Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Hogyan lehetséges ez?

Hogyan lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Én az egyik legnagyobb tudományhívő ateista voltam eddig.Még a tudomány kategóriában is voltam első hely,szóval ez bizonyítja,hogy egyáltalán nem szoktam ezotériás válaszokat adni.Viszont vannak egy konkrét nővel kapcsolatos történeteim amiket nem tudok megmagyarázni és segítség kéne ahhoz,hogy meglegyenek magyarázva.Az első történet a következő:a nyolcvanas évek Magyarországán járunk a Rákóczi úton és van egy nő(mintha úgy rémlene,hogy valami egésszégügyi intézményben) aki amikor bemegy hozzá a nagyanyám és az apám egyből mondja a nagyanyámnak,hogy önnek epeköve van,kiürítem az epéjét.Ekkor elkezdte a kezét mozgatni fel-alá több méter távolságból és ezzel együtt mozgott a nagyanyám hasa.Majd mondta:kiürült az epéje,menjen el Wcre.És tényleg kijött!Ezt a történetet apám mesélte,de vannak más történetek is.Az egyik barátjának a feleségének volt valami apám elmondása alapján egy akkoriban nehezen vagy egyáltalán nem gyógyítható betegsége és apám javasolta neki,hogy menjen el ehhez a nőhöz.Ez a nő azt mondta neki,hogy menjen haza busszal még ha sokat is kell várnia és akkor rendbe jön.Úgyis lett.A mai napig él.Az utolsó történet ezzel a nővel az,hogy azt mondta,hogy elmegy feltöltődni(ezt szerintem spirituálisan kell érteni) azáltal,hogy nyaralni megy és ezek után soha nem látta apám őt.Ezeket a történeteket nem tudom hova tenni,ez így minden eddigi dolognak ellentmond amit láttam és hallottam életemben,de biztos vagyok benne,hogy van rá magyarázat.És én ebben kételkedek,én biztos vagyok benne,hogy ez valami trükk,de jó lenne ha valaki valamit tudna nekem mondani erről.

2022. aug. 20. 11:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Vannak az embernek "különlegesnek/paranormálisnak" hívott képességei. A tudomány nem ismeri el a létezését, de attól még az van. Ilyenkor jön az, hogyha egy olyan megtapasztalná mint te, akkor rögtön azt keresi, hogy hol az átverés vagy a trükk. És itt most nem illuzionistákról van szó vagy trükközőkről. Ezek a képességek mindenkiben ott vannak, valakinél erősen, valakinél még szunnyadnak.

Amit te leírtál, hasonlót én is tapasztaltam. Arról van szó, hogy vagy az energetikai rendszerét piszkálta meg az illetőnek, ami aztán hatással van a fizikai testre, vagy "belelát". Ez ilyen ezoblablának tűnik, pedig nem. Egyszerűen az egész tudományos világkép majd paradigma váltáson fog átesni, amikor rájönnek, hogy ez tényleg lehetséges.

George Adamski

2022. aug. 20. 12:47
 2/13 A kérdező kommentje:
#1Amennyiben ez igaz lenne,hogyan lehet tanulni?Én érteni akarok a tudományhoz is,de ehhez is.Hogyan hozhatom elő a képességeimet?
2022. aug. 20. 12:55
 3/13 A kérdező kommentje:
#1Milyen könyvekből tanulhatom el ezt?
2022. aug. 20. 13:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Mivel mindenki más, ezért nem tudhatom, hogy neked mi válik be és mi nem. Vettem egy csomó könyvet gyakorlatokkal és nekem nagy része nem jött be, valakinek viszont simán működött.

Ugyanez igaz a tanulással is, benned is ott van a lehetőség, de nem tudni, hogy melyik képesség lehet erőteljesebb a többinél.

Sajnos gyakorlati képzést nem merek ajánlani, mert sok a csaló, és én is csak 1-2 tanfolyamon voltam, ami rendben volt.

Könyv ajánló, amiben gyakorlatok vannak:

Carla Galli - Akar-e fenomén lenni?

Barbara Burns - Spirituális csatorna

Eileen Day - Elektromos test

Fodor Balázs, Kozma Dániel - Kreativitás és meditáció

Esetleg ha van egy partnered, akkor vele gyakorolhatnál. A legjobb lenne egy hozzád közel álló személy. Pl. kitaláljátok-e egymás érzéseit, gondolataid. Gyakorold a vizualizációd, a belső látásod, mennyire tudsz elképzelni egyre bonyolultabb képeket és azokat hosszabb ideig meg is tartani. Sokféle gyakorlat van.

George Adamski

2022. aug. 20. 15:39
 5/13 SZücsöm ***** válasza:
100%

Kérdező ha valóban te vagy a "legnagyobb tudományhívő ateista" akkor nem akadnál fenn egy szimpla sztorin.

