Tudatos álmodás veszélyei?
a hetkoznapi emberek huleseggnek veszik az erdos Visszautisat incom-fincomos falatokatos kerdest
pedig eleg komol es elehhetek temazni rola
volt enéekak nem tur nyomda festeketem meg egy mosogosatos kerdesem de ugy gondolt nem tur nyomdafesteket
belinkelem akkor ide es irjatok meg feltegyem e?
Sokszor látom azt leírva, hogy a tudatos álomtól fáradtabbak lesznek az emberek. Én ilyet még nem tapasztaltam, a tudatos-alom.hu-n sem igazán van ilyen beszámoló. Ugyanakkor a tudatos álmodás során az agy a normál álmodáshoz képest más területeket is aktivizál, tehát alapjában véve aktívabb az agyad ami nyilván megterhelőbb is, azonban a kipihentség érzéshez nem a REM szakaszokban (amelyekben általában álmodunk) kell nyugodtan aludni hanem az NREM szakaszokban (ezekben általában nem álmodunk).
Bizonyos technikáknál az álmodó a saját szobájában ébred tudatra. Ez sokakban kelt, általában nem túl komoly aggodalmat. Félnek attól, hogy esetleg nem is álmodnak, vagy álmukban valóban meg is csinálják azt amit álmodnak. Ellenben arról különböző módszerekkel könnyen meg lehet bizonyosodni, hogy valóban álmodunk e, alvajárni meg nem a REM szakaszokban szokás.
Veszélye nem igazán van, legrosszabb esetben felébredsz. Manapság használják terápiás célokra is, például rémálmok, szorongás leküzdésére.
Persze megijesztheted magad a saját álomkreálmányaiddal, de kellő odafigyeléssel ez is elkerülhető.
OFF:Az első hozzászóló a klasszikus példája annak, hogy a félelem és a bűntudat mennyire gúsba köti a tudatot.
A tudatos álmodás veszélye az, hogy ott maradsz. Velem például valami olyasmi történt, hogy egyik nap elaludtam, aztán arra keltem fel, hogy valaki csapkodja az ajtómat. Mint az utólag kiderült, két teljes napot végig aludtam, és az anyám dörömböl az ajtómon, miután nem vettem fel a telefont neki. Én az egészből annyira emlékszem, hogy nagyon elvoltam a kis világomban- az álmomban.
EL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!