Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Milyen hiteles és jó könyvek...

Milyen hiteles és jó könyvek vannak a mágiáról?

Figyelt kérdés
2015. nov. 21. 06:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Wictor Charon: Atlantiszi mágia

Aleister Crowley: Magick in Theory and Practice (!)

Yliaster Daleth Egy mágus feljegyzései

UR-csoport (Evola): Bevezetés a mágiába I-III.

2015. nov. 27. 00:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Azt nem értem miért ìr ide olyan akit egyàlltalàn nem érdekel a téma és csak azért jön hogy beszóljon és kiröhögje a màsikat? Ez nem off? Kedves admin/adminok erre nem lehetne kitalàlni valamit? Nem tudom ha azok akik hisznek ebben,jàrnànak àt kigúnyolni azt amiben TI hisztek hogy mit szólnàtok hozzà... Szabad vallàsgyakorlàs van ebben az orszàgban miért fàj az nektek ha valaki nem abban hisz mint ti? Vagy akkor nem lógna ki a birka nyàjból, ez fàj? Miért kell az ilyen jellegű posztok legalàbb 70-80%- àban (ha nem több) idiótasàgokon és gúnyok sokasàgàn àtesni? "Amit eddig nem mertél,itt megkérdezheted" azért hogy legyen min röhögnie pàr idiótànak? Miért nem talàlnak ki valamit ezekre az egyedekre?

És hogy a kérdésre is vàlaszoljak.. Sok jó könyv van a màgiàról de legtöbbjük sajnos nincs magyarra fordìtva! De pl: Eileen Holland - Boszorkànypraktikàk, Osara könyvei is jók! A neten is sok érdekességet talàlhatsz,és a többiek is ìrtak pàr jó könyvet! :) sok sikert,és ne foglalkozz a kételkedőkkel!

2015. nov. 30. 01:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Franz Bardon , Az igazi beavatás Útja .
2015. nov. 30. 09:40
 14/16 anonim ***** válasza:

Michael Ende: Varázslóiskola.

A mágia nem az aminek hiszed ezért nem is fogsz találni olyat amit keresel.

2015. nov. 30. 12:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, Osara és Saddie LaMort jó könyveket írnak ... persze ők komolyabban veszik a témát, mint azok, akik kizárólag csak a pénzért írnak. Pl. a Hermit Kiadó (=Kássa László) ilyen.
2015. dec. 2. 21:47
 16/16 anonim ***** válasza:

A hatalom a médián át manipulálja a népet.

Pl bulvármagazinok.

Pl kereskedelmi és állami televíziózás nagy része.

Pl ezoterikusnak nevezett FÉLIGAZSÁGOKat tartalmazó könyvek.

Aki mágiával kapcsolatos, hivatlosan kiadott könyvet keres, megsúgom neki, hogy vagy szándékosan manipulált tartalmat közvetít a könyv írója, mellyel az olvasóit megtéveszti,és ezért engedik kiadni nagy tömegben, vagy egész egyszerűen átmegy a hatalom szűrőjén, mert a nagyszámok törvénye alapján mndig van olyan, ami bár alulról jött kezdeményezés, de történetesen egybeesik a hatalom elképzeléseinek legalább 90%-ával. A többi ilyen könyvet beépített hatalmi emberek írják, Szepestől Tolléig, illetőleg van közöttük tehát, aki nem beépített, csak történetesen egybeesik a tévhite, féligazságai, a hatalom által érdekelt tartalomterjesztéssel.

Más szóval: aki mágiával kapcsolatos könyvet vásárol, az féligazságokat vásárol, ami sokszor még a teljes hazugságnál is veszélyesebb.

Ergo: téged fog az ilyen könyv használni, és nem te azt, amiről szeretnéd hogy tanítson téged az ilyen könyv.

Ettől függetlenül létezik "mágia", de aki ezoterikus könyvekben keresi, az nem érti, mi a teremtés, mi a valódi "mágia".

Ezért javasoltam inkább mágiarakás könyvet, ami után megnyalod mind a "tizenegy" ujjad. (Mert akkor már inkább a valódi tudással rendelkező sámánok... ha már "vallás"szabadságra hivatkozik itt valaki, felemás módon.)

Aztán döntse el mindenki maga, hogy én vagyok-e jószándékú, szemfelnyitó, vagy aki vakon ilyen könyveket ajánl.

Nevesincs remete tudók között (között! tehát NEM mind!) könnyebben találsz olyat, aki hitelesen tanít téged, nem pedig divatkönyvekben. Hozzáteszem: én speciel NEM vagyok remete, még mielőtt valaki félreérti.

"Kovács Üdcsi Irénkécske".

2015. dec. 6. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!