Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Valaki elmagyarázná nekem,...

Valaki elmagyarázná nekem, hogy ma mit értünk a "mágia" szó alatt?

Figyelt kérdés

Rengeteg kérdést olvastam ezzel kapcsolatban az oldalon,de szinte nem is értem a válaszokat.

Kit nevezünk manapság boszorkánynak?

A démonok,szellemek létezését mivel magyarázza a "mágia"?

Honnan tudja valaki,hogy a mágiára érzékeny és nem csak a véletlen és az elméje játszadozik vele?

Van valami ősi tanotok? Könyv,vagy feljegyzések,mint a biblia a keresztényeknek?

Miben nyilvánulnak meg a rituálék? Csak kántálás vagy főzeteket is kell keverni,esetleg 5ágú csillagba a saját véredből áldozni?

Mire lehet képes egy mágiát használó személy? Kell valami ellenétzéket szolgáltatni,vagy elég egyszer valamit csinálni?

2015. máj. 27. 23:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"a démonokkal a theurgia tárgyköre foglalkozik"

A theurgia az angyalmágia, a démonmágia az nigromantia, és ennek egy igen rossz változata a necromantia, ami nem démonokat használ, hanem halott emberek lelkeit akik kötődni akarnak még a földi síkhoz, így veszik rá őket különféle dolgok teljesítésére.

Amúgy jól kifejtetted amiket írtál, de van benne pár hiba.

A mágia ez egy újkeletű szó.

Régen inkább vallási gyakorlatok voltak csak, aminek az alapját az áldozat jelentette.

Innen eredeztethető a mágia kezdete.

Az első mágikus cselekmények az áldozatbemutatásnál kezdődtek.

Ez kezdett legelsőnek elkülönülni.

Később ez lett az áldozati mágia, amiből kifejlődött az összes többi irányzat.

Nem akarom kifejteni itt, mert van róla több könyv, a lényeg hogy az áldozati mágia által szinte bármit tudsz csinálni.

De nem egyszerű, a hozzá tartozó tudást meg is kell szerezned, amit csak tanulással tudsz egy olyantól aki valamit ért is ehhez.

2015. máj. 28. 16:15
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

10 Ejnye:D Emlékszel, hogy a fáraó mágusai a kígyókkal ugyan azt alkalmazták volna Mózessel, mint amit te akarsz most ezzel az írással nekem. Aztán mi történt? No mi:D

Mózes csak egyszer dobta le botját, de a mágusok kígyóját mind felfalta:D

Aztán beszélhetünk Illésről és Jesabel mágusairól és a tűzről:D

Akarod fojtatni?:D

2015. máj. 28. 16:26
 13/23 anonim ***** válasza:

11 *az áldozati mágia által szinte bármit tudsz csinálni.

Tényleg?:D Akkor miért győzte le Jézus? hm?:D és miért pont a boszorkány feje fölött mondott beszédet?:D

2015. máj. 28. 16:28
 14/23 anonim ***** válasza:

Szóval kérdező, akkor összegezzük, mert "mínő" érdekes, hogy ebben a kérdésben egyetlen egy beszólógató nem jött,a középkori dumával-no lám lám:D

Tehát mi következik ebből, hogy ismét jól gondoltam a dolgokat.

No, akkor, kedves kérdező, ha jót akarsz magadnak mindent ami ezekhez a "tudományokhoz" tartozik, az tűzzel égesd meg és kukázd, ha nem akarsz az ő sorsukra jutni és úgy végezni ahogy ők fogják.

2015. máj. 28. 16:33
 15/23 Ozmium42 ***** válasza:
A természettudomány lomtára.
2015. máj. 28. 17:07
 16/23 A kérdező kommentje:
De mi ez a tudás,amit annyit emlegettek? Ezeknek a rituáléknak van egy koreográfiája,azt meg kell csinálni, slussz-passz enyém az Microsoft. Vagy nem?
2015. máj. 28. 17:28
 17/23 anonim ***** válasza:
41%

A theurgia gyűjtőfogalom, azokat a mágikus irányzatokat jelenti, amelyek magasabb szellemekkel foglalkoznak. A theo szótő is erre utal. Mivel a legtöbb démont, akit ma démonnak tekintenek régen istenként tisztelték, így a nigromantia is theurgia. Szigorú értelemben persze. A necromantia ugyanakkor nem magasabb szellemi létformák megidézésével foglalkozik, hanem a halottak fantomjainak, kísérteteinek a kényszerrel történő kikérdezésével, esetlegesen kisebb feladatok kikényszerítésével. Míg a theurgia egy a mágusnál magasabb szellemi szinten álló lelket idéz meg, addig a necromantia az embernél alantasabb, a halottakból visszamaradt foszlányokat.

