Èveken át kutatom paranormális jelensègek, mágia, szellemek stb lètezèsèt, mint szkeptikus ateista, semmit nem tapasztaltam soha. Akkor mások miket tapasztalnak? Ès mièrt? Tehát akkor ez hiten alapszik?
nl2018
Teljesen érthető, ha így gondolod, hiszen se szeri, se száma az olyan embereknek, akik a spiritualitás, sajnos iparággá kinőtt álcája mögé bújnak és szegény embereket vezetnek meg. Magam sem nézem jó szemmel e folyamatot, bár elfogadom, hogy ez van.
Azonban esetemben - bár írod, tapasztalt vagy - mégsem jött át helyesen az érzeted. Nálam az anyagiak teljesen kizártak. Amin keresztül mentem és megismertem, igyekszem olyan embereknek is átadni, akik kíváncsiak rá, akik nyitottak feléje. És ennyi. Ennél sem több, sem kevesebb. Sem vendégkörre, sem pénzre nem vágyom. Aki kíváncsi rám, meghallgat, aki nem, azt arra kérem, menjen el mindamellett, amit írok - nem célom senkinek sem változtatni a világképén, aki nem szeretné azt változtatni, s legfőképpen sem vitatkozom az érveim mellett.
nl2018
Semmi gond. :)
Nos, a tudományról lehetne nagyon sokat írni... Tulajdonképpen egy kétélű dolog. Egyfelől kényelmesebbé, jobbá tette a világot, másrészt mivel anyagi érdekek mentén dolgozik, s mivel sok esetben hiányzik a széles látókör, így szinte van annyi kára, mint haszna. Persze ezzel, lehetne vitatkozni is, de elég ha csak abba gondolunk bele, hogy hiába élünk bármilyen kényelmesen és "emberi" módon is, a Földet gyakorlatilag tönkretesszük és hiába oly fejlett az orvostudomány, nagyon sok esetben nem pusztán az emberi életet hosszabbítja meg, hanem pontosabban a krónikus betegségben elszenvedett éveket, valamint nem lettünk talán egyáltalán boldogabbak (sőt!), egy ma is természetközeli életet élő, mai szemmel fejletlennek mondott népcsoportnál - és még sorolhatnám...
S ahogy utaltam is rá tegnap, én magam nem kívánok azon vitázni, hogy van-e túlvilág, szellemvilág, odaát, ki aminek nevezi. Aki átélt olyan élményeket, mely egyértelművé tette számára, annak úgy sem kell bizonygatni. Aki nem, de hajlik felé, hogy elfogadja, tehát képes a világnézetén változtatni s minimum lehetségesnek gondolja, vele szívesen megosztom a saját tapasztalataimat és ismereteimet. Aki viszont teljesen elzárkózik, semmi esetre sem szeretném ebből kirángatni. Álláspontját elfogadom teljes mértékben. Én tudom (és tisztában vagyok vele, hogy a 'tudom' szó sokaknak visszatetsző), hogy nem a test hozza létre a tudatot, hanem éppen fordítva, s hogy a lelkünk a test halála után egyszerűen oda tér vissza - a következő testet öltésig -, ahonnan leszületése előtt jött, de ez én vagyok. Ebben a témában való állásfoglalás mindenkinek szíve joga, én tiszteletben tartom mások álláspontját, s nem is kérek viszont többet.
"A tudomány régen azt se tudta, hogy nem lapos a Föld, és állították, hogy lapos"
Mégis, mennyire régen? Csak mert az ókori görögök már tudták, hogy gömbölyű. Sőt! Kiszámolták a kerületét, meglepően pontosan. És a "sötét" középkorban is tudták, hogy gömbölyű. Európa mindig is tele volt tengerjáró népekkel, akiknek ez evidencia.
Igen ócska közhely ez, és még csak nem is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!