Ha azt vesszük, hogy valóban vannak paranormális jelenségek, és valóban létezik Isten, ő miért nem véd meg minket tőlük? (lent)
Kedves Utolsó! 03-25 21:04 vagyok
Szomorú a történeted. Én 10 éves koromban veszítettem el édesapámat (szintén infarktus). Sokáig én sem tudtam feldolgozni a történteket, de az utóbbi években rájöttem: csak így válhattam azzá az emberré, aki ma vagyok. Semmi sem történik ok nélkül.
Ajánlanék neked egy filmet, ami talán segíthet megérteni, hogy mi történik körülötted. Címe: Jelek (Signs), 2002-ből. Mel Gibson hitevesztett tiszteletest játszik benne, ő a feleségét veszítette el egy autóbalesetben. Igaz, ufók is vannak a filmben, de ők szimbólumok csupán :)
Természetesen nem azért, mintha egy hollywoodi film visszaadhatná a szeretteinket, inkább azért, hogy lásd: Isten útjai kifürkészhetetlenek.
A Bibliát például erősen cenzúrázták valakik, még nagyon régen. Van viszont néhány hely, ahonnan elfelejtették törölni a reinkarnációra vonatkozó részeket. Ha érdekelnek a részletek, jelezd, keresek neked ilyet. Talán ez reményt adhat arra, hogy elveszített szeretteink új testben azóta már leszülethettek a Földre :) Az isteni terv hatalmasabb, mint amit jelenleg képesek lennénk felfogni a tévé által szennyezett/uralt/irányított emberi elménkkel..
Végül egy személyes tapasztalat: én életem legmélyebb mélypontján jutottam el Istenhez, aki azóta is vigyáz rám. Pedig nem részesültem vallásos nevelésben és a mai napig sem járok templomba. Minden hétvégén kimegyek viszont hegyet mászni, a természetbe..
Szeretettel ölellek, így ismeretlenül is :)
14:10 vagyok.
Kedves utolsó!
Köszönöm a bíztató szavaidat, de én még nem tudtam eljutni oda, hogy megértsem a miérteket. Egyszerűen már nem tudok hinni. Mert azt látom, hogy a szüleim, akik mélyen vallásosak voltak, és imádkoztak, és templomba jártak 38 évesen meghaltak. Elveszítettem őket. És Isten, aki szeret minket (bár már mondtam, hogy egyszerűen képtelen vagyok hinni) elvette tőlem/tőlünk a szüleimet és hagyta hogy így kelljen felnőnünk. Ez lenne a szeretet? Vajon tényleg ilyen áron leszek olyan, amilyennek kell majd lennem? Mert ha ez így van, akkor azt érzem, hogy a szüleim MIATTAM haltak meg. Isten elvette tőlem a számomra legfontosabb embereket.Ennyire szeretett? Hagyta, hogy az így is kilátástalan életünknek egy baleset is keresztbe tegyen. Persze ilyenkor jött a sok válasz, és okosság, hogy annak kellene örülnöm, hogy élek. Kérdezem én, miért?(nincs semmiféle öngyilkos hajlamom, csak keresem az okokat). Minek örüljek? Hogy 15 évesen már nem éltek a szüleim? Hogy egyszerűen nem tudok mosolyogni? Hogy képtelen vagyok magam jól érezni?Vagy hogy minden amit annyira vártam míg "normális" életem volt, hogy megtörténjen, és most nem tudom megtenni? Nem bulizásra gondolok pl, de világ életemben börtönpszichológus akartam lenni, de nem mehetek egyetemre, és valószínűleg egy boltban leszek árufeltőtő, mert egyszerűen NINCS rá lehetőségem.
És ez az ami miatt már nem tudok hinni. Nem tudok hinni abban, hogy Isten létezik, és vigyáz ránk. Már nincs hitem, nincsennek álmaim.
A Bibliai reinkarnációs vonatkozások viszont érdekelnének, megköszönném, ha tudnál linkelni!
Kedves 04-05 18:01!
