Istenben hiszünk, az ördögben nem. Lehet a Sátán (sátáni állapot) nem létezik, csaupán Istennek a hiánya?
A felmérés szerint az emberek túlnyomó többsége Istenben hiszünk, az ördögben nem. A statisztika nagy embercsoportokon megmutatja a realitást. Ezt úgy kell értelmezni, hogy Isten (jóság forrása) létezik, de a sátáni állapot (démonok, rossz szellemek, sátán) nem valóságosak Istennel ellentétben, ekkor viszont ezek a negatív dolgok, érzelmek, mind Isten hiánya lenne?
A felmérés szerint az emberek úgy látják, Isten létezik, de az ellenpárja nem, azaz a negatív emóciók a rossz szellemek, démonok, pokloi, sátáni állapot, mind Isten a fény, a jóság hiánya lenne? pL amikor meghalunk ha jók voltunk Istenhez a mennybe kerülünk és jó lesz, mert az a jó forrása, de ha rosszak voltunk nem sátánhoz, démonokhoz, hanem Istentől távól egy fénymentes sötét helyre jutunk és Isten utáni vágyódás miatt szenvedünk? Jó az értelmezés? [link]
Fizikus vagyok, mi a sötétséget a fény hiányával magyarázzuk és nem külön hatással. A hideg sem egy sugárzó hatás, hanem a hőmérsékleti sugárzás hiánya. A mozgás hiánya. Minden részecske mozog és e közben mozgási energiája lesz, aminek egy részét átadja a körülvevő közegnek. Nos ez a hőmérséklet, melynek maximuma elméletben nincsen, azonban minimuma van, ugye ez a 0 K.
Azaz a hideg maga a melegség hiánya a természettudományokban, ha ezt a mondatot szellemileg értelmezed, akkor a jóság, Isten hiánya maga a gonosz a sátáni. Mi a véleményed erről?
Akik azt mondják, hogy nem létezhet a fény sötétség nélkül, isten a sátán nélkül, rossz a jó nélkül és fordítva, belegondoltak-e már abba, mi az, amit rossznak neveznek, és mi az, amit jónak?
Most nem akarok részletesebben belemenni, csak néhány példát hozok fel. Ha például történik egy borzasztó terrorcselekmény, meghal több száz civil, az jó vagy rossz? Mi rossznak tituáljuk, a terroristák jónak.
Ha a negyedéves profit emelkedő tendenciát mutat, miközben tovább mérgezzük a földet, az jó vagy rossz? Kicsit jó is, kicsit rossz is, de ha én is annál a cégnél dolgozok, akkor inkább jó, legalább is nekem.
Nincs olyan abszolút kompnens, hogy "jó" és "rossz". Nekem lehet jó, ami neked rossz, és fordítva. Az én istenem lehet a te sátánod.
Minden jó és rossz csupán attól függ, hogy épp melyik címkét aggatod rá. Az univerzumot például tökre nem érdekli, hogy te mit nevezel rossznak, és mit jónak.
Szerintem csak egyetlen esemény létezik, a teremtés és a változás, de mivel a kettő együtt jár, ezért én azt mondom, csak a teremtés létezik. Ha egy adott teremtést/változást én rossznak nevezek, az az én személyes problémám, ha pedig jónak, az meg az én személyes örömöm.
Aki szerint pedig a világ a sátán győzelme felé tart, az mossa ki a szemét, mert valószínűleg valami kosz ment bele, amitől nem lát elég jól :)
Például az, hogy naponta megölelhetjük a gyerekünket, tudunk velük játszani és nevetni, ellátjuk őket ruhával és élelemmel, naponta leülünk tanulni melléjük... az, hogy szinte évről-évre jobban odafigyelünk a környezetvédelemre, a cégeket egyre keményebb szabályozás kényszeríti erre... hogy lassan eljön majd az elektromos autók időszaka, és remélhetőleg visszaszorulnak a benzines kocsik, szintén egy jelentős lépés a környezetvédelem felé... idővel az önvezető autók is el fognak majd terjedni, sokkal kevesebb lesz a közúti baleset... az, hogy az elmúlt ~50 évben több diktatórikus állam is részben vagy teljesen demokratikus berendezkedésre váltott... eleve, a család, a barátok, a lehetőségünk az oktatásra és egy jobb életszínvonalra, és nem kell attól félnünk, hogy holnap fejbelőnek az utcán... aki szerint létezik rossz és jó, ők ezeket a dolgokat minden bizonnyal a "jó" kategóriába kell, hogy sorolják.
Ebből a szempontból kétféle embert ismerek:
Ismerek mélyen hívő keresztény átlagembereket és papokat. Sokat beszélgettem már ezekkel az emberekkel. Mindegyik azt vallja, hogy létezik az ördög és ő az emberi gonoszság forrása is. Mert ők a szentíráshoz ragaszkodnak.
Ateistákat is ismerek és tőlük szoktam olyanokat hallani, ami a kérdésben is van, hogy hisz Istenben (azaz inkább nem hisz, de nem veti el a lehetőségét, hogy létezik Isten, jobb félni alapon) és hogy a gonoszság az emberből ered, ezért az nem az ördögnek tulajdonítható főleg, hogy nem is létezik.
A kérdés nyilván arra a második esetre vonatkozik, aki nem igazi hívő.
De emiatt nem sok értelmét látom a kérdésnek, mert úgyis minden nem hívő kicsit másképp képzeli el a dolgokat és még Isten létezésében sem hisz őszintén, nemhogy a gonosz entitásokban. Ez az ateizmus lényege (ami elutasítja az összes természetfeletti és Isten létezését).
Nem megválaszolható azt sem, hogy jó vagy rossz az értelmezés, mert nincs egy hiteles döntőbíró, aki megmondja mi az igazság. Ezért a kérdést értelmetlennek látom.
Témakörök
Tudomány
Vallás
Egészség
Világkép
Történet
Gondolatok
Nőiség, Férfi és nő
Ember és természet
Szolgáltatások
Kapcsolat
Eseménynaptár
Impresszum
Hírlevél
Alapítvány
Segítség
Fogalomtár
Szerzők
Események
» Minden esemény
Fogalomtár
Ember
Gondolatformák
Morfogenetikus mező
Stressz
Szellem
