Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » A mennyországban mindenki...

A mennyországban mindenki boldog igaz? Akkor mi van, ha a családtagjaink nem oda kerülnek?

Figyelt kérdés

2012. jan. 31. 18:10
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

A hívők mind törvények szerint élnek: ne lopj, ne bujálkodj, ne ...bla-bla-bla. Meg van kötve a kezük. Mint, amikor egy szülő ráparancsol a gyerekre, hogy ne-ne-ne- stb... Ez szerinted jó? Mert a mennyországban is ez van.

A pokolban viszont nincs szabály, nincs félelem, nincs határ. Ott azt csinálsz vagy teszel, ami neked jól esik.

2012. febr. 13. 02:16
 22/28 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ádám és Éva bűnt követett el. Akkor ezen logika szerint oda kerültek és azóta is "vígan élnek".

Pedig a Teremtő azt mondta hogy megfognak halni ha esznek a tiltott gyümölcsből.

De ez így nem logikus. Akkor ez nem büntetés? Meg az is érdekes lenne ha a Mindenhatónak nem lenne hatalma az általad pokolnak nevezett hely felett.

Ez nagyon nem akar össze állni logikailag. A sátán azt mondta Évának hogy egyél csak nyugodtan nem halsz meg. De nekem úgy tűnik hazudott mert az emberek meghalnak s Isten mondott igazat.

2012. febr. 13. 05:25
 23/28 Napkiraly ***** válasza:
Kedves 21-es, te pedig ne tartsd be ezeket a törvényeket, elvégre kit érdekelnek ilyen hülyeségek, hogy ne lopj meg ne ölj meg hasonlók. Én hiszek a mennyországban és tudom hogy oda fogok kerülni. És annak idején a papunk azt mondta nekem - és ezt mondom nektek is kedves nem keresztények - amikor ilyen hülye kérdéseket tettem fel, hogy sajnos mint ahogy nem lehet egy wartburgot beletenni egy gyufásskatulyába, úgy a te fejedbe sem lehet ennek a kérdésnek a válaszát belegyömöszölni. Mára már értem miért.
2012. márc. 3. 08:46
 24/28 anonim ***** válasza:

Az előttem válaszólónak :

Én a bibliában hívő vagyok és nem törvényben élek hanem szeretetben. És aki szeret(Isten szerinti szeretettel) az betölti a törvényt. mert saját erőnkből nem tudunk 1et sem betölteni, hanem csak ugy ha megismertük Isten szeretetét és az Ö szelleme lakik bennunk. csak általa (Jézus ) tudjuk betartani a törvényt és szeretni. Nélkule semmik vagyunk.

A kérdésre válaszolva: kitőrlödnek az emlékezetünkből azok a személyek a mennyben.

2012. ápr. 9. 19:39
 25/28 anonim ***** válasza:
folytatás az első válaszom a :02-13 02:16 -nek volt
2012. ápr. 9. 19:40
 26/28 anonim ***** válasza:

Jó kérdés, nyilván megváltozik a gondolkodásunk, belátjuk, hogy a bűnösök Isten bölcsessége alapján kerültek a pokolba, és ebben megnyugszunk, és örülünk, hogy másokkal meg találkozunk a Mennyben.

Mint kb. Jób történetében.

Mindenkije meghal, de új családot kap.

Egyébként a hívő ember életében már eleve a földi életben ellentét alakul ki a nem hívő családtagok és a hívő között. Tehát a menny és a pokol csak a betetőzése ennek az áldatlan állapotnak.

2012. máj. 2. 02:46
 27/28 anonim ***** válasza:

A menyországgal több logikai bukfenc is van mint ahogy neked is feltűnt.

Például, hogy baromi unalmas hely lehet. Mi a bánatot fogsz ott csinálni? Semmi fejlődési, tanulási lehetőség?

Akik nem keresztények, vagy nem is hallottak Jézusról, (de ettől még példamutató életet élnek) azok mind a pokolba kerülnek? (Földönkívüliek is?)

Hova kerülnek az állatok meg a növények, az egysejtűeket ne is említsem ugye. Akkor pl egy kutyának nincs lelke, csak "írt nekik valaki egy programot" mint a mátrixban?

De persze az egyház mindenre ugyanazt a sablon sz*rt mondja, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, meg hasonló "Csak! Mert úgy van és kész!" válaszokat.

Akkor már inkább logikus a reinkarnáció, meg az h mindennek van "lelke", legalább nincs annyi bukfenc benne. Szerintem a menyország ideája eleve az emberi lustaság és arrogancia egyik manifesztációja.

2012. máj. 2. 10:25
 28/28 anonim ***** válasza:
Akkor mi volt amikor még nem léteztél testben s azt se rudtad kik közé kerülsz. Nagyon hiábavaló dolog olyan gondolattal foglalkozni amire nincs megoldás. Kövesd a Biblia tanítását és biztos,hogy jóljársz.
2012. máj. 5. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!