el akarnak hitetni megjelenítik, amit nem akarnak, vagy nem tartják szerencsésnek, hogy tudjuk, azt meg sem említik! Ilyen a [link] is!
2014. márc. 3. 12:36
 9/17 anonim ***** válasza:
87%
Na, most nagyon meg vagyok inogva.
2014. márc. 4. 13:39
 10/17 anonim ***** válasza:
72%

Most meginogtam, mert valaki leírt valamit és az ettől igazzá vált. Meginogtam akkor is amikor először olvastam az Érmelléki Kuglófemberről. Nincs rá sem tudományos magyarázat, valószínűleg a benne lévő mazsolák látják el az agy funkcióját, hálózatba kötve. Ez jóval összetettebb mint az emberi agy, továbbá a varjak rendszeresen megdézsmálják s nem tudni, hogy regenerálja magát Kuglófember, vagy pékségekben fellelhető kuglóftésztából építi magát újra.

A NASA magas rangú kutatói is vizsgáltak egy varjú által elejtett darabot Kuglófemberből, és nem lehetett azt elfogyasztani, tejjel sem. Minden próbálkozásnál erőtér jött létre a darabka körül, viszont kivitték szabadtérbe és egy arra szálló varjú gond nélkül megette. Na ehhez mit szólnak a szkeptikusok? Szerintem a varjak az Alpha Centauri csillagrendszerből származnak...

2014. márc. 8. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!