Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Milyen bizonyítékok vannak a...

Milyen bizonyítékok vannak a lélek létezésére?

Figyelt kérdés
Mi a lélek és milyen bizonyítékok vannak a létezésére?
2013. júl. 6. 11:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

" Olyan meg nem létezik, hoyg információ nélküli energia. Ez olyan mint az energia nélküli anyag."

...akkor szerinted mi lehet a Szentlélek??...Szűz-Mária?...mert e kettő EGY!

...éppen a földi élet célja ennek az energiának (léleknek) a tisztulása, azaz az információktól (szellemtől) való megtisztulása...hogy ismét szentté válhasson, készen a TISZTA IGAZSÁG, KRISZTUS befogadására...aki Szentszellem...hogy megszülethessen az ISTEN FIA, aki EGY az ATYÁVAL...:)

..ez valóban igen bonyolult folyamat, és ezért, noha az emberi létforma részese ennek, át nem képes látni a folyamatot, és megérteni sem, mert az emberi elme igen korlátolt (az ISTENTUDATHOZ viszonyítva, mert annak csak elhanyagolható kicsiny részecskéje csupán)...ám amely ember képessé válik a Szentszellem magvának befogadására, abban kinyílik a KRISZTUSTUDATOSSÁG, és sokkal több mindent válik képessé megérteni, mint az emberi elme legyen az bármilyen géniusz vagyművbeltséggel, tudással bíró, mert az emberi elme a horizontális síkra van korlátozva, míg a KRISZTUS TUDATOSSÁGBAN a (keresztúton)megnyílik a vertikális értelem lehetősége is...(ez pedig a MEGVÁLTÁS folyamatában zajlik...Jézus KRISZTUS által, ahogyan azt ISTEN előre meghatározta...és nemcsak, hanem a földi világban láthatóvá, megtapasztalhatóvá is tette ennek IGAZSÁGÁT...:)

2013. szept. 23. 09:21
 22/24 zunerd válasza:

Igazából fogalmam sincs mit neveznek meg szent léleknek, meg hogy mit neveznek szellemnek (keresztény szempontból).

Én az a néze szerint értelmezem őket, miszerint az ember van a fizikai világban, s a tárgyak s eseményke hatnak rá (test) ezeknek egy részét magáévá teszi véleméyn alkot róla, viszonyít (lélek) s a tapasztalatokból következtetéseket von le, megfigyel (szellem).

Mindez persze nem definiálja az úgynevezett "felsőbb önvalót"

Gondolom észrevetted, hogy nem vagyok keresztény, de nem teljesen értem mindig, hogy amikor krisztusról meg istenről meg a szent lélekről beszélsz (csak kijött a hármasság), akkor ezeket szimbólumnak használod, vagy szakálas öregemberklnt képzeled el, vagy hoyg ponsosan hogy van ez? Hiszel-e végleges túlvilágban, vagy reinkarnációban?

Szóval, nehezen tudom befogadni az elméleted (holott vannak közös pontjaink, ha nem is látszik).

Én például nem hiszek sitenben, de úgy hsizem, hogy minden információból épül fel, s az információt nem lehet szétválasztani, hanem minden egy és örök (mivel az információnak nicns ideje.)

Persze ebben a rendszerben az énnek nicns értelme, illetve csak bizonyos szinteken, látszólagosan. Így végül is mi magunk vagyunk a mindenség, s mindenki körülöttem 1-1 isten.

(Még jó hogy nem kezdődött el vita a szabadakaratról és az abszolút determinizmusról :) )

2013. szept. 24. 17:50
 23/24 anonim ***** válasza:

"Szóval, nehezen tudom befogadni az elméleted (holott vannak közös pontjaink, ha nem is látszik)."

...hmm...elméletnek gondolod csupán, de nem az, hanem valójában Isten szaván (Biblián, és más Szent Írásokon )nyugvó Igazság, amelyet csupán a nyelvezete miatt nem tudsz érteni...ha többet beszélgethetnénk, talán több közös pontra is lelnél, lelnénk, és közös nyelvünk lehetne, hisz tudom miről beszélsz, amikor az "Önvalóról" szólsz, és természetesen ezekről szól a Biblia is (vannak még más istenek - mondja Jézus Krisztus a tanítványoknak), ám ezekről a vallások nem ejtenek sok szót, ha mégis, inkább kizárják,mint démonokat, akiktől óvakodni kell (ami akár igaz is lehet) de mégis , az a legjobb, ha megismerhetjük az IGAZSÁGOT...épp úgy mint azt, hogy valójában mi is amit a Biblia sátánnak hív, sátán atyának, és miért, és miféle apákról beszél, amikor így ír Keresztelő János eljöveteleléről és szolgálatáról itt:

"Mal 4,6 És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jőjjek és meg ne verjem e földet átokkal."

...és hogy ki is Keresztelő János tualajdonképpen?...vajon a vallási tanítások helyesen értelmezik -e az ő személyét...vagy esetleg az ezoterikus tanítások körében megtalálható az elfogadható válasz erre is?...

...nem vagyok vallásos, azonban a vallási Szent Könyvek ,Írások egységben tarthatják a nyelvezetet, mi több kifejezhetik a VALÓSÁGOS összefüggéseket, és ezért jó a vallásos nyelvezetet használni spirituális dolgokban, azaz nem kell félni a kifejezésektől, hanem azokat helyénvalóan értelmezni, nem a betű Ó-ságában, hanem szellemben...:)

...igaz , ez alázatot, és valóságos Istenismeretet kívánna meg...és főként kapcsolatot is VELE...hisz csakis Ő tud önmagával megismertetni minket, földi halandókat, és meg is teszi ezt, azokkal akik képesek arra...HITBŐL, HALLÁSBÓL, és az Övéi mindig "felismerik majd a jó Pásztor hangját, és követik ..."

...nem kell vallásosnak és keresztény hívőnek lenni föltétlen ehhez, erre magam is példa vagyok, hisz mindaddig amíg Isten meg nem jelent az életemben, és föl nem támasztott, magam is materialistának hittem magam, azaz nem tudtam eldönteni, hogy igaz-e a vallások istene, tanítása, vagy ha nem igaz, akkor azért , mert az istenképük rossz, hihetetlen, elfogadhatatlan a számomra, mert...Isten nem "egy szakállas öregúr"!..és mivel ma már ismerhetem Őt az Ő kegyelméből, azt is elmondhatom hogy Szeretem teljes elmémből és teljes szívemből, mert Csodálatos az Ő bölcsessége, a határtalan Szeretet Ő!...de a földi ember nem isten!...ez téves tanítása az ezoteriának is!...mindenben van (lehet) helyes tanítás, igazság, és lehet tévedése a valásnak , ezoteriának egyaránt...

2013. szept. 25. 05:56
 24/24 anonim válasza:
Milyen bizonyítékok? "Mondva csinált"
2013. dec. 30. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!