Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Valóban egy itt ragadt lélek?

Valóban egy itt ragadt lélek?

Figyelt kérdés
Egészen gyermek koromban kezdődött, mikor valami a fülembe lihegett mielőtt elaludtam volna. Egy évre rá valami megfogta a lábamat, nagymamám mellettem aludt, nem ő tehette. Át költöztem a másik szobába mert nagymamám kapott egy külön helyet. Anyukám este későn ért haza a munkából, de ébren voltam még. Alvást tettettem, fél szemmel láttam hogy benézett az ajtón. Mikor vissza vette a fejét, gyorsan utána mentem, hogy "meglepjem" de anya akkor mélyen aludt. Sok évvel később, pontosabban pár nappal ezelőtt egyedül voltam itthon és sietős lépteket hallottam a mellettem levő szobából, rá egy napra pedig 3 határozott kopogást az ablakon. Tudni kell, hogy a házba sose éreztem magamat egyedül még akkor sem, hogyha elméletben igen is egyedül voltam.

2022. máj. 24. 16:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%
Volt skizofrén a családban?
2022. máj. 24. 17:03
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem vagyok skizofrén. Attól,hogy nem hiszel a dologban, még igenis valós jelenségek voltak. De ugyan hogy is hinnéd el hogyha nem tapasztalrad még
2022. máj. 24. 17:31
 3/16 anonim ***** válasza:
46%
Más tapasztalt a családból ilyet? Esetleg alvási paralizís is lehetett.
2022. máj. 24. 20:43
 4/16 anonim ***** válasza:
49%
Nézd, ez az első kérdés, amit érdemes feltenni. Nem biztos, hogy arra akarok kilyukadni vele, hogy skizofrén vagy, inkább segít helyén kezelni a dolgot, függően attól, hogy tényleg csak egy öröklött skizofréniára illeszkedik a történet, vagy esetleg kacifántosabb a helyzet, mondjuk nem vér szerinti rokonaidra jellemző a fura dolgokat tapasztalás, meg ilyesmik.
2022. máj. 24. 20:47
 5/16 A kérdező kommentje:
Senki más nem tapasztal hasonlókat, azt tudni kell még, hogy több ismerős furán érzi magát ebbe a házba
2022. máj. 24. 21:59
 6/16 SZücsöm ***** válasza:
91%

2 Tegyük fel hogy nem lehetetlen hogy szellem. Ettől függetlenül egy épp elme annak a lehetőségét se veti el hogy mi van ha csak "hallucinál".

Addig amíg csak te hallod látod érzed ezeket a jelenségeket, nincs módod megbizonyosodni arról hogy nem csak a fejedben történnek e a jelenések.

És bár még nem tapasztaltam hasonlót sőt még nem is hallucináltam de ismerek olyanokat akik igen. És a beszámolójuk szerint nem tudták megkülönböztetni a hallut valóságtól.

Viszont a kopogást és hasonlókat másnak is érzékelnie kéne, a szellem meg ha létezik nem anyagi létező tehát elég nagy a valószínűsége hogy nem tud "tapizni".

2022. máj. 24. 22:02
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy azért mert a tapasztalataim fizikálisak is, azért skizofrén lennék. Hülye felfogás azt hinni hogy nincs érzékelhető jelenléte a túlvilágon lévőknek. Tény ebbe is van aki hisz van aki nem
2022. máj. 24. 22:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Mennyire ésszerű, hogy gyerekkorom óta hallucinálok. Semmi olyan hatás nem ért ami miatt okom lenne betegnek lenni. És az, hogy te meg vagy győződve arról, hogy velem van a baj, úgy hogy nem jársz az én cipőmben.
2022. máj. 24. 22:07
 9/16 A kérdező kommentje:
És egy ép elme pont felveti hogy vele van e a baj, pont amiatt hogy nem mindennapi jelenség.
2022. máj. 24. 22:08
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Alvási paralízis is lehetett....olvass utána bővebben, de egy keveset írok róla...

Az alvás misztikussága miatt az alvási rendellenességeket is misztika övezte. A hallucinációkat igaznak hitték. A néphit szerint rossz szellemek, lidércek, boszorkányok okozzák, hogy megfélemlítsék vagy megöljék az embereket.

A jelenlét érzékelés mellett gyakran fordulnak elő hallási hallucinációk is. Ezek lehetnek elemi hangok (búgás, csengés, zúgás, fütyülés, visítás, kiabálás), vagy különböző testélmények (zsibbadás, remegés, bizsergés, de akár fájdalomérzés is). De akár lehetnek állati vagy emberi hangtól (morgás, vonyítás, suttogás, motyogás) egészen a szavak és beszédig terjedő hallucinációk. A hallási hallucinációknál ritkábbak, de előfordulhatnak látási hallucinációk is. Ezek nem túl részletestől egészen a nagyon meggyőzőig terjedhetnek.

2022. máj. 24. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!