Valóban létezhet a dybbuk? Komolyan érdekel!
Akkor a "gyengébbek" kedvéért, meg mert én sem tudtam mi az:
A dybbuk szó a héber igéből a ledavek-ből származik, melynek jelentése: belekapaszkodni, hozzátapadni valamihez. A dybbuk a zsidó néphit szerint olyan nyugtalan lélek vagy gonosz szellem, mely élő ember testébe költözik, viaskodik annak lelkével, míg a megszállott embert a két lélek küzdelme a tébolyba viszi. A cáddikok, a zsidóság szellemi vezetői voltak képesek a kabbala tudományával kiűzni a dybbukot, anélkül, hogy a vele élő embernek kárt okoznának.
Szellemtémában lehet hallani-olvasgatni ilyen megszállásról, de hát ez is olyan mint a Hétszűnyű Kapanyányi Monyók. :)
KIcsi a Világ, akarom mondani a net.. :)
Tyű, hát akkor ezennel köszönjük szépen az információt!
(ilyenkor jövök rá hogy nem is néztem a honlapot..hiába, ilyen gyatra ez a guglis nemzedék..) :)
jaa azt a gyengébbeket meg iróniának szántam , és magamra is értettem, azért tettem idézőbe..
:)
viszont még mindig fogalmunk sincs létezhet-e az a dybbukhogyanyavajatörjeki
:)
A zsidók sügér nyomorék r*hadékok voltak mindig is és még mindig is azok hogy dögöljön meg az összes f*sszopó héber...
Ilyenekben csak az ilyen idétlen barmok hisznek ^^
Hát igen... aki hülye haljon meg. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!