Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Istenben hiszünk, az ördögben...

Istenben hiszünk, az ördögben nem. Lehet a Sátán (sátáni állapot) nem létezik, csaupán Istennek a hiánya?

Figyelt kérdés

A felmérés szerint az emberek túlnyomó többsége Istenben hiszünk, az ördögben nem. A statisztika nagy embercsoportokon megmutatja a realitást. Ezt úgy kell értelmezni, hogy Isten (jóság forrása) létezik, de a sátáni állapot (démonok, rossz szellemek, sátán) nem valóságosak Istennel ellentétben, ekkor viszont ezek a negatív dolgok, érzelmek, mind Isten hiánya lenne?

A felmérés szerint az emberek úgy látják, Isten létezik, de az ellenpárja nem, azaz a negatív emóciók a rossz szellemek, démonok, pokloi, sátáni állapot, mind Isten a fény, a jóság hiánya lenne? pL amikor meghalunk ha jók voltunk Istenhez a mennybe kerülünk és jó lesz, mert az a jó forrása, de ha rosszak voltunk nem sátánhoz, démonokhoz, hanem Istentől távól egy fénymentes sötét helyre jutunk és Isten utáni vágyódás miatt szenvedünk? Jó az értelmezés? [link]

2015. febr. 15. 15:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
ezek csak kitalaciok mind. sztem minket intelligens foldonkivuli faj telepitett ide
2016. okt. 28. 09:54
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

Imadom amikor valaki megprobalja belekeverni a termeszettudomanyokat a vallasba.

Valami kimutathatot es mindenki altal megtapasztalhatot akar parhuzamra hozni egy olyan dologgal ami a szoges ellentete.

Az ember azt fogja hinni ami a legjobban beleillik a vilagkepebe, mert a hitnek mas funkcioja nincs, mint ertelmet talalni valamiben amit elsore nem tudsz megmagyarazni.

2016. okt. 28. 11:46
 23/32 anonim ***** válasza:

minek emelted ki a kérdést újra közel 2 év után újra?

egyébként én nem hiszek sem Istenben se ördögben.Én inkább egy felsőbb erőben.Amit nevezhetünk akárhogyan

2016. nov. 19. 17:16
 24/32 mikeemykanic válasza:
ez is tökéletes példája annak,hogy ki mit akar elhinni isten,sátán akármi....többen akarnak csak a "jóba" hinni,ha abba hisz,akkor törvény szerű volna a másik is,én egyikbe se hiszek,no lám,egyiknek se adok pontot...de van egy jó barátom akit senki se lát csak én,elhiszitek?én igen....
2016. dec. 24. 18:47
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

Nem istennek hiánya, de isten akaratának hiánya. Ha valaki rosszat akar, ésszerűtlen, így isten ellen vágyik.

"ekkor viszont ezek a negatív dolgok, érzelmek, mind Isten hiánya lenne?"

Kérdezd felmérésre így válaszolóktól. Ne mindenkitől. Hisz ezek hiedelmek. Csak hiedelem megalkotói válaszolhatnak, ill kik ismerik őket.

"mind Isten a fény, a jóság hiánya lenne?"

Kérdezd felmérésre így válaszolóktól. Ne mindenkitől. Hisz ezek hiedelmek. Csak hiedelem megalkotói válaszolhatnak, ill kik ismerik őket.

Nem létezik mennyország. Mindenki ugyanoda kerül. Emberi létünk csak fejlődőhelyzetünk.

"Jó az értelmezés?"

2016. dec. 27. 11:52
 26/32 anonim ***** válasza:
48%

Règes règen volt egy rettenetes könyv, nem olyannak írták de olyanná tettèk. Sokaknak mesèltek belőle, hiszen írás volt az, amit csak kegyeltek tudhattak. A kegyeltek feljebbvalók voltak ès tisztelendők. Rengetegen halgatták ezt a mesèt ès a legtöbben őrizgettèk a szívükben.

Akik mègis kèrdèssel szólaltak fel, már nem voltak barátok. A feljebbvalóknak ez nem tetszett. Telt az idő ès egyre többen fordultak el a mesètől, egyre többen kezdtek gondolkodni. Ahogy önállóak lettek, úgy szerveződtek csoportokba, saját követendő elveket alkotva. Ők akik nem hittek a mesèben, nem úgy reagáltak, mint annak lelkes hívői. Kevèsbè lehetett őket kihasználni, kevèsbè lehetett őket csitítani. A feljebbvalók döntöttek a saját èrdekükben. Aki nem hiszi a mesèjüket nem èrdemli meg az èletet. Az idő teltèvel ez a gondolat is elterjedt.

A mese hirdette ugyan a szabad akaratot, de a mesèlők ezt vettèk el mindenkitől. Voltak idők mikor fèlelem èltette a mesèt, volt mikor a remèny. Akik megírták azèrt tettèk, hogy a javukat szolgálja. Egy nèzetet tanítottak ami megosztja a világot, ès hatalmat biztosít felette.

2017. jan. 8. 01:04
 27/32 anonim ***** válasza:
katolikus hittanra jártam, és ott is ezt mondták, hogy a pokol Isten hiánya.
2017. febr. 4. 18:12
 28/32 anonim ***** válasza:
Az igazság árnyéka, tükre, a világ fekete gödre.
2017. febr. 5. 23:39
 29/32 anonim ***** válasza:
Én egyikben sem hiszek.
2017. szept. 25. 13:32
 30/32 anonim ***** válasza:
Ez a kèrdès ès ez a stílus, elèggè eröltetett. Mindenki azt tapasztalja amiben hisz, máshogy semmiről sem szerezhet információt.
2017. szept. 26. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!