Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Tudatos álmodás veszélyei?

Tudatos álmodás veszélyei?

Figyelt kérdés
Milyen veszélyei lehetnek a tudatos álmodásnak?
2012. máj. 31. 16:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy nem létezik, lévén tegnap is összehoztam. Csak nem olyan mint ahogy a filmben bemutatják.

1. Nem olyan stabil (bár ott drogoznak is)

2. Nincs időeltolódás álomszintenként. Persze néha van olyan érzésed, hogy 1 óra álomesemény történt, a vekker meg 5 perccel mutat későbbet. de nem lehet holmi szorzóval kiszámolni.

3. Nincs limbo, nem lehet ott ragadni.

2012. jún. 13. 10:30
 22/25 anonim ***** válasza:
bár eltelt 4év a kérdés kiírása óta, velem tegnap éjszak történt, ha egyáltalán tudatos álom volt, nem vagyok tisztában a dologgal. ki is írtam egy kérdést. Az történt hogy álmomban tudtam gondolkodni, értem ezt ara hogy olyan volt mintha lehunytam volna csak a szemem és csak képzelődtem volna. azonban egyszer csak elsötétült minden, mozogni nem tudtam, hallottam fura hangot, mint pl, amikor a egy porszívó csö puhább hajlékony részét a levegőbe körbe-körbe mozgatja az ember olyan fura süvítést, mint írtam sötét volt, mozogni nem tudtam, felkelni szintén nem tudtam, segítségért kiáltani sem, aztán vettem egy nagy levegőt, és nem adtam fel azt akartam hogy mozgatni tudjam a lábam, hogy azzal jelet adhassak a szóbatársamnak, és ekkor sikerült felébrednem, úgy is mondhatni hogy fel ráztam magam a lábammal az álomból, de nem volt jó érzés, írányítani nem tudom, az a hang színtén kellemetlen, és bevalom őszintén most is aggodom mert nem szeretnék tudatosan aludni. amúgy tényleg nem tudom hogy ez e az a bizuonyos tudatos alvás, ha nem akkor ez mi lehet?
2016. nov. 3. 23:42
 23/25 anonim ***** válasza:
2016. nov. 4. 00:03
 24/25 anonim válasza:

Látom nem igazán aktuális ez már de azért válaszolok. Nincsenek veszélyei a tudatos álmodásnak az alapból arról szól pont, hogy tisztában vagy azzal, hogy álmodsz és talán még irányítani is tudod egy idő után és bármikor felbirsz ébredni.

Utolsó előtti: alvási bénulásod volt, akkor gyakran megesik, hogy halucinál az ember (alvási bénulás: a tested késöbb ébred fel mint te, és a REM-fázis miadt még levan bénulva a tested)

2017. jan. 28. 18:16
 25/25 anonim válasza:
A 22-es valaszolonak. Amit ateltel hogy nem tudsz mozogni az az alvasparalizis. En szerintem van veszelye a tudatos almodasnak, megpedig hogy ilyenkor nagyobb valoszinuseggel lehet alvasparalizised. Nekem 7x is volt mar de szerencsere nem lattam szornyeteget. Tudatos almodasom sose volt de beleastam magam nagyon egyeszer es probaltam csomo technikat hogy sikeruljon. Azt hallottam hogy alvasparalitised lehet tole es ettol annyira megijedtem hogy allabdoan ez jart a fejemben es szeeintem bevonzottam a dolgot es tenyleg megtortent. Annyi hogy azota is van neha alvasparalizisem pl tegnap is volt. Szoval ja, ha ezekbe a dolgokba igy beleasod magad akkor szarul jarhatsz kicsit. Egyszeruen nem tudod mozditani a tested es teljesen le vagy zsibbadva, a szemed se tudod kinyitni csak a sotetseget latod (vagy valaki szornyeket is lat ilyenkor, en anno 2 eve ettol fostam be mikor eloszor hallottam rola hogy majd valodaghu szornyeket latok) de semmi ilyen nincs szerencsere csak ez hogy fent van a tudatom, mident hallok ami a valosagban korulottem tortenik minden beszelgetest mg stb de nem birsz semmi jelet adni arrol hogy ebren vagy, hangot se tudsz kiadni meg semmi, full zsibbadt allapotban van az egesz tested.
2021. máj. 30. 05:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!