Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Ha valóban létezik mágia,...

Ha valóban létezik mágia, akkor annak miért nincs semmi nyoma?

Figyelt kérdés
Sehol nem tapasztaltam a világban a mágia létezését. Csak állításokat olvastam ill. hallottam. De azt , hogy mágiával oldottak meg valamit, ami bizonyítva is van, olyat miért nem lehet hallani? Szerintem köztudatba lenne, ha bármilyen formában is létezne ez a jelenség.

#mágia.okkultizmus
2015. febr. 17. 22:22
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
47%
Nem is tapasztalhattad, mert mágia nincs. Duma, süketelés, megmondóember, az van.
2015. febr. 17. 22:25
 2/27 A kérdező kommentje:
Jómagam egy jó ideig csináltam meditációkat, mint a buddhisták. Nem mondom, hogy nem tapasztaltam dolgokat, de utólag minden kiderült. Az egész csak önszuggeszció, az elméd elhiszi, hogy spirituális dologról van szó. Ez azzal magyarázandó, hogy meditáció közben egy bizonyos agyféltek dolgozik, ami hallucinációhoz hasonló tüneteket okoz. Egyfajta hatást gyakorol az elmére és elhiteti veled, hogy az egész valóságos, ami valójában nem az.
2015. febr. 17. 22:31
 3/27 anonim ***** válasza:
0%
Persze hogy az. De ebből a szimpla kis önszuggesztióból az ezó-ipar nem tudna profitálni, ha az a sokmillió ember tisztában lenne vele, hogy miről is van szó.
2015. febr. 17. 22:57
 4/27 anonim ***** válasza:
87%

egyszer ülj le egy igazi mesterrel!

Utána megnézem mit csiripelsz!

Egyébként meg azokat, akik komolyabban foglalkoznak a meditációval hidegen hagyja, hogy neked mi az agymenésed erről.

2015. febr. 17. 23:02
 5/27 anonim ***** válasza:
86%

A meditáció lényege a csend! Ez adja a spirituális megtapasztalást és nem a hallucinációk. A hallucinációk az elmében keletkeznek. Egészen pontosan sosem tudhatod 100%ra hogy az elméd szüleménye vagy valami más.

De a csend mélysége az sosem az elméből fakad.

2015. febr. 17. 23:09
 6/27 A kérdező kommentje:
A meditáció lényege az elme fejlesztése. Ebben nincs semmi spiritualitás. A többi csak bemagyarázás. Ha tényleg létezne a spiritualitás egy halvány árnyalata is, akár mágia vagy bármi, az köztudatba lenne. A tudósok is megmondták, hogy meditáció folyamán egy olyan agyféltek dolgozik, ami spirituálisnak fogja fel az egész folyamatot.
2015. febr. 17. 23:39
 7/27 anonim ***** válasza:
66%

"A meditáció lényege az elme fejlesztése. Ebben nincs semmi spiritualitás."

Akkor te nem spirituális értelemben vett meditációról beszélsz. A spiritualizmuslényege pont az elme hanyagolása.

Eltévedtél és félreértelmezed a fogalmakat. Plusz téves megtapasztalásokra alapozod álláspontodat.

A mágia fogalmával tisztában vagy egyáltalán? Mert a meditációéval nagyon nem.

2015. febr. 18. 08:11
 8/27 A kérdező kommentje:
Meditációnak nagyon sok fajtája van. Pl: Üres meditáció a legalapvetőbb. Erő meditációk, aura erősítő meditációk, csakrák kinyitása különböző mantra gyakorlatokkal, kundalini meditáció. Mágia? Az akaraterő összpontosításából fakad. A képzelet erő valósággá formálása. Csak, hogy az elme nem elég erős ahhoz, hogy a képzeletből valósságot formáljon. Ez is be van bizonyítva. Ez imént felsoroltak ellenkeznek a természet törvényeivel, a fizika törvényeivel. Mivel próbálják ezeket megmagyarázni? Metafizikával, parapszichológiával. De egyvalamit elfelejtenek. Ha létezne mágia az köztudatban lenne. A tudomány is lecsapott volna rá és gőzerővel kutatná, majd felhasználná azt. Tehát az egész egy nagy baromság.
2015. febr. 18. 09:42
 9/27 anonim ***** válasza:
Minthogy te is írod, számtalan meditáció van. A legtöbb távol-keleti és indiai eredetű meditáció lényege azonban pont nem az elme fejlesztése.
2015. febr. 18. 13:58
 10/27 A kérdező kommentje:
Az üres meditáció lényege az elme fejlesztése. Mivel kiüríted elméd, hogy ne gondolj semmire. Ez mire jó? Arra, hogy ha ezt rendszeresen gyakorlod, te magad fogsz az érzelmeid felett uralkodni s nem fordítva. Emellett fizikai edzéssel kombinálva megtanulod elviselni a fájdalmat, a hideget és a meleget. Vasakaratot biztosít. Ebben hol a spiritualitás? A többi meditáció szimplán önszuggesztió. Gondolj bele, ha létezne mágia, esetleg fekete mágia... az mekkora hatalom lenne még pár ember kezében is. Lenne jele a világban hidd el és a tudomány is gőzerővel kutatná és felhasználná azt. De mivel nem létezik , így nincs semmi látható jele. Miért te láttál már lebegő buddhistát? vagy fekete mágust, aki az elméje erejével épületeket rombolt le különböző pusztító rituálékkal? Na ugye, hogy nem. Én azzal is tisztában vagyok, hogy a bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka. De ezek az áltudományos, ezós hülyeségek ütköznek a természet törvényeivel. Tehát ezek a dolgok nem léteznek és soha nem is léteztek.
2015. febr. 18. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!