Új-pogányok, hogyan ünnepeltek napfordulókor, karácsony idején?
Légyszi, senki se írta, hogy Google, és csak olyanok válaszoljanak, akik tényleg azok, és nem pedig kötekedni akarnak!
Köszi
Első két válaszolónak, mint mondtam, nem keresztények válaszát vártam. A harmadik troll, a negyediknek, nem azt mondtam, hogy karácsony, hanem "napfordulókor, karácsony idején". Nem konkrétan karácsony, hanem ez a december 20-26 közötti időszak.
Mert én például megtartom a napfordulót egyedül, és megtartom a karácsonyt a családommal, és ők is inkább ateisták, mint keresztények.
bocs, elnyomtam, folytatom :)
Tehát a rómaiak átvették a görög kultúra és többistenhit jelentős részét, és valamikor ebben az időben terjedt el a Mithrasz kultusz, amit rávetítettek a téli napforduló megünneplésére, ami lényegében azonos a mai karácsony jellegével. A birodalom bukása után a kereszténység pedig ezt az ünnepet szinte teljes egészében bemásolta magának :) Jézus sem december 24 -én született amúgy, hanem jó pár hónappal később.
De most az új-pogányok pontosan kik? Meg a családod inkább ateista mint kersztény és megünnepled a karácsonyt velük, szóval láthatod, hogy a nem keresztények is ugyanúgy ünneplik.
Én nem tudom a napfordulót kik szokták ünnepelni vagy mi van, mi 24-én megajándékozzuk egymást aztan 25-26 ismerősökkel és rokonokkal telik, egyszer összeülünk mind egy nagy ebédre.
Hatos ás hetes, nem vagyok primitív, viszont te ismeretlenül is gyalázol. Sajnos az oldal nem engedi javítani a már feltett kérdést, és én meg nem nem vettem észre, csak most, hogy figyelmeztél, hogy akad pár gépelési hiba a kérdésemben. De ezt lehetett volna szebben is megfogalmazni. Nem, hogy nem vagyok igazi keresztény, egyáltalán nem vagyok keresztény, és nem, nem az atistákat értem az új-pogányok alatt, hanem azokat, akiket a New-Age követőinek is tartanak, wiccákat például.
Sajnos kétszer nem lehet feltenni ugyanazt a kérdést, pedig jó lenne, mert erre nem kaptam értelmes választ. Nem azt kértem, hogy írjatok le olyan dolgokat, amiket a Google-n is megtaláltam volna, mint például a római napfordulóünnepet, hanem azt, hogy a most élő magyarországi új-pogányok hogyan ünnepelnek! Szóval én lehet, hogy nem úgy írok, mint Szabó Magda vagy Kertész Imre, de neked a szövegértéssel vannak súlyos problémáid.
A kilencesnek köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!