Félek, vajon normális ez?
Paranoia.
Ha nem tudod kontrollálni, keress fel szakembert, mert később rosszabbodhat.
Kedves Kérdező!
Velem jó ideje ugyanez a helyzet, annyi kiegészítéssel, hogy pl. este nagy erőfeszítésembe kerül egyedül kimenni a hálószobából, hiába van itthon a párom is. Ha egyedül vagyok, akkor pontosan ugyanaz a helyzet, mint veled. Ilyenkor leülök gépezni vagy olvasni, amíg abba belemerülök, nincs semmi baj, de utána, mikor abból kizökkenek, megint visszatér az érzés. Az egyetlen hatásos megoldás (eddig) a főzés. :) Nagyon szeretek főzni, az le tud foglalni annyira, hogy közben ne szorongjak. De kettesben vagyunk albérletben, nem főzhetek minden nap, már így is néha úszunk a kajában. :) Lassan menzát nyithatok a szorongásom miatt.
Szóval, ha valakinek van a pszichiáternél jobb ötlete, én is szívesen venném. :)
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én mikor ilyen hülye videókat látok a youtubon meg minden nem is akkor félelmetes hanem mikor lefekszek aludni és akkor eszembe jut. Na akkor énrám is rám jön a parázás. Mindíg azt gondolom hogy ha ilyeneket látnék este magamalá csinálnék.
És az a vicc hogy emberektől meg nem félek abszolúlt pedig több rá az esély hogy kirámoljanak vagy ilyenek.
14.02-es vagyok.
Nekem pont az a problémám, hogy nem tudom megfogalmazni, mitől félek. Nem a horrorfilmekben meg videókon látott ijesztő dolgoktól, mert tudom, hogy fikció, tanulok filmkészítést, abszolút szakmai szemmel tudom nézni, tehát az nem ijeszt meg. Nem mondom, hogy attól félek, hogy szellemek vagy ufók vannak nálunk, mert ez sem igaz. Nem tudom megfogalmazni, miből fakad a szorongásom, ez a legrosszabb.
Kedves Kérdező, Neked pedig saját példámon azt tudom javasolni, hogy próbáld megtalálni azt a tevékenységet, ami teljesen ki tud kapcsolni. Biztosan van valami hobbid, érdeklődési köröd, ami segíthet. Legalábbis nagyon remélem. Egy barátom azt javasolta, hogy ilyenkor gondoljak arra, mennyien vannak "ott fenn" (vagy hittől függően akárhol, szóval elhunyt szerettek), akik vigyáznak rám. Ezen nekem még dolgoznom kell, nem mindig vigasztal a dolog, de hátha nálad működik. :)
Félre ne érts, egyáltalán nem tesz boldoggá, hogy hasonló problémáid vannak, de valahol jó tudni, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Néha már azt hiszem, csak velem van baj, de látom, hogy több embert is érint ez a szörnyű szorongás. Remélem, előbb-utóbb találunk olyan megoldást, ami mindegyikünkön segít. :) Kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!