Mi az hogy sátánista?
sátánista=szinonima az ostobára, nincs mit szépíteni.
Ember=szinonima a végtelen balf!szságra.
Dark Prophet-nek
Nagyon tetszik amit írtál és kíváncsivá tettél. Mindenképpen utána fogok olvasni. Lehet, hogy sátánista vagyok, pedig nem is tudok róla??? Azt hiszem, "ezt a vallást" tudnám követni, közel áll hozzám.
Pedig csak egy véletlen kérdés kapcsán kerültem ide...
eszta41-nek:
Igen ez eleg gyakori jelenseg, a LaVey "vallas" egy olyan filozofia amit sokan ugy muvelnek hogy nem is tudnak rola. LaVey mindig is az ember karnalis oldalat probalta kiemelni, tokeletes onkozpontu embert nevelni az ertelmes kovetokbol, akik semmitol es senkitol sem fuggenek, es talpraesett, onallo, es eros emberek lesznek a nagy vilag oserdejeben.
Kedves kérdező!
Az az igazság, hogy ez a kérdés azért okoz nagy kavart, mert ha azt mondod hogy Sátánista, az olyan mint ha azt mondanád hogy istenhívő. Jó-jó. Na de annak is melyik fajtája? Katolikus? Protestáns? Ortodox?
Ez is ugyanilyen. A emberek mikor meghallják a SÁTÁNISTA szót, akkor megrebbennek lélekben. Hogy miért? Azért, mert manapság a média, és a kereszténység által alakított kép él róluk, melyben az a megfogalmazás áll, hogy a Sátánizmus az, ami teljes mértékben ellentéte a kereszténységnek, hogy sötét dolgokat tesznek, véráldozatokat mutatnak be az általuk imádott istenségnek. Ez még részben igaz is, de... Megint oda lyukadunk ki, hogy melyik fajta, és hogyan?
Én három nagy alfajról tudok.
-Ördögimádók
-Anton Sandor LaVey által megírt Sátán Bibliája című könyvet elfogadó (tulajdonképpen ateista) emberek
-Spirituális Sátánisták
Ördögimádók:
Na ők azok, akikre az ember gondol mikor a szót meghallja. Sötét rituálékat végeznek, szörnyűségeket csinálnak, én speciel nem vagyok nagyon a híve, de csinálják...
Lavey féle Sátánisták:
Ők nem csinálnak rituálékat, hiszen ők ateisták. Szerintük a Sátán egy viselkedésforma. Ezek között általában nagyon intelligens embereket találni egytől-egyig.
Spirituális Sátánisták:
Mivel ennek vagyok a híve, ezért erről tudok a legtöbbet írni. Mi sem csinálunk rituálékat. Ahogyan a névből is látszik, a lelket, a lelki békét, az egyensúlyt hozzuk előtérbe. Meditálunk, imádkozunk a Sátánhoz, Démont idézünk, hogy legyen segítségünkre, cserében adunk neki(k) valamit. www.spiritsoferidu.wordpress.com Itt találhatsz rólunk információt.
Röviden ennyi lenne, ha érdekel még a dolog, csak írj rám privát üzenetben!
Remélem segítettem!
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!