Hogyan lehetséges ez?
Én is úgy éreztem hogy a placebo nem a legjobb megfogalmazás ezért írtam zárójelbe.
Ettől függetlenül tudtommal a placeboban se kell tudatosan hinni. Elég ha tudat alattiddal képes "kommunikálni" a gondolat,elképzelés.
Én inkább olyasmire gondoltam hogy az agynak egy képessége önszuggeszcióhoz tudnám leginkább hasonlítani (kívántam egy érzetet az elmémmel és az agyam megadta), vagy ahhoz a kísérlethez amikor egy szemüveggel megfordították fejjel lefelé emberek látását majd miután ehhez hozzászokott az agyuk és magától visszafordította a képet.
Én azzal próbáltam a végére járni hogy elkezdtem a psywheel-el játszani csukott ajtók, ablakok a szobában, + maszkal takarva a szám,orrom.
Ha valaki nem ismerné lényegében papírfecni vagy alufólia darab fogpiszkálón és azt kéne körbeforgatni,mozgatni anélkül hogy hozzáérnél.A környezetre való hatást már ténynek tudtam volna venni.
Az eredmény, majdnam nulla. Pohár burával semmi, levideóztam úgy hogy nem vagyok a közelébe párszor (szellő mozgatja e) semmi (ez + de ugyebár 5-6* kb 5-10 perc nem igazán bizonyíték),kézhőre biztos nem mozgott azt többször kipróbáltam még öngyújtó lángjának közelségére se reagált.
Ettől függetlenül körbeforogni soha nem volt képes, néha félfordulatokat tett de túl random volt a történésük tehát ezekkel nem számoltam.
Az egyedüli érdekesnek számító esemény ami többször is (de nem minden alkalommal) megtörtént hogy pl az ujjam az asztal alatt volt (hogy légmozgás ne számítson) és csak a mutatóujjamat mozgattam miközben azt vizionáltam hogy a papírt bökdösöm(tehát nem forgásra koncentráltam). Na ilyenkor mint írtam többször is történt reakció, úgy mozgott a papír,alufólia mintha valaki tényleg az ujjával bökdöste volna gyengén de teljesen egyértelműen észrevehetően.
Itt is csak egy probléma volt. Ha eltakartam pohárral (bura alatt) ez már nem működött. Tehát a légmozgást nem tudtam 100% osan kizárni. Plusz a körbeforgás mint írtam még bura nélkül se történt meg.
Én 7 es gyakorló leírását annyival egészíteném ki hogy figyelj a légzésedre.
Amikor belégzel akkor távolítsd egymástól a tenyereid. Amikor kilégzel akkor közelítsd. Szerintem a vizualizáció is sokat segít. + szerintem az erőlködés nem tesz jót, tehát nyugodtan kéne végezni a gyakorlatot. Tehát csukott szemek és elképzelni pl hogy egy fehér gömb nő amikor széthúzod a kezed, és összenyomod (ellenállás fejt ki) amikor közelíted őket egymáshoz.(De mást is elképzelhetsz csak a lényeg ne változzon SZERINTEM)
Én kb a 3- 4. napon kezdtem valamit érezni. De az még benne volt a talán csak bebeszélem határon belül. De még az első héten teljesen egyértelművé vált hogy valamit tényleg érzek.
Utána pedig kipróbáltam pár dolgot és volt pár igen erőteljes érzet(azért semmi extrémre nem kell gondolni).Többnyire a tenyerekben és a köldök pontjánál a "hasamban".(Máshol is elő tudtam idézni de sokkal-sokkal több koncentrációt igényelt, és sokkal gyengébb volt)
Am van egy "gyakorlat" ami számomra sokkal könnyebben működik mint ez a "hadonászós". Lényegében a bal tenyeremen már másodpercek alatt működik a jobbon ezt meg kell kb triplázni és "erősebb" koncentrációt igényel.
Konkrétan csak elképzelem hogy a mutató ujjamból egy energia "pálca mutat kifele" és a tenyerem előtt (nem kell túl közel lenni hozzá) lényegében böködök az irányába és azt vizionálom hogy az energia megböki/átböki, vagy körözök az ujjammal akkor pedig a köröző érzetre fókuszálok.
Mint írtam nekem bal tenyeremen gyorsabban,könnyebben előidézhető a dolog már nem is kell a tenyerem irányába mutatnom elég ha képzeletben meg van az összeköttetés. Az az érdekes hogy utólag olvastam valahol hogy a tenyerekben való "chakrapontoknál" (nem tudom a megnevezésüket) a férfiaknál általában baloldalon erősebb az észlelés, jobb oldalt meg az "energia kibocsátás".
Nem tudom hogy van e értelme, (azt se tudom hogy ez tényleg energia e) de nálam valóban egyértelműen könnyebb a bal tenyeremnél az érzékelés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!