Az elemi mágia nehéz? Melyik a legkönnyebben megtanulható és uralható elem (közvetlen elemi mágia)?
evel... még írni sem tudsz te kva nagy mágus
ismersz analfabéta mágusokat? talán Merlin félreírta volna b+
tizes vagyok
Hát, kedves Kérdező, amit te leírsz, az is egy lehetséges következtetés...
Nem könnyű.
Ezen a szinten a feladat az elemek kiegyensúlyozása. Ismerned kell ennek az elméletét és utána meg kell tanulnod a gyakorlatát.
Magadtól is sok mindenre rájöhetsz.
(A kételkedőkre ne hallgass, ők elvesznek.)
Ki kell ismerned mindegyik elemet tiszta formájában. Ha te magad nagyon egy elem felé húzol, akkor onnan igen, elég nehéz elvonatkoztatni, de nem lehetetlen. Ezen kívül ha dolgozni is akarsz velük, akkor tudnod kell őket kordában tartani, ami már tapasztaltaknak is kemény dió tud lenni. Nyilván a legkönnyebben ahhoz fogsz közel kerülni, amelyikhez vonzódsz. Én pl. víz elemű vagyok szinte teljes egészében, a tűz az nagyon messze áll tőlem, így a vizet tudom a legkönnyebben hasznosítani. Laikusoknak lefordítva az előbbi mondat első felét: a túlzott víz-dominancia nem mindig pozitív hatású, mert bár könnyen alkalmazkodom bármilyen helyzethez, személyhez (mint a víz a tárolóedény alakjának felvételekor), empatikus vagyok, simulékony természet néha túlzottan is, ugyanakkor hajlamos vagyok túl passzív lenni, semmit sem csinálni, és érzelmileg is nehéz igazán megérinteni, erős érzelmeket kiváltani belőlem. A vizet pedig leginkább szellemi, lelki tisztításra tudom használni (nyilván a mindennapi tisztálkodáson felül, a trollok kedvéért hozzáteszem).
Szóval kérdező, azzal kezdj foglalkozni, amelyikhez a leginkább vonzódsz, amelyiket közel érzed magadhoz. A tűz és a víz egyértelmű tud lenni, a levegő hatása leginkább az intelligencia, a tudás szeretetében, tehát szellemi síkon nyilvánul meg, a föld pedig a természeten kívül egyfajta súlyosságot, stabilitást hordoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!