Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Gyertyagyújtás a halottakért...

Gyertyagyújtás a halottakért melyik nap van?

Figyelt kérdés
nov 1.-én szoktak vagy 2.-án kell?
2015. okt. 31. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
November 1 mindenszentek, a megdicsőült egyház ünnepe, örömünnep lenne, másodika a halottak napja, szerintem inkább akkor. De a halottakért bármikor lehet imádkozni, bármelyik nap lehet rájuk gondolni, nem csak egy évben egyszer. :)
2015. okt. 31. 16:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom gyertyát halottak napján szoktak gyújtani a halottak emlékére.
2015. okt. 31. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Halottakért bármikor gyújthatsz, hiszen sokan vagy előtte, v következő héten letudják, és gyújtanak ...Magam is így vagyok, mert a két nap is kevés (sajnos) nagyok a távolságok.
2015. okt. 31. 17:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Temetőben 1-én szoktak ha erre vagy kíváncsi.
2015. okt. 31. 17:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy elsején van halottak napja és akkor gyújtanak gyertyát, temetőben és otthon és a halottak akkor eltávozást kapnak a mennyből és a temetőben amolyan szellemeket érzékel az ember telis tele és otthon is a rokonok szellemét érzi az ember és látják mit csinálunk. De ezt én 2.-án amikor elvileg van a halottak napja sosem éreztem. Akkor ? :/
2015. okt. 31. 18:20
 6/8 anonim ***** válasza:
NEM elsején van halottak napja, hanem másodikán. De itt Mo-n a két ünnep nagyon összeforrt, úgyhogy szerintem teljesen mindegy, melyik napon tartod.
2015. okt. 31. 18:33
 7/8 anonim ***** válasza:
A halottak napja (latinul Commemoratio omnium Fidelium Defunctorum) keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. A katolikusok november 2-án tartják, ekkléziológiailag a "szenvedő egyház" (ecclesia patiens) ünnepe, a Mindenszentek november 1-i főünnepét követő ünnepnap, amikor a »küzdő egyház« (ecclesia militans) a »szenvedő egyházról« (ecclesia patiens) emlékezik meg. Ezen a napon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.
2015. okt. 31. 19:42
 8/8 anonim ***** válasza:
A Mindenszentekről itt bővebben: [link]
2015. okt. 31. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!