Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Hol lehet parapszichológiát...

Hol lehet parapszichológiát tanulni?

Figyelt kérdés
Van ilyen iskola vagy csak valakitől el lehet lesni? Milyen végzettséget ad? Használható ez valamire? Van rá mód, hogy elismerjék szakmának vagy diplomának? Kell hozzá érettségi vagy elég ha megvan a tíz osztály? Sok hirdetés van, hogy valaki parapszichológus, ehhez előbb el kell végezni a pszichológiát igaziból és utána szakosodni?
2011. szept. 14. 08:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
26%

[link]

Az igazgatója, Paulinyi Tamás parapszichológiával foglalkozik, és van laborjuk is, ahol a hallgatókkal telepátia kísérleteket végeznek.

Hirtelen ennyit tudok válaszolni.

2011. szept. 14. 15:18
 2/17 anonim ***** válasza:
0%
én jobbat tudok
2011. szept. 17. 21:53
 3/17 anonim ***** válasza:
35%
Én a Mantrára jártam: [link]
2011. szept. 18. 19:34
 4/17 anonim ***** válasza:
58%
Az milyen szihológia? Félős?
2011. szept. 18. 22:15
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
Ezt nem kell tanulni csak elkötelezettnek lenni az ilyen ezo-izékhez. Ha felhívsz egy ilyen tanfolyamszervező céget megtudod, hogy érettségi sem kell hozzá. Ilyen egyetem nincs csak vannak akik felsőoktatásnak nevezik a tanfolyamukat. Szerintem ha igazán érdekel a pszichológia menj el egyetemre igazi pszichológiát tanulni. A para csak kamu, bár valóban nem kell hozzá sok ész és pláne energiabefektetés.
2011. szept. 20. 10:26
 6/17 anonim ***** válasza:
45%
Parapszichológiához nincsnek igazi iskolák. Ez csak amolyan hobbiféle vagy olyan mint a szerepjáték vagy ilyesmi. Semmi komoly, ne dőlj be a dumának. Tanulj inkább valami rendes egyetemen pszichológiát ha jó az érettségid és elég a pontszám, vagy menj el az orvosira utána szakosodj pszichiátriára.
2011. szept. 23. 15:45
 7/17 anonim ***** válasza:
66%

Nem az volt a kérdés, hogy mit tanuljon parapszichológia helyett. Ez nem pszichológia.

A parapszichológia az élőlények és környezetük közötti olyan összefüggéseket, kölcsönhatásokat vizsgálja, amik nem az általunk ismert fizikai hordozókon/közvetítőkön keresztül történnek.

Szerintem ez egy korrekt definíció, semmi sem igazolja, hogy az univerzum (főleg az élővilág) működését 100%-ban ismernénk (1%-ra sem szavaznék).

Az pedig, hogy ilyen jelenségek vannak, azt a több mint 100 éve zajló kísérletek eredményei egyöntetűen igazolják.

Államilag akkreditált tanúsítványt lehet szerezni, valóban alig több a semminél, de manapság egy orvosi diploma is kb. csak külföldön lehet hasznos.

Akkor legalább hadd tanulja azt, ami érdekli is.

2011. szept. 23. 17:56
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Azóta beszéltem még néhány ismerőssel, megnéztem egy képzést is, legalábbis a honlapot meg a hirdetéseket.

Ez valóban nem pszichológia, sőt nagyon messze van tőle, ahogy hallom. Ez nekem inkább valami vallásnak vagy szektának tűnik. Viszont nem kell érettségi sem hozzá, ami érdekes. Kihagyom.

2011. szept. 27. 15:55
 9/17 anonim ***** válasza:
47%

Ahogy gondolod.

Maga a parapszichológia nem szekta. Lényegében kísérletek és a levont következtetések.

2011. szept. 28. 05:16
 10/17 szkkrysz válasza:
Metafizikai és Szellemtudományi akadémia
2012. aug. 31. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!