Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Az okkultizmus szerint pontosa...

Az okkultizmus szerint pontosan mi történik azokkal az embereknek a lelkével, akik alkut kötnek egy démonnal?

Figyelt kérdés
Konkrétan valódi okkultizmusban jártasoknak a véleménye érdekelne. Nem bizonyos kitalált agymenések. Mert bizonyára (gondolom) itt is adottak a szabályok. Nem, mint hívő kéredem, hanem mint érdeklődő. :D
2015. aug. 5. 19:47
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező egy- két válasz alapján mit vársz ? Mikor egy viszonylag kifejtett tényt ami ugye erősen keleties de attól még nagyon is elfogadható szkeptikus válaszra méltatsz . Hogy nem jön le neked az szíved joga , nem azt kérted hogy bizonyítsak . De valahogy bennem is felmerülhet a gyanú hogy csak a bolondját járatnád velünk . Mesélhetek neked a démonokról , elementális lényekről , angyalokról loákról akkor sem lennél jobban meggyőzve mint most . De ha annyira érdekel ásd bele magad a témába és kutass ahogy szokás
2015. aug. 5. 22:54
 12/29 anonim ***** válasza:
De hogy mi is történik a lélekkel ha alkut kötnek , a test halála után a pokolra jut . Itt démonok prédájává válik hol kegyetlen tortúráknak vetik alá az oda került lelket . Néha ugyan egy- egy lélek visszajuthat a földre de ez ritka jelenség , ugyanis nem szívesen engedi el senki sem a zsákmányát . Ám ebben az esetben is handicap-pel indul ugyanis jóval nagyobb az esélye hogy visszakerül
2015. aug. 5. 23:01
 13/29 A kérdező kommentje:

Csak tudnám honnan szeditek ezeket. Jártál már a pokolban?

"Kedves kérdező egy- két válasz alapján mit vársz ?"

Egy-két válaszból sok minden kiderülhet, ahogy az előbb is, mert rosszul definiálod az energiát. Az energia nem egy gondoskodó lény. Ebből kiindulva először fizikát kéne tanuljál aztán gyere vissza beszélni az energiáról. Egyébként pedig teljesen másra tereled a témát. Egyik fáról a másikra ugrasz. :D

2015. aug. 5. 23:22
 14/29 anonim ***** válasza:

Nem halhatatlan de egy démon csak akkor köt veled szerződést ha van erőd igy éri meg neki.

Akkor viszon ha rafináltkodik agyonvered.

Ha annyira akarja a lelked megöl és amikor kiszáll felfalja.

2015. aug. 5. 23:33
 15/29 anonim ***** válasza:
Jártam a pokolban... Az okkultista, ha feltételez valamit bizonyítja, vagy cáfolja. Tényként nem fogad el semmit, amiben csak hisz, vagy amit csak sejt. Az, hogy valamit már korábban leírt valaki tapasztalatból, csak a feltételezést szüli egy témakörben, a bizonyítás mindig az egyénre van bízva. Történetesen a lélek elég korán előkerül minden okkultista kutatásai között, ezért még én is rendelkezem róla kielégítő, noha nem teljes információkkal. Ugyanakkor nem értem a támadó hangnemet. Választ vártál a kérdésedre, és kaptál is. Nem kötöttem bele a kérdésedbe, nem neveztelek ostobának, mert ilyenekben hiszel(ezotéria, okkultizmus, mágia), és semmi sértőt nem mondtam. Attól, hogy a válasz nem cseng össze az előzetes elképzeléseddel, még nem jelenti, hogy ostobaság.
2015. aug. 6. 07:42
 16/29 A kérdező kommentje:

#15 Épphogy nem hiszek benne, csakhogy szöget ütött a fejembe, hogy miután az okkultisták, démonidézők eladják a lelküket egy démonnak azzal éppenséggel mi fog történni. Az "eladják" szó szerintem magától értetődik. Ha mondjuk én megveszek valamit onnantól az az enyém azt teszek vele, amit akarok. Ebből mi következik?

