Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Nem nevetséges, hogy a 21....

Nem nevetséges, hogy a 21. században még vannak olyanok, akik hisznek a szellemekben és a term. Feletti dolgokban?

Figyelt kérdés
Az emberek régen azért hittek sok dolgot természetfelettinek, mert még a tudomány nem bizonyította az ellenkezőjét.Mára viszont sok dolgot bebizonyított a tudomány,amit még nem,arra pedig még nincs meg a tudományos fejlettség.Miért nem képesek az emberek racionálisan gondolkodni e téren és miért hisznek a baromságokban.Rengeteg ember pénzét "elcsalják" az ilyen jósok meg tököm tudja kik,akik csak kihasználják az emberek naívitását.Semmi ördöngősség nem kell a "jósláshoz" csak egy kis emberismeret.Ahelyett, hogy az emberek értelmesen,hasznosan töltenék az idejüket,inkább hisznek és áldoznak pénzt az ilyen találgatásoknak,spekulációknak és logikátlan dolgoknak.Érdekes, akik egyetemen tanulnak,művelt emberek vagy éppen orvosok,jogászok,mérnökök,szóval a tanult emberek miért nem áldoznak időt jóslásra?Nem furcsa, hogy az ilyen jósok, és akik hisznek bennük nem éppen diplomás,tanult,művelt és logikus gondolkodású emberek?
2010. jún. 10. 18:05
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
91%

Persze a természetfeletti dolgokat nem szabad összekeverni a pénzsóvár jósokkal, szélhámosokkal.

előző voltam

2010. jún. 10. 19:12
 22/53 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem. Elvégre sok embernek megnyugvást okoz. Anyukám pl. abszolút földhözragadt, de abban egész biztos, hogy apukája "ül egy bárányfelhőn, lógázza a lábát és nézi, hogy mit csinálunk itt a földön". Ha neki így könnyebb elfogadni, hogy elvesztette, ám legyen, nem árt vele senkinek.

Más tészta a ráépült ipar, az undorító szerintem, néztem pár tévéadást, teljesen átlátszó volt, amit csináltak. Persze nyilván a betelefonáló megnyugodott, hogy minden rendben, stb., valahol az is jó. Csak ez olyan téma, amiből nem kellene üzletet csinálni...

2010. jún. 10. 19:21
 23/53 anonim ***** válasza:
83%

Azért tegyük kicsit tisztába a dolgokat!

Természetfölötti dolgok, szellemek és jósnők is vannak.

Nyilván az a jós/jósnő, aki a tévében jósolgat 220Ft/percért az egy kókler, efelől kétség sincs.

De vannak valódi jósnők, jóval magasabb árakkal, akiknek azért van olyan hírük és tudásuk, és eredményességük, hogy nem kell a 220Ft-os hívásokra várni.

Szellemek is vannak, attól hogy Te nem láttál az nem jelent semmit. Hány és hány történet van szellemidézés utáni "véletlen balesetekről".

Asztrálutazásról meg ilyenekről már ne is beszéljünk!

Persze, nem kötelező hinni benne. Régen abban sem hittek, hogy a Föld gömbölyű, mert sokkal egyszerűbb elképzelni, hogy mész elérsz a végére és le tudod lógatni a lábad.

2010. jún. 10. 19:22
 24/53 anonim ***** válasza:
100%

Én már régen elhatároztam, hogy egy nézettől sem zárkózom el ilyen mereven, mert azt, hogy MI VAN VALÓJÁBAN senki sem tudja.Lehet, hogy van Isten, aki fentről figyel, lehet, hogy Sátán van, lehet, hogy UFO-k...lehet, hogy semmi.

Ezt élő ember sosem fogja megtudni.

De egy biztos: másokat a hite miatt elítélni az egyenlő az emberi primitívséggel és pont. Nekem van ebben igazam, felesleges vitatkozni!

A TVs baromságokkal én sem foglalkozom.

Amúgy én a Vonzás Törvényében hiszek, akit érdekel járjon utána.

2010. jún. 10. 19:29
 25/53 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ez nem hülyeség. Most ennyi erővel ugyanolyan "szánalmas" a vallás is. Ilyen primitívek az emberek, hogy még hisznek a vallásokban?
2010. jún. 10. 20:30
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
szerintem semmi vicces nincs benne. egyre s másra derülnek ki a tudomány számára is, hogy amit addig természetfelettinek gondoltak, az természetes dolog. :)
2010. jún. 10. 21:25
 27/53 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is. A "természet feletti dolgok" csak azért azok, mert még nem ismerjük a rájuk vonatkozó természeti törvényeket.
2010. jún. 10. 22:46
 28/53 anonim ***** válasza:
100%
sokszor már a törvényeiket is ismerjük, csak nem merünk elég absztrakt módon gondolkozni az alkalmazásánál, pedig csak ennyit kell, mind az ezo mind a tudományhívőknek: gondolkozni, és meg fogják találni mi az, ami parasztvakítás, mi az ami túl begyepesedett gondolat és mi az, ami valódi igazság. :)
2010. jún. 11. 08:33
 29/53 anonim ***** válasza:
59%
19:22-nek 100%-osan igaza van!!
2010. jún. 11. 12:17
 30/53 anonim ***** válasza:
87%

Az a nevetséges, hogy ekkora egy gyökér parasztot, mint te, kedves kérdező, nem dobtak le gyerekkorában a Taigetoszról...

Azért mert valaki hisz valamiben bolond? Mondd csak, te vallásos vagy? Akkor te is egy gyepesedett agyú gyökér vagy, nem?

Egyébként nem "nevetséges".

Én nem igazán hiszek a szellemekben, de elhiszem, hogy van olyan dolog, amit nem lehet megmagyarázni, se most, sem később.

UFO pedig= Undefinited Flying Object, azaz azonosítatlan repülő tárgy, magyarul minden, amit a légtérben észleltek, és nem sikerült azonosítani, vagy amíg nem sikerült azonosítani UFO-nak számít. Nem keverendő a földönkívüliekkel.

Az a nevetséges, hogy te így gondolkodsz, és ezt megpróbálod másokra rátunkolni, és bebizonyítani, hogy igenis neked, és csak neked van igazad.

Te nem hiszel benne, akkor ne olvasd ezt a témát.

Viszont érdekes: Ha nem érdekelne, hagynád a faszba, hagy írogassa a sok "hülye" a kérdéseit, válaszait. Viszont te mégis olvasod, szóval valamennyire érdekel mégis. Sőt, egy kérdést is tettél fel. Amiben kijelented, hogy az emberek ostobák, mert hisznek ezekben.

Magyarul te is hiszel ezekben, csak magadnak még nem merted bevallani, és ezzel is próbálod meggyőzni magad arról, hogy hülyeség.

17/F

2010. jún. 11. 17:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!