Hol van vége a fizikai síknak és hol kezdődik a transzcendens dimenzió?
...vagy hogy kell elképzelni a fizikai és szellemi síkok egymásra hatását, elkülönülését, ezt az egész illúziót és a való valóságot, hogy "működik"?
Nagyon sokáig abban a hitben; tudatban éltem, hogy a fizikai és a szellemi dimenzió két teljesen más dimenzió. Mostanság ráeszméltem, hogy jóval "közelebb" vannak egymáshoz, mint gondolnánk.
A kérdésed zavaros ám:-) A szellemi sík a gondolkodás a fizikai meg a létezés, az élet maga. Más nincs. Talán így pontos?
Nem létezik szellemvilág meg hasonlók.
Ha már fizikai "sík"-ról beszélsz (találó), akkor a transzcendenssel együtt alkotják a teret - kb. így lehet elképzelni:
"A béka lent lakott a kútban. Ha szomjas volt, ivott a kút vizéből, ha éhes volt, kicsiny rovarokat evett.
Pacsirta szállt a kút fölé, leült pihenni a kút kávájára.
A béka megkérdezte: - Te hogy kerülsz ide?
- Egyetlen lélegzetvétellel ötezer métert repültem. Elfáradtam, megszomjaztam, innék a kútból - felelte a pacsirta.
- Ugyan, ne túlozz! Az égbolt akkora, mint a kút nyílása, hogyan tehettél volna meg olyan nagy utat?
- Tévedsz, barátom. Az égboltnak nincsenek határai, az égbolt végtelen.
A béka felnevetett. - Ne akarj okosabb lenni nálam! Naphosszat itt ülök a kútban, és az eget bámulom! Kizárt dolog, hogy tévedjek"
:)
"El foglak keseríteni: csak fizikai sík van."
Bizonyítsd be! :)
Gojira
Zene vagy Godzilla? Vagy mindkettő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!