Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Lilit hol van? Lehet vele...

Lilit hol van? Lehet vele találkozni? Milyen ő? Honnan lehet felismerni?

Figyelt kérdés

A sumér/asszír, valamint tudtommal a zoroasztrianizmusban mitológiában ő volt Ádám egyik első felesége. Ezenkívül a judaizmusban és a többi ábrahámi vallásban is valahol hagyomány szintjén (nem hivatalosan) megemlítik.

A megítélése vegyes. Az eredeti történet az, hogy a Teremtő (vallásnak megfelelően) először Ádámot, majd közvetlenül utána Lilitet ugyanúgy teremtette meg (egyazon anyagból), hogy Ádám ne legyen magányos. Ádám nem volt elégedett, ezért Isten magához hívta, hogy Ádám alárendeltje legyen. Lilit ezt nem fogadta el. Összeveszett Ádámmal és elhagyta az Édenkertet, a sivatagba ment és keveréklényekkel több ezer gyermeket nemzett. Ádám nagyon magányos volt, ezért megteremtette Isten Évát neki az oldalbordájából. Lilit halhatatlan és fiatal maradt, mivel nem evett a tudás fájának gyümölcséből, így a mai napig él a mítosz szerint.

Valaki szerint az egyik legnagyobb bukott angyal, démon, valaki szerint pedig egy olyan lény, aki csak Ádámnak nem engedelmeskedett, Istennek mindig, és nem is hat rá a Sátán. Az előbb régebbi nézet, és rengeteg mítosz így festi le. Olyan hagyomány is van, ami semlegesen mutatja be. Más mítoszok szerint Istent Ádám első feleségeként rávette arra, hogy elárulja neki a nevét, majd szárnyakat követelt és elrepült.

A Talmudban, a Zohárban, az Avesztában, bizonyos keresztény/muszlim írásokban és még több másik mítoszban is olvashatunk róla.

Hol lehet őt megtalálni? Meg tudnám idézni valamivel? Milyen ő? Gonosz? Rossz lenne nekem, ha megpróbálnék vele kapcsolatba lépni? Hogy kell őt elképzelni?

2022. máj. 21. 16:36
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

érdekes.

hol lehet róla olvasni ennyire részletesen?

2022. máj. 21. 23:21
 2/10 anonim ***** válasza:
Itt van egy kis logikai gubanc én sem ettem az almából még is meghalok. Onnantól van elmúsúlás mindenkinek hogy megtörtént a bűnbe esés. Ez minden élőlényre vonatkozik azóta. Szóval Lilit is meghalhatott, Mózes is pedig ő is nagyon sokáig élt.
2022. máj. 22. 09:04
 3/10 A kérdező kommentje:

#2.

Ezt az emberek Ádámtól és Évától örökölték. Ez az a bizonyos eredendő bűn, ami az ábrahámi vallásokban, valamilyen szinten a zoroasztrianizmusban és a babiloni/sumér/asszír vallásban is megjelenik. Ez a bűn mondhatni örökletes.

Lilit nem Ádámtól és Évától származik, így nem is vonatkozik rá. Lilit Ádámmal egyidős, hisz a mítosz szerint egyazon anyagban, ugyanakkor lettek megteremtve.

2022. máj. 22. 11:39
 4/10 A kérdező kommentje:
*anyagból
2022. máj. 22. 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:

a kérdező jól írja.

Lilithet mára a sátánizmusba építették bele. azaz démonnak számítják. a sátánisták is csak arról számolnak be h nagyon ritkán jelenik meg.

tehát ha létezik is, az emberekkel nem foglalkozik.

hisz az emberek Ádámtól s Évától vannak stb. max a szörnyeivel foglalkozik.

máshol nekem azt írták h Ádám Éva után Lilithel volt, azaz megcsalta Évát stb.

de nem tudom.

De az biztos h jól írtad azt h Lilith kívűl esik a bűnbe eséstől.

2022. máj. 22. 17:59
 6/10 A kérdező kommentje:

#5.

Akkor amúgy ő jó vagy rossz?

Mind a kettőt hallottam. A sátánizmusból még nem hallottam, de lehet, hogy ott is van.

2022. máj. 22. 21:34
 7/10 anonim ***** válasza:
mindenki maga dönti el h jó vagy rossz. bár a valós életben semmi és senki sem csak fekete és vagy csak fehér.
2022. máj. 23. 12:19
 8/10 A kérdező kommentje:

#7.

Hogy lehet vele találkozni?

2022. máj. 23. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Lilith, ha jól tudom nem akart alárendelt lenni a férfinak, vagyis Ádámnak. Egyenrangú akart lenni vele.

Ezért elment, elhagyta Ádámot és nem tudom mi lett vele. Világgá ment.

Utána tetemtette meg Évát Ádámnak az Isten..

Vagy tévedek? Nekem ez rémlik.

2022. jún. 12. 14:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Meditálj.
2022. jún. 12. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!