A kérdezőnek: Ha megcsinálsz egy bármilyen rituálét, úgy ahogy le van írva, nem fog történni semmi. Ha érted is, miért azt teszed, amit teszel, az már félsiker. Ha érted, és tudod hogyan tedd úgy, ahogy azt kell, akkor fog sikerülni. A rituálé elemeinek ismerete azonban minden olyan ismeretet jelent, ami kapcsolódik hozzá. Szabályok, megkötések, kivételek, és persze a törvények. Nem véletlen, hogy csak a legnagyobb gondolkodók foglalkoztak ezzel annak idején.

2015. máj. 28. 18:16
 18/23 anonim ***** válasza:

Huo Xianren nevű felhasználó

Már egy másik mágiával foglalkozó válasznál is írtunk egymás válasza alá kiegészítést.

én hobbiként foglalkozom vallástörténettel, ezen belül az okkultizmus/mágia az egyik kedvencem.

Hosszú ideje olvasgatok, tanulgatok, iskolában is tanultam, a gyakorlatban is próbáltam ezt azt...

Látom a válaszaidból téged is érdekel, és pontos információid vannak.

Nem tudom milyen irány érdekel téged, mennyire komolyan foglalkozol ezzel, de ha gondolod írhatnál egy privát üzenetet, hogy ez ne itt legyen kitárgyalva.

Üdv!

2015. máj. 28. 18:21
 19/23 anonim ***** válasza:
41%
Fojtathatjuk, persze. Te csak az bibliát tekinted hiteles forrásnak, onnan tájékozódsz. Ugyan az exodusról nincs egyiptomi forrás, ami ekkora csapás esetén kissé meglepő, de feltehetőleg egészen más szemszögből néznék az egészet. Jézabelnek nem mágusai voltak, hanem Baál prófétái. Ha jól rémlik a szám, akkor négyszázan. Baál, és Yahweh a sémi pantheonban ellenfelek voltak, az ő ellentétük hosszan végigkíséri a közel kelet vallástörténetét. Ugyanakkor egyikükről sem hallottak más földeken, ahol szintén igen nagy csodákat tettek az ottani istenek. Meg persze az ő követőik. Erre jó példa India, és az isteni avatárok, meg egy sor csodatévő szerzetes, illetve ellenpárjaik akik a balkezes ösvényt követték. Az itteni csodák sem kisebbek, mint az egyiptomiak, vagy amiket Yahweh a pusztában követett el. Azért szeretném megemlíteni, hogy a csodák, amiket Yahweh felmutatott mind olyan dolgok, amiket ma a démonoknak tulajdonítanak. Kénköves tűz, járványok, kártevők, és ne is beszéljünk arról, hogy állandó véráldozatokat is követelt. De ez persze akkoriban nem volt szokatlan. Minden istennek áldoztak, Az alvilág istenének, Molochnak még gyermekeket is. De a törvényeit csak izráelnek és azoknak adta, akik izráel között élnek. Jézus, és az ő megváltása az, ami megszüntette a vér, és égőáldozatot. Bor a vér, kenyér a hús, a test. A szentmise is áldozati szertartás, de jelképes áldozatokkal. János evangéliumában Jézus meg is vádolja a zsidó papokat, hogy ők az ő atyjukat követik. Mikor a zsidó papok mondják, hogy az ő atyjuk Ábrahám, Jézus szembesíti őket azzal, hogy ha az ő atyjuk Ábrahám lenne, nem gyűlölnék őt(Jézust). Ezután nyíltan kijelenti, hogy az ő atyjuk a Sátán, a gonosz, aki hazug, mindig is az volt, és hogy a papok az ő szavát követik. (Ján. 8. 36-45.)
2015. máj. 28. 18:44
 20/23 anonim ***** válasza:

Huo Xianren

A folytathatjuk persze, azt nem nekem írtad, remélem.

Én nem az 51 % os vagyok, aki a bibliát idézgeti állandóan.

Engem pont hogy a régi természeti vallások alapjai, érdekelnek, meg azoknak történeti/történelmi háttere, meg sok egyéb dolog még.

Várom az előző válaszomra a válaszod.

2015. máj. 28. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!