Jövőbeli énetek ott hagy az asztalon egy noteszt a következő heti lottószámokkal.Mernétek használni?
Felakartad venni már a kapcsolatot a jövővel, vagy bárkivel aki hallja.Egyik este mikor mész haza, egy fekete notesz van az asztalon, rajta a neved.Kinyitod, és a lottók nevei alatt a számok, hétre pontosan lebontva.
Előző este azon meditáltál, hogy az univerzum adjon egy jelet.Mernétek feladni ilyen szelvényt?
Vagy azon gondolkodnátok, hogy ezzel befolyásoljátok az univerzum működését, és csak a noteszt tartanátok meg, elrakva emlékbe, hogy tudjátok egyszer már a jövőből valaki kapcsolatba lépett veletek.
Érted?
Ha hétre lebontva vannak a nyerő lottó számok, akkor a múltban te ugyanúgy időutaztál.
6. Miert nyerte volna meg?
Csak leirta egy noteszbe a mar kisorsolt szamokat utolag. Legalabbis en igy ertelmeztem a kerdest.
Hát azért paradoxon, mert azok jövőbeli számok, és nem múltbeli számok, így megjátszani se tudja, mert a jövő változó, és a múltba nem is léteznek azok a számok, ergo se a notesz, se a szám, vagy a notesz üres lap. Vagy ha szerencséje van és nem változik a jövő, akkor megjátssza, ergo a jövőben ő már milliomos, tehát akkor elvileg vissza se kéne mennie mert már megjátszotta.
De ha a paradoxont nézzük, ha a jövőbeli én visszamegy a múltba, hogy odaadja a jövőbeli lottószámokat, hogy biztosan nyerjen a múltbeli én, akkor azért paradoxon, mert tulajdonképpen ez is olyan mint az időutazó aki elfelejtette hova tette a noteszét, amibe le volt írva az időgép működése, és visszautazik a múltba amikor már meg volt írva a notesz és tudta hol van, de a jelenben nem találja, mert elfelejtette, hogy hova tette a jövőbeli énje, és ezért visszautazik, és ott van, de ugye a múltbeli énje sem fogja találni, és ő is visszautazik arra a pontra, akkor ez így már egy perpetuum mobile ami állandó, mert mindig ugyanarra a pontra utazik vissza, de egyben paradoxon és időhurok is.
Volt egy animációs film is erről. Mikulást kellett megmentenie a segédjének, és mindig vagy utolérte magát, vagy meg kellett előznie a mindig visszautazó saját énjét és volt már belőle x többlet, de már nem emlékszem csak azt tudom, hogy ahogy visszajött a múltba látta önmagát ahogy visszautazott, de még nem tudta, hogy vissza kell utaznia még egyszer és még egyszer és még egyszer. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!