A mennyországban mindenki boldog igaz? Akkor mi van, ha a családtagjaink nem oda kerülnek?
A hívők mind törvények szerint élnek: ne lopj, ne bujálkodj, ne ...bla-bla-bla. Meg van kötve a kezük. Mint, amikor egy szülő ráparancsol a gyerekre, hogy ne-ne-ne- stb... Ez szerinted jó? Mert a mennyországban is ez van.
A pokolban viszont nincs szabály, nincs félelem, nincs határ. Ott azt csinálsz vagy teszel, ami neked jól esik.
Vidiripi
Ádám és Éva bűnt követett el. Akkor ezen logika szerint oda kerültek és azóta is "vígan élnek".
Pedig a Teremtő azt mondta hogy megfognak halni ha esznek a tiltott gyümölcsből.
De ez így nem logikus. Akkor ez nem büntetés? Meg az is érdekes lenne ha a Mindenhatónak nem lenne hatalma az általad pokolnak nevezett hely felett.
Ez nagyon nem akar össze állni logikailag. A sátán azt mondta Évának hogy egyél csak nyugodtan nem halsz meg. De nekem úgy tűnik hazudott mert az emberek meghalnak s Isten mondott igazat.
Az előttem válaszólónak :
Én a bibliában hívő vagyok és nem törvényben élek hanem szeretetben. És aki szeret(Isten szerinti szeretettel) az betölti a törvényt. mert saját erőnkből nem tudunk 1et sem betölteni, hanem csak ugy ha megismertük Isten szeretetét és az Ö szelleme lakik bennunk. csak általa (Jézus ) tudjuk betartani a törvényt és szeretni. Nélkule semmik vagyunk.
A kérdésre válaszolva: kitőrlödnek az emlékezetünkből azok a személyek a mennyben.
Jó kérdés, nyilván megváltozik a gondolkodásunk, belátjuk, hogy a bűnösök Isten bölcsessége alapján kerültek a pokolba, és ebben megnyugszunk, és örülünk, hogy másokkal meg találkozunk a Mennyben.
Mint kb. Jób történetében.
Mindenkije meghal, de új családot kap.
Egyébként a hívő ember életében már eleve a földi életben ellentét alakul ki a nem hívő családtagok és a hívő között. Tehát a menny és a pokol csak a betetőzése ennek az áldatlan állapotnak.
A menyországgal több logikai bukfenc is van mint ahogy neked is feltűnt.
Például, hogy baromi unalmas hely lehet. Mi a bánatot fogsz ott csinálni? Semmi fejlődési, tanulási lehetőség?
Akik nem keresztények, vagy nem is hallottak Jézusról, (de ettől még példamutató életet élnek) azok mind a pokolba kerülnek? (Földönkívüliek is?)
Hova kerülnek az állatok meg a növények, az egysejtűeket ne is említsem ugye. Akkor pl egy kutyának nincs lelke, csak "írt nekik valaki egy programot" mint a mátrixban?
De persze az egyház mindenre ugyanazt a sablon sz*rt mondja, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, meg hasonló "Csak! Mert úgy van és kész!" válaszokat.
Akkor már inkább logikus a reinkarnáció, meg az h mindennek van "lelke", legalább nincs annyi bukfenc benne. Szerintem a menyország ideája eleve az emberi lustaság és arrogancia egyik manifesztációja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!