Mi az hogy démon, fénylény, árnyember, entitáns?
Fénylény: Nem tudom.
Démon: Bukott angyal. Sátán a vezére.
Árnyember: Legenda
Entitás: Gonosz erő,lény.
Démonok: testetlen, rengeteg alfajjal rendelkező, szinte kivétel nélkül önző lények. Nincs közük valláshoz, tehát sátánhoz sem.
Fénylények: spirituális fejlődésre képes és hajlamos lények, pl. az emberek.
Árnyemberek: Fogalmam sincs, fantasy szagú.
Entitások (az entitáns szó nem létezik): Az összes fizikai és nem fizikai lény gyűjtőneve.
1# válaszadónak mondom.Esetleg te leszek skizofrén , de a kérdezó nem feltétlenül.
Attól hogy te még nem hallottál ezekről ,még létezhetnek.Ha csak fogalomként is,de létezhet.
Amúgy meg a démon és a fénylény sok kultúra történetében benne van.Ugyanúgy a keresztényekneknél is.
DE!! Nem mindig úgy jelennek meg , ahogy mi azt elképzeljük.
Démon lehet akár egy jelkép , de lehet egy lény is.Általában ártalmas lények , akik mindig rosszat akarnak az embereknek.Valahol említenek , hogy nekik is lenne istenük (Lucifer) , de valahol nem.
Ugyanúgy ahogy az entitás fogalom is létezik.De nem maga a lény , hanem a lénynt megmagyarázó fogalom.
Árnyember nincs igazából , esetleg egy legenda.
Fénylényt jobban az angyalokra szokták mindani.
Szóval kedves első válaszadó , te szorulsz orvosi segítségre , mert a kérdező nem skizofrén.
Démon: Eredetileg az ES-ben szerepelnek. A kutatások szerint, az ES után először (tehát másodikként) az ősi indián vallásokban volt jelen. Azóta már inkább az "Eurázsiai" vallásokban szerepel a szó, és egy 1800-as évek végén félrefordított írás miatt az emberekben az indián vallásokhoz a "szellem" szó ragadt meg, pedig az eredetileg démon volt.
Fénylény: Igazából minden mennyei lény, de nem csak a keresztény felsőségekre, hanem minden egyes vallási lény felső oldalán álló lényeire (pl. a görög istenek segítőire, rómaiakéra, japán istenek segítőire, stb)
Árnyember: Ez csak legenda.
Entitás: Az egyik válaszoló jól írta, az összes fizikai és nem fizikai lény gyűjtőneve.
Még egy valami.
Hallotam Goethan beli démonkról is , akik a Sátánhoz tartoznak tudnátok nekem segíteni hogy mivel lehetnek ezek különbek mint a többi?
Ja és hogy konkrétan ki az a Azazel, mert egyértelmű választ nem nagyon találtam rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!