Hisz a történetet csak hallottad (még ha az apád is mesélte el). Az 1. sztorit eltúlozhatta, átverhették, rosszul mesélhette. A 2. sztorinál ott se volt. A 3. nál meg konkrétan semmi se történt.

A "szuperképességek" létének állításával csak 1 bajom van.

Ma már egy globális társadalomban élünk ahol az információ folyása megállíthatatlan, és mindenki (aki nem nyomorban él) hozzá fér.

Ha az embereknek akár 0.01% a (kb 800 ezer ember) bírna olyan képességgel ami bármilyen módon észlelhető akkor már mindenkinek tudnia kéne róla.

Észlelhető alatt értheted a telekinézist,lebegést stb. ahol láthatóak az eredmények. Vagy akár a telepátiát,auralátást,"testelhagyást" stb. amik bár nem látványosak, de rettentően egyszerű lenne bebizonyítani a létezésüket egy kutatócsapat (vagy bárki más) számára kontrollált körülmények között.

Tehát lényegében nem értem hogy mi akadályozza "paradigma váltást".(Remélem senki nem akar a csúnya háttér-hatalommal jönni.)

De hogy valamilyen szinten "ellentmondjak" az eddigi gondolataimnak.

Én kíváncsiságból próbáltam ki pár módszert a chi érzékelésére. Utólag még vagy 3 könyvet el is olvastam a témából.

És nem véletlenül írták/gondolták több ezer éve kínában azt amit a chi (energia) áramlásról.

1 héten belül valóban el kezdtem érezni valamit, és ami még érdekesebb hogy utólag kiderült hogy pont úgy és ott ahogy és ahol azt a könyvekben és itt gyk-n UTÓLAG (tehát nem hatott info a tudatalattimra) olvastam.

Az egyetlen hátulütője a dolognak hogy ez csak érzékelés. És hát sajnos az érzékelés nem jár megértéssel. Tehát fogalmam sincs hogy ez valóban egy energia e vagy csak az emberi agyam tréfál meg fantom érzetekkel (placebo).

Ettől függetlenül nagyon érdekes volt megtapasztalni.

2022. aug. 20. 16:09
 6/13 A kérdező kommentje:

#4Köszönöm!Meg is rendeltem az egyiket!Neked milyen képességeid vannak?

#5Azt mondtam,hogy voltam.Wadmalac miatt kezdtem el érdeklődni az ilyesféle dolgok iránt,mivel ő hitt bennük és énnekem eszembe jutottak ezek a sztorik és gondoltam nem lehet biztosan kizárni,hogy nem természetfölötti.A tudományban viszont továbbra is hiszek,hiszek a csoportelméletben,hilbert térben,effektus törvényében,relativitáselméletben és a többiben. Felismerem mire van magyarázat és mi az ami valóban lehet természetfölötti.Azonban lehet,hogy rájövök egy nap,hogy átlettem verve,de jelenleg hiszem,hogy nem.

2022. aug. 20. 16:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

# SZücsöm: ha placebo lenne akkor ugyanúgy a példádat vissza lehetne vezetni a kételkedésre: a placebóját miért nem érzi mindenki? Ráadásul te alapvetően kétkedéssel is voltál a dolog felé, ha az gátolna, akkor csak azok éreznék, akik hisznek, de látszik, hogy ez a dolog nem állja meg a helyét így!

Kérdező: mondok egy gyakorlatot. Tedd össze a tenyered ima tartásban magad előtt. Talán picit össze is dörzsölheted. Majd kezd el szépen egymástól alig pár miliméterre széthúzni. Állj meg. Figyeld meg érzel-e közte bizsergést vagy nem? Majd pici mozgásokkal egyik tenyered közelítsd a másik felé ismét, de ne érj hozzá! Gondold el azt mintha harmonikáznál! És fokozatosan lehet ezt a harmónikát kinyújtani. Összenyomod-kinyújtod.

Na nekem erre jött elé hogy érzek energiát a kezeim között. Bárki kipróbálhatja.

Persze én is kételkedtem, hogy mivan ha belemagyarázom. De mikor már 2 méterre ki tudtam nyújtani meglepődtem, aztán amikor a másikra hatást tudtam gyakorolni vele.

2022. aug. 20. 16:57
 8/13 A kérdező kommentje:
#7Nem éreztem semmit.:(
2022. aug. 20. 17:01
 9/13 A kérdező kommentje:
#7Esetleg olyat éreztem mintha valami össze akarná húzni a kezeimet.
2022. aug. 20. 17:16
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolni kell! Ez már jó, hogy ezt érezted!Nem fog elsőre menni. Ja, és nyugodt körülmények között gyakorolj, ne úgy, hogy zaj van körülötted.
2022. aug. 20. 17:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!