Lehet disznohussal megrontani/átkozni valakit?
Ha a disznóól előtt találtátok, akkor nem rátok nézve jelent veszélyt, hanem a disznótokat akarják megrontani.
Átokként azt akarják elérni, hogy mihamarabb az legyen belőle, ami ólja előtt volt.
Persze, ezzel jól jártok, marad táp a következőnek, ugyanakkor nektek lesz tápotok bőven belőle.
Én meglehet hogy bevinném a néhib-nek vagy minek nevezik bevizsgáltatásra, hogy valóban mérgezett-e??
De egyáltalán ki az, aki be tud menni hozzátok, hogy dobozban oda tegye???
Szia! Nyugalmazott rendőr vagyok, találkoztam már ilyen esettel. Rossz hírem van, ez nem valami kuruzslás eszköze, azt a sült húst a karajmaffia hagyhatta ott. Így szokták megfenyegetni a területükön élő gazdákat, az üzenet lényege, hogy ha nem fizetsz nekik védelmi pénzt, akkor hamarosan sültként végzik a disznóid. Valószínűleg nem érdemes feljelentést tenni, a sertésmaffia nagyon erős, a legtöbb megyében főkapitányi szintig megkenték az egész rendőrséget.
Természetben is lehet nekik fizetni, általában évi 3-4 malacot vagy havi egy kiló szalonnát szoktak követelni.
Ha nagyobb mennyiségű sertés állomány van, akkor még talán el is hiszem amit a 9-es ír. De ahol néhány malacka van egy magánháznál, tehát nem kifejezetten sertés-telep, nem gondolnom hogy olyan helyről akarják a saját kis szalonnájukat beszerezni.
És még akkor is ott a kérdés, van-e valami erőszakos behatolásnak nyoma, hogyan mentek be a kapun, hogyan távoztak, stb. stb. Csak nem hagynám annyiban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!