Én is nihilista vagyok (vagyis abszurdista de nihilista alapokon).
Nehéz volt elfogadnom hogy a halálom után nem lesz semmi de aztán beletörődtem.
Persze nem nézem le a vallásosokat (mostmár, régebben lenéztem de rájöttem hogy mindannyian a magunk módján próbáljuk megérteni a világot ami körbe vesz)

11 és 12
Az a legvalószínűtlenebb. Rengeteg kutatás van és klinikai halálos kísérlet és gyakran pár ember emlékszik mikor újra élesztik, de a legtöbben elfelejtik. Valószínűleg az van ott ami a születés elött amíg ott vagyunk emlékszünk utánna nem ha meghalunk vissza megyünk oda remélhetőleg Istenhez a mennybe és mivel már éltünk nem lehet olyan mint születés elött. Ez egy kicsit ellentmondás, de az életet nem lehet definiálni.

Valahogy így képzelem el: az a személyiség (ego) megszűnik, akinek jelenleg érezzük magunkat, de a tudatunk megmarad és valamilyen köztes létbe kerülünk. Az, hogy mennyit érzékelünk ebből, függ a halálunk körülményeitől, a hiedelmeinktől, és hogy mennyire voltunk "tudatosak" az életünk során. Ha nem nagyon, akkor tehetetlenül sodródunk a következő megtestesülés felé, ha tudatosabbak vagyunk, talán részt veszünk a körülmények alakításában. Persze ez csak amolyan sejtés...
Egyébként nem értem, hogy miért mondják, hogy a túlvilágba vetett hit az elmúlástól való félelemből születik. Egyrészt persze valóban ijesztő az ismeretlen, de nekem pl. sokkal megnyugtatóbb lenne, ha abban tudnék hinni, hogy nincs utána semmi. Az sokkal nagyobb teher, ha úgy gondoljuk, hogy lesznek következmények a "túlvilágon" is (legyen az Menny, Pokol, Karma, Akármi más..)

A halál az olyan mint mikor elalszol, aztán lehet tényleg elaludva meghalni meg lehet betegség közben, vagy erőszakosan.
A lényeg hogy olyan mintha aludnál, természetesen a rem fázis előtt... Szóval elalszol, csak örökre. A nagy semmi fog várni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!