Az emberek hogy hihetnek az ördögben, istenben, az angyalokban, szellemekben meg az ilyen más hülyeségeken?
szerintem elég jól rávilágítottam hit és hit között a különbségre.. legalábbis azt hittem.
ha valaki "hisz" a holnapban arra nem mondjuk már hogy ő is hisz valamiben :D
Én kb annyira hiszek az ilyen dolgokban, hogy egy regényt írok teli misztikummal, és hasonló lényekkel amiket felsoroltál.
Az össz dolog amiben hiszek, hogy TALÁN van valami a halál után, mert ha nem lenne akk nem lenne értelme az életnek.
15/l
15L, ne kelljen még 5-10 évet várnod, lelövöm a poént:
nincs értelme az életnek.
de ha ez leülepszik, akkor egész jó dolgokat ki lehet hozni belőle :)
ha tarkón vágtam volna néhányszor akkor is lerakta volna az alkoholt. ha másnem akkor használhatatlanná lehet zúzni a karjait, és akkor sem fog alkoholizálni.
na erre lépjen az alkesz Istene!
normál körülmények között valaminek a nem elfogadása nem korlátozza az értelmes irányba történő fejlődést.
ellenben a túlbuzgó hittel, ami viszont valóban rengeteg emberéletet vett el és konkrétan akadályozta az előrejutást. szóval nem értek egyet az előzővel.
a hitetlenek tagadása meg pusztán elméleti alapú, ha valaki teremt valamit amiben hisz, mások lehet csak szimplán segíteni akarnak neki azzal, hogy felvilágosítják hogy az nem biztos hogy úgy van.
érdekes, a Gyűrűk Ura világát senki nem vonja kétségbe, pedig az is ugyan úgy fikció mint sok egyéb dolog, a különbség, hogy Tolkien írására kevesen alapozzák a világszemléletüket.
mondjuk.. épp tegnap olvastam egy meteorológiai jelentést Középföldéről.. deee... ezt könyveljük el viccnek :)
ki lenne sátánista? :)
a sátánizmus is egy hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!