Azt mondták nekem, hogy tudom/megérzem, hogy ki mikor hazudik?
És tényleg tudod/érzed?
Azt mondták.. :) Kúúva jó.. :) Jósnál voltál mi? Voltam már én is. :)
Naaaa szóóóval, ez lehet hogy nem fog tetszeni.
Nem különleges képesség, ha megérzed a hazugságot. Nem parapszichológia. Sajnálom.
Szemtől szemben a legkönnyebb kiszűrni, de akár egy levél alapján is ki lehet.
Szemtől szembe:
Az illető testbeszéde (szemmozgása, arca, testtartása) mindent elárul. Ezt te megérzésnek nevezed, de tudat alatt valószínűleg erre reagálsz.
Levélben ez kicsit nehezebb, a szófordulatok, a mondatszerkezet, a fogalmazás módja sokat elárul, ezt is észreveheted.
De ehhez az kell, hogy a másik bénán hazudjon. Aki profi hazudozó, az ellen nem ér sokat a hókusz pókusz. Az ott ver át ahol akar.
Ez nem egyedülálló képesség. Viszont ettől te még lehetsz különleges, vagy a hazugságok felismerésére fogékony. De ez -még egyszer mondom- nem parapszichológia. :)
Én például nem szoktam hazudni, de amikor hazudok azt sosem veszik észre, viszont amikor igazat mondok, akkor azt hitte még a volt pszichológusom is, hogy hazudok. Mondjuk nem vagyok túl szocializált, lehet, nem tudok túlságosan szokványosan viselkedni.
Amúgy tényleg a testbeszéd, stb számít.
javaslom neked hogy keress rá: lie to me. ez egy tv-s sorozat, pontosan ezzel foglalkozik.
Valahol itt van az igazság: az emberek 1%-a rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy tudat alatt képes eldönteni, ki hazudik és ki nem. te nem vagy ilyen, de közelebb állsz hozzá, mint a nagytöbbség. Amúgy ez egy nagyszerü képeség, fejleszd és nagy hasznát fogod venni az életben.
Nézz utána: Lie to me, ja és ha érdekel a téma:
Paul Ekman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!