Mi van a halál után?
Úgy értem, hogy minden emberre azonos halál utáni jövő válna vallástól, hittől függetlenül, vagy a hit szabná meg?
Az lesz, amiben hiszünk? Vagyis ha én hiszek a reinkarnációban, akkor majd reinkarnálódok én is, mint az indiaiak (valószínűleg), de ha nem hiszek benne, akkor nem is lesz reinkarnációm? Tehát a hit határozná meg a halál utáni jövőt? Tehát minden vallású, hitű embernél más lesz halál után, attól függően, miben hisznek?
Vagyis az egyén esetleg meg tudná szabni, hogy mi legyen? "Hinni akarok a reinkarnációban, mert ha hiszek benne, akkor én is reinkarnálódni fogok" pl...
?
Pont ez a lényege hogy nem létezik. A semmi egy olyan dolog ami nincs. A téridő keletkezése előtt is pont ez volt. Vagyis nem volt... Szóval érted :D
Persze vannak olyan elméletek miszerint a kvantumösszefonódás által kialakitott idegi kapcsolataid némelyike örökké fenntmaradhat, és igy kvázi "továbbélsz" az Univerzum részeként. Egybeolvadsz a mindenséggel.
De ha azt állitod hogy gondolatok, érzések, hallás-látás nélküli "világ" nem létezhet, akkor azt állitod hogy te öröktől fogva létezel, és létezni is fogsz mindörökké... Ergó soha meg sem születtél, mert születésed előtt pont ez volt a helyzet... Márpedig szerintem te megszülettél valamikor :D
Az agyad nem képes, és nem is akarja feldolgozni a saját halálát.
Van is egy olyan idézet ami úgy hangzik (nem biztos hogy pontosan így van):
"Születésem előtt milliárd és milliárd évig halott voltam, de a legkisebb károm sem származott belőle."
Szerintem mindenki másképp képzeli el a haláli utáni életet.Én például a mennyországban hiszek.Elmesélek egy történetet:Az anyukámat műtötték(akkor még nem éltem)és műtét közben beállt a klinikai halál.Anyu mondta,h ekkor egy nagy fényességet és egy fekete csuklyás alakot látott közeledni.Elkezdett könyörögni Istennek,h ne haljon meg,otthon várja a 2 éves kisfia.Ekkor mögötte még fényesebb lett és valaki megfogta a vállát és lefektette,a halál eltűnt.Ezek után annyit hallott,h egy hang azt mondja:visszajött.Mindig libabőrös leszek,ha ebbe belegondolok.
UI.Bocs,ha egy kicsit hülyén fogalmaztam,nem tudtam,h írjam le.
Jók a válaszok, kissé elment filózofikus irányba épp a nehezen feldolgozható vagy elfogadható valóság miatt. Az agyműködés a lélek és nem egy megfoghatatlan valami. Ezt tulajdonképpen (a számítógép analógiára) a szoftverhez lehet hasonlítani. Ez a program. Ha nem működig a hardver, (nem él az ember) kialszik a program is vele. Nagyjából így működik. A gondolatok, érzelmek , tapasztalatok és emlékek is megszűnnek létezni. Ennyi.
Mások emlékében, az alkotásadiban, írásaidban, tevékenységeid folytán létrejött tárgyakban, ötletekben élhetsz tovább. (képletesen.)
Szia!
Számtalan bizonyíték van rá, hogy a halál után nincs vége a létezésnek. A test meghal, de TE nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!