Szerintetek ez telepátia?
Gyakran indokolatlanúl is ugyan arra gondolok, amire az öcsém. Sok időt töltöttünk együtt egész életünkben, de felfigyeltem rá, hogy néha pont azt a dolgot mondja ki, vagy idézi fel, amire én is adott pillanatban gondoltam. Persze hiszek a kollektív tudattalan létezésében, de ennyire hasonló lehet a gondolkodás hullámhossza egy testvérpár esetében?
pl. van a Calvin Harris közös száma Florence Welch-el a Sweet nothing, ez egy elég közismert sláger. Na az öcsém pont akkor kezdte el énekelgetni a refrénjét kicsit parodisztikusan, amikor nekem pont az járt a fejemben.
Meg előfordult az is, hogy egy aditt pillanatban ugyanarra az emberre gondoltunk. Megkérdeztem, hogy rá gondolt-e, azt válaszolta, hogy igen.
Meg van egy olyan fura érzés, mintha valaki figyelne minket, ezt általában a szellemekkel szokták összekötni, a mi esetünkben egyszerre éreztük ezt a nyugtalanító érzést (megkérdeztük unokaöcsémet, aki szintén jelen volt a szobában, ő azt állította, hogy ő is érezte, bár az ő megnyilvánulásában nem vagyok olyan szinten biztos, mint az öcsémében).
Szerintetek lehetséges, hogy egy hullámhosszra hangolódott a gondolkodásunk?
Ez megerősítési torzítás. Azokat az eseményeket, amik alátámasztják a hitedet, felerősíted, amik nem, azokat elhanyagolod. Pedig ezek csak véletlenek, vagy nem véletlenek, de hétköznapi okuk van. Telepátia továbbra sem létezik.
>hasonló lehet a gondolkodás hullámhossza
Ez áltudományos hablaty, értelmetlen. Nem létezik olyan dolog, hogy "a gondolkodás hullámhossza".
#4: Miért NE válaszolna az, aki nem hisz az azotériában? Ha csak a "hívők" válaszolnak, akkor ugyanazok a megerősítő válaszok jönnek, nincs értelme kérdezni.
Az ne válaszoljon, akinek nincs értelmes hozzáfűznivalója vagy egyáltalán nem ért hozzá.
A telepátia= gondolatátvitel, és nem beszélgetésre használják. A beszéd az a szavak kimondása, hanggenerálás.
Aki szavakkal, szavakban gondolkodik az nem képes megérteni azt amit a szavak nélküli gondolat, gondolkodás nyújt a gondolkodónak. Az ilyen felsőbbrendű gondolatátvitel az valós, és nem elmélet. Aki tudja, az érti miről írok most itt, aki nem az nem is fogja megérteni soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!