Nem nevetséges, hogy a 21. században még vannak olyanok, akik hisznek a szellemekben és a term. Feletti dolgokban?
előttem szóló
tökéletesen látod a dolgokat, egy valamit kijavítanék ha lehet. Tudatalatti, és agy megnevezés helyet az Önvaló kifejezést használnám. És ami el van hitetve, az pontosan az, hogy az agyunk csinálja ezeket a fantasztikumokat, de ez tévedés. Van aki tudja az igazságot, csak nem mondja el, hogy hasznot nyerjen belőle, én nem ilyen vagyok, tehát leírom a tanítást, ami megmagyarázza ezeket a dolgokat, amiket te is leírtál, és kételyekben vagy velük kapcsolatban.
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.
üdv
25/F
Jah. Konkrétabban is megmagyaráznám, csak minden előttem válaszolónak szeretnék magyarázni, de nincs kedvem hozzá, ezért azt írom, amit fontosnak vélek a dologban: Szal kezdjük ott hogy szellemek tényleg nincsenek, nem hiszem, tudom. Ritkán, mondom, hogy igenis de nekem van igazam, előbb mindig megvizsgálom a másik nézőpontból, ahogy most is megtettem (vagyis már évekkel ezelőtt), de abból sem látok semmit, mint átverést és beképzelést. És azt kell mondanom, hogy szerintetek van szellem, meg jós, akkor Mikulás, meg marslakó is? Már bocs, de ha az univerzum molekulákból atomokból, ionokból és izotópokból áll, akkor, már hogy lehetne egy szellem, mint élő szervezet létezni, de az ionjainak annyira távol lenni egymástól hogy ne látszódjon, mégis létezzen és működjön, mint az emberi szervezet? És hogy lehetne jósolni a jövőbe, ami még meg se történt, azt mondani, hogy ez, meg ez lesz, amikor az agy csak azt tudja megmondani, ami már megtörtént, vagy épp valószínűségszámítást végezni? Ha egyszer az ember biológiailag is egyforma (teszem azt nagyjából, azért két dolog nem lehet teljesen ugyanolyan, de ugyanúgy működő igen), akkor hogy térhetnénk el olyan nagyon, mint hogy egyesek tudnának "emlékezni" a jövőre (ha lehetséges volna, akkor meg épp hogy a múltat nem tudnák)? Azért ezekbe jobban belegondolva rájöhetnénk egyre s másra, és bizony megállapíthatnánk dolgokról, hogy hülyeségek.
A kérdésre válaszolva: Talán egyesek azért nem tudnak így gondolkodni, mert jobban esik nekik, izgalmat, vagy reményt nyújt, ha hisznek olyan dolgokban amik, túl ugranak a valóságon, ez által érdekesebbek, nem bírják elfogadni, hogy ez a valóság, és valami kiskaput keresnek alóla, ami történetesen az ilyen módú gondolkodás.
Szóval röviden válaszolva: De. Mindenesetre örültem, hogy végre találtam pár racionális embert is (nem sértés).
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 21:41
és mikor egyszerre többen hallanak vagy látnak ilyen dolgot? akkor azok kapásból hülyék és képzelődnek ráadásul egyszerre. tudod nemkell lenézni valakit és aztmondani rá hogy képzelődik csak azért mert már tapasztalt természetfelettit...
Szerintem ha valaki hisz ezekben, az nem elítélendő.
De amikor pénzt dobnak ki rá, például eljárnak ,,jósnőkhöz", akik hihetetlen nagy kamusok, vagy felhívják a TV-mágusokat az Ezo-TV-n, akik csít áramoltatnak, meg a telefonos hangunk alapján megállapítják, hogy milyen stressz- vagy bélrendszeri problémánk van, az már elég szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!