Milyen következményei vannak, ha valaki az otthonában tartja a halott urnáját?
Semmi különös. A hamvasztásnak ez a lényege, hogy megsemmisítse a halott, és a teste közti kötelékeket.
Ha azonban beleképzelsz valamilyen hatást, következményt, akkor a félelem miatt ezeket akár tapasztalhatod is.
Én el sem tudom képzelni, hogy a fiam hamvai ne itthon lennének, ahogy szerencsére a férjem sem. Itt élt velünk haláláig, semmi keresnivalója nincs a temetőben. Mi sem szeretnénk odakerülni. Mondjuk én mondtam, engem nem muszáj őrizgetni majd, nyugodtan szét lehet szórni, ahogy tetszik.
De ha ebben az esetben az elhunyt akarata is ez volt és te is ezt szeretnéd, akkor nincs kérdés.
Engem iszonyúan megnyugtat a "jelenléte".
Elhunyt anyudnak és az urnában lévő anyagnak nem sok köze van már egymáshoz.
Ha anyád hamvai vannak is az urnában, az semmiben nem különbözik bárki/bármi más hamvaktól.
Nem az a másfél-két kiló hamu volt anyád, hanem az, amit emlékeidben őrzöl róla. Az emlkek megőrzéséhez viszont nem kell a hamu.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!