"Jártam a pokolban..."

És mikor jártál a pokolban, és hogyan?

Ahogy olvasom a hozzászólásaid arra a következtetésre jutottam, hogy "szerinted" az okkultizmusban nincsenek írott szabályok, mert mindegyik okkultista a saját feje után megy. Az egyik ezt mondja a másik pedig teljesen mást, akkor nekem kinek kéne hinnem? :D

2015. aug. 6. 08:37
 17/29 anonim ***** válasza:

Kezdem a végéről. Minden okkultista ugyanabba az irányba halad, csak különböző irányokból. Minél tapasztaltabb az okkultista, a tudása annál inkább megegyezik más okkultistákéval, még ha különböző irányból közelítették is meg a témakört.

A pokolról talán nem beszélnék. Minden esetre nem olyan, mint ahogy a keresztény ember hiszi.

Gondolj bele abba, hogy a lélek sokkal hatalmasabb, és tisztább, mint a hétköznapi személyiséged, amivel gondolkodsz, érzel, stb. Ezek mind a lélekből származnak, de a lélek ennél jóval több. Mivel nem rendelkezel fölötte, (épp fordítva igaz), ezért nem is tudod eladni. Ő elkötelezhetné magát valami mellett, vagy téged rákényszeríthetne, de mivel nem érdek, hanem ok-okozat szempontjából vizsgálja az őt ért hatásokat, ezért nincs rá mód, hogy ilyesmit tegyen. Próbáld meg összefoglalni minden érzésedet, gondolatodat, emlékedet, tapasztalatodat, és még a lelkiismereted is. Ezek összessége a lélekből származik, de még így együtt sem adják ki a lelket. A lélek szándékai érvényesülnek rajtad keresztül, nem a te szándékaid a lelkeden keresztül. AZ ember számára a lelket csak a cselekedeteken keresztül lehetséges elérni, és hatni rá. (keleten ezt hívják karmának) Közvetlenül szinte lehetetlen elérni egy hétköznapi ember számára.

2015. aug. 6. 09:42
 18/29 anonim ***** válasza:
Persze hogy jártál a pokolban :D
2015. aug. 6. 11:12
 19/29 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező nem azt mondtam hogy az energia gondolkodik de te azt sem tudod mi a lélek összesítve gőzöd sincs semmiről de add el a lelked egy démonnak s megtapasztalhatod személyesen . Majd szólj sátán komának hogy 20 percre hagyjon fel a kínzásoddal hogy nekünk is megírhasd mi is van veled odalenn :D
2015. aug. 6. 11:20
 20/29 A kérdező kommentje:

#17 Még mindig nem mondtad mikor és hogyan mentél a pokolba, ami még ennél is fontosabb hogyan jöttél vissza onnan? :D Ha az okkultisták ugyanarra a következtetésre jutnak mindig, akkor miért nincs írott szabály az okkultizmusban? És az nem ellentmondás, hogy azt állítod a lelket nem lehet eladni. De állítólag ezt már sokan megtették függetlenül attól, hogy mit mondasz? És honnan tudod, hogy a lélek ilyen, hogyan sikerült megvizsgálni? Az érzések nem agy biokémiai és hormonális folyamatoknak köszönhető? Ezt a jelen állítást a tudatmódosítók és a hormonok szedés, hormonterápia is alá támasztja. :D Ezeket vegigolvasva nem azt fogom gondolni, hogy jártas vagy, hanem épphogy az ellenkezője.

#19 Igazad van nem tudom, hogy pontosan mi lélek összesítve és hogyan kell mérni, megvizsgálni a lelket, de ezt te sem tudod, csak hiszel benne. Ha mégis tudod áruld már el milyen műszerrel vizsgáltad meg a lelket? Honnan tudod miből tevődik össze? :D

2015. aug. 6. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!