Ján 9:1 És amint eltávozék, láta egy embert, aki születésétől fogva vak vala.
Ján 9:2 És kérdezék őt a tanítványai, mondván: Mester, ki vétkezett, ez-e vagy ennek szülei, hogy vakon született?
Ján 9:3 Felele Jézus: Sem ez nem vétkezett, sem ennek szülei; hanem, hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai.
Ján 9:2-ben van a lényeg: ha vakon született, vajon mikor vétkezhetett?
Nehari a késő válaszért. Szeretet és ölelés :)
Találtam még valamit:
1Móz 2:17 De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.
Innen származtatják az eredendő bűnt. Dehát Éva mégiscsak leszakajtotta azt az almát, beleharapott, mégsem halt meg..
én ilyen téren arra jutottam hogy nincs isten, de valami felsőbb erő akkor is irányít minket...
pl ilyenek hogy:
mi van ha pár perccel korábban indulok el és engem ütnek el?!
stb..
én sorsnak hívom
Kedves 04-23 06:24
Valamit nagyon félreértettél, úgy gondolom. Abban az igeversben egy szó sem esik arról, hogy az illető vak bűnös volt-e vagy sem… az csak puszta feltételezése a tanítványoknak.
A utolsó rész, miszerint: “ hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai. ” arra utal, hogy Isten a vaksága által akarja próbára tenni Őt. Azaz hogy méltó-e Isten országához vagy sem. A vakság az Ő próbatétele. Itt nem a bűn a legfőbb középpont, hanem a próbatétel, amit Istent állított fel Neki.
“Dehát Éva mégiscsak leszakajtotta azt az almát, beleharapott, mégsem halt meg..”
Azt nem lehet tudni, hogy konkrétan alma volt-e … az csak egy ábrázolás. A Bibliában sehol nem irja konkrétan, hogy almát szakitott le. Viszont de, Éva meghalt. Nem azonnal de idővel meghalt. Mi sem halunk meg egyből, ahogy vétkeztünk….
A “mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.” rész arra utal, hogy attól a naptól kezdve hogy evett a fáról, bármikor meghalhat.
Most ne piszkálódni akarok, félre ne értsd… Tény, a Bibliában olvasottak könnyen félreértelmezhetőek, mert nehézkes a megfogalmazása.
Ja és kedves kérdező, hogy ne offoljam ennyire a témát :P
Nézd meg az Ördögűzés Emily Rose üdvéért cimű filmet. Annak a végén, tökéletes választ találsz kérdésedre. Persze tudom, két különböző témát dolgoz fel, dehát következtetni és viszonyítani lehet.
Kedves kerdező és indenki más!
Isten lézezik, úgy ahogyan a gonosz is, lehet higy vannak paranormális jelenségek, ami ilyesztő de ezek megpróbáltatások. Miért nem segít Isten? Mi az hogy nem segít? Kinek nem segített? Ő szabad akaratot adott nekünk, s ha elfogadjuk akkor segít, de egyébként is. De jó hogy egyesek nem hisznek megtagadják őt és meg megkérdezed hogy miért nem segít? Ha nem segítene akkor már rég nem lenne ember a földön, s nem jött volna el Jézus a földre. Ezt is csak el kell hinni. A 4/18-asnak üzenem, hogy az hülyeség hogy be van bizonyítva hogy az ima nem segít? Ilyen én még sosem hallottam. Ki bizonyította be neked? S miért kell ezt egyáltalán bebizonyítani? Ki nem állhatom ezt a szót hogy bizonyítani kell valamit a hülye embereknek! Miért nem tudtok csak hinni ti hizetlenek, majd megkátjátok ti is hogy létezik Isten és Jézus. Mert a biblia "bizonyítja"! Ha a hitetlenek félnek ők is tudnak kiáltani hozzá. Nem vagyunk nadrágok, te vagy hitetlen! S ez enm csak egy film, minden igaz! Igaz a biblia, igaz Isten, s letezik az ördög is, de nem szabad helyet adni neki a szívünkben!!!
Isten áldjon titeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!