Mi van a halál után?
Úgy értem, hogy minden emberre azonos halál utáni jövő válna vallástól, hittől függetlenül, vagy a hit szabná meg?
Az lesz, amiben hiszünk? Vagyis ha én hiszek a reinkarnációban, akkor majd reinkarnálódok én is, mint az indiaiak (valószínűleg), de ha nem hiszek benne, akkor nem is lesz reinkarnációm? Tehát a hit határozná meg a halál utáni jövőt? Tehát minden vallású, hitű embernél más lesz halál után, attól függően, miben hisznek?
Vagyis az egyén esetleg meg tudná szabni, hogy mi legyen? "Hinni akarok a reinkarnációban, mert ha hiszek benne, akkor én is reinkarnálódni fogok" pl...
?
Akkor azonos a jövő mindenkinél?
Hmm...érdekes kérdés ez. :)
A halálod után számodra nincs semmi. Az agyad és a szervezeted működése leáll, mivel a "lélek" is az agy része így az is megszűnik létezni. A személyiséged, az énképed és az öntudatod megszűnik, legfeljebb másokban élhetsz tovább elnagyolt emlékként vagy, a tetteid alapján kiváltott érzelmekben. Az hogy PONTOSAN mi van a halál után, nem tudod felfogni mert az agyad él. Tehát összeegyeztethetetlen számára a nem-lét "érzése" a tapasztalataival.
Szó mi szó, pont olyan érzés mint mielőtt megszülettél.
Ha először a semmire gondolok, akkor ez jut eszembe: vagy vakító hófehérség, vagy totál sötét feketeség hallás, érzések, gondolatok, tér és idő nélkül.
De ilyen nem létezhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!