Ez mi lehet? Szellem, vagy csak beképzelem?
Ne félj tőle! Ez a legfontosabb, mert nincs miért félned. Nem tud ártani, ha igazi, ha nem. "ha tudna és akarna bántani, már megtette volna" - igen, ez a kulcs. :) (Egyébként valószínűleg nem beképzeled, erről vannak tapasztalataim, bár nem személyesek.)
Lehet a testvéreddel kapcsolatban - akár ő is - , lehet, hogy tőle független. Ne szólj a szüleidnek szerintem - bár nem ismerem a hozzáállásukat - , de mai társadalmunk hajlamos az mainstreamtől eltérő embereket - teljesen függetlenül attól, hogy miben térnek el egyébként - elmebetegnek, "hibbantnak" tekinteni.
Szerintem ha huzamosabb ideig nem foglalkozol vele, egy idő után nem fogod látni, de te döntöd el, mit kezdesz a helyzettel.
Lehetséges hogy az elhunyt rokonod szelleme, de nem szabad félni tőle:) amikor meg látod vagy meg érzed mond neki, hogy félsz tőle és hagyja abba mert ez neked nagyon nem jó. Sok szellem nem akar el menni még akkor sem ha szépen kéred rá mert vigyázni szeretnének rád, vagy csak látni mert nem akarnak megválni tőled. Legyél vele tapintatos, és egy idő után meg érti és elfogadja amit mondasz. A szüleidnek ne mond el szerintem, bár nem ismerem a hozzá állásukat. Én el mondtam apámnak egyszer hogy hiszek ebben ebben és hogy éreztem hogy nagyapám még itt van(ez egy évvel papám halála után volt), és teljesen hülyének nézett ,és elvittek pszichológushoz. Az agy kurkász csak annyit mondott hogy depresszió. Aztán meg nyugtatót kellet szednem... 13 éves voltam.
Sok sikert, türelmet, és kitartást!
1. ne szólj senkinek mert bekerülsz a dilidokihoz
2. ne kommunikálj vele, mert felkelted az érdeklődését, tudja hogy látod és zaklatni fog
3. ne félj tőle mert a félelem táplálja
A pszichológusok nem dilidokik és nem néznek senkit hülyének. Egész nap olyanokkal találkoznak, akiket erős traumák értek és ezt nehezen dolgozzák fel és megpróbálnak nekik segíteni.
Egyébként ami téged illet:
Szerintem belőled is az hozta ki ezt, hogy bőven volt teher a válladon. Nem könnyű feldolgozni, hogy elveszítetted a testvéredet. Ha másról esetleg nem is akarsz, erről mindenképpen érdemes lenne beszélned a szüleiddel, vagy mással, akiben megbízhatsz. Szerintem egy pszichológussal is érdemes, de persze ha nem akarod, nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!