Teljesen összefüggéstelen dolgok között, összefüggéseket keresek és találok. MI van velem?
Pl: ha sikerül alegnagyobb átlagot kihoznom az iskolában, akkor boldog leszek a párommal...
Meg ilyenek. NÉha teljesen őrültnek érzem magam...
Kényszerbetegség,kényszergondolatok... nekem is ez volt,hosszú-hosszú évekig. Nem vagy őrült,egyszerűen túlgondolsz dolgokat,és sajnos eljutsz idáig. Nekem pszichológust tanácsoltak meg viselkedésterápiát,de nem voltam hajlandó ilyesmire költeni. Ha már beleestem a saját fejem csapdájába, akkor ki is tudok kerülni belőle magamtól!
Ami nekem segített: pozitív és tudatos gondolkodás,és meditáció. Elcsépeltnek hangzik,de ez mind-mind ingyen van.Ami a nehézsége,hogy nagyon meg kell "pofozni" az elmédet, tudatosan rá kell fókuszálni a saját gondolataidra. Fél éve csinálom,és nekem bevált,remélem teljesen kigyógyulok belőle.
Próbáld ki,hátha sikerül!
Igen, ismerős a dolog, de itt nincs valós összefüggés. Néha átcsaphat negatívba (ha nem teszem ezt meg, akkor ez meg az fog történni). Ez valóban kóros.
Azt tudom tanácsolni, hogy keress valós összefüggéseket a világban. Sokkal több dolog összefügg, mint amennyi látszik belőle, ha ezeket megtaláltad, akkor könnyen kiszűröd azt, ami hamis, és nem fog már foglalkoztatni többé.
Köszönöm a válaszokat...
Igen...van amikor nem sikerül és visszafele válik az egész...De máskor talán segit visszatériteni az utra...a reményre....olykor pedig még jobban elveszited ez miatt a reményt...
arra gondoltam, hogy néha az ember annyira elveszti a reményt. hogy már muszály valamilyen kitérőt tennie(ami jelen esteben nem valós, csak hamis összefüggések). Néha szükségünk van rájuk, hogy visszatérjen a remény belénk...
Néha a valóság kegyetlen...ezért menekölönk hazugságokba...
"Néha szükségünk van rájuk, hogy visszatérjen a remény belénk."
Bőven vannak ilyen összefüggések, de azok nem értelmetlenek, mint a fentiek. :D
Nincs ezzel semmi baj, ezt hívják pillangó-effektusnak.
„Ha egy pillangó szárnya megrebben Pekingben, abból New Yorkban tornádó lehet”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!