Hogyan lehetséges ez?
Vannak az embernek "különlegesnek/paranormálisnak" hívott képességei. A tudomány nem ismeri el a létezését, de attól még az van. Ilyenkor jön az, hogyha egy olyan megtapasztalná mint te, akkor rögtön azt keresi, hogy hol az átverés vagy a trükk. És itt most nem illuzionistákról van szó vagy trükközőkről. Ezek a képességek mindenkiben ott vannak, valakinél erősen, valakinél még szunnyadnak.
Amit te leírtál, hasonlót én is tapasztaltam. Arról van szó, hogy vagy az energetikai rendszerét piszkálta meg az illetőnek, ami aztán hatással van a fizikai testre, vagy "belelát". Ez ilyen ezoblablának tűnik, pedig nem. Egyszerűen az egész tudományos világkép majd paradigma váltáson fog átesni, amikor rájönnek, hogy ez tényleg lehetséges.
George Adamski
Mivel mindenki más, ezért nem tudhatom, hogy neked mi válik be és mi nem. Vettem egy csomó könyvet gyakorlatokkal és nekem nagy része nem jött be, valakinek viszont simán működött.
Ugyanez igaz a tanulással is, benned is ott van a lehetőség, de nem tudni, hogy melyik képesség lehet erőteljesebb a többinél.
Sajnos gyakorlati képzést nem merek ajánlani, mert sok a csaló, és én is csak 1-2 tanfolyamon voltam, ami rendben volt.
Könyv ajánló, amiben gyakorlatok vannak:
Carla Galli - Akar-e fenomén lenni?
Barbara Burns - Spirituális csatorna
Eileen Day - Elektromos test
Fodor Balázs, Kozma Dániel - Kreativitás és meditáció
Esetleg ha van egy partnered, akkor vele gyakorolhatnál. A legjobb lenne egy hozzád közel álló személy. Pl. kitaláljátok-e egymás érzéseit, gondolataid. Gyakorold a vizualizációd, a belső látásod, mennyire tudsz elképzelni egyre bonyolultabb képeket és azokat hosszabb ideig meg is tartani. Sokféle gyakorlat van.
George Adamski
Kérdező ha valóban te vagy a "legnagyobb tudományhívő ateista" akkor nem akadnál fenn egy szimpla sztorin.
Hisz a történetet csak hallottad (még ha az apád is mesélte el). Az 1. sztorit eltúlozhatta, átverhették, rosszul mesélhette. A 2. sztorinál ott se volt. A 3. nál meg konkrétan semmi se történt.
A "szuperképességek" létének állításával csak 1 bajom van.
Ma már egy globális társadalomban élünk ahol az információ folyása megállíthatatlan, és mindenki (aki nem nyomorban él) hozzá fér.
Ha az embereknek akár 0.01% a (kb 800 ezer ember) bírna olyan képességgel ami bármilyen módon észlelhető akkor már mindenkinek tudnia kéne róla.
Észlelhető alatt értheted a telekinézist,lebegést stb. ahol láthatóak az eredmények. Vagy akár a telepátiát,auralátást,"testelhagyást" stb. amik bár nem látványosak, de rettentően egyszerű lenne bebizonyítani a létezésüket egy kutatócsapat (vagy bárki más) számára kontrollált körülmények között.
Tehát lényegében nem értem hogy mi akadályozza "paradigma váltást".(Remélem senki nem akar a csúnya háttér-hatalommal jönni.)
De hogy valamilyen szinten "ellentmondjak" az eddigi gondolataimnak.
Én kíváncsiságból próbáltam ki pár módszert a chi érzékelésére. Utólag még vagy 3 könyvet el is olvastam a témából.
És nem véletlenül írták/gondolták több ezer éve kínában azt amit a chi (energia) áramlásról.
1 héten belül valóban el kezdtem érezni valamit, és ami még érdekesebb hogy utólag kiderült hogy pont úgy és ott ahogy és ahol azt a könyvekben és itt gyk-n UTÓLAG (tehát nem hatott info a tudatalattimra) olvastam.
Az egyetlen hátulütője a dolognak hogy ez csak érzékelés. És hát sajnos az érzékelés nem jár megértéssel. Tehát fogalmam sincs hogy ez valóban egy energia e vagy csak az emberi agyam tréfál meg fantom érzetekkel (placebo).
Ettől függetlenül nagyon érdekes volt megtapasztalni.
#4Köszönöm!Meg is rendeltem az egyiket!Neked milyen képességeid vannak?
#5Azt mondtam,hogy voltam.Wadmalac miatt kezdtem el érdeklődni az ilyesféle dolgok iránt,mivel ő hitt bennük és énnekem eszembe jutottak ezek a sztorik és gondoltam nem lehet biztosan kizárni,hogy nem természetfölötti.A tudományban viszont továbbra is hiszek,hiszek a csoportelméletben,hilbert térben,effektus törvényében,relativitáselméletben és a többiben. Felismerem mire van magyarázat és mi az ami valóban lehet természetfölötti.Azonban lehet,hogy rájövök egy nap,hogy átlettem verve,de jelenleg hiszem,hogy nem.
# SZücsöm: ha placebo lenne akkor ugyanúgy a példádat vissza lehetne vezetni a kételkedésre: a placebóját miért nem érzi mindenki? Ráadásul te alapvetően kétkedéssel is voltál a dolog felé, ha az gátolna, akkor csak azok éreznék, akik hisznek, de látszik, hogy ez a dolog nem állja meg a helyét így!
Kérdező: mondok egy gyakorlatot. Tedd össze a tenyered ima tartásban magad előtt. Talán picit össze is dörzsölheted. Majd kezd el szépen egymástól alig pár miliméterre széthúzni. Állj meg. Figyeld meg érzel-e közte bizsergést vagy nem? Majd pici mozgásokkal egyik tenyered közelítsd a másik felé ismét, de ne érj hozzá! Gondold el azt mintha harmonikáznál! És fokozatosan lehet ezt a harmónikát kinyújtani. Összenyomod-kinyújtod.
Na nekem erre jött elé hogy érzek energiát a kezeim között. Bárki kipróbálhatja.
Persze én is kételkedtem, hogy mivan ha belemagyarázom. De mikor már 2 méterre ki tudtam nyújtani meglepődtem, aztán amikor a másikra hatást tudtam gyakorolni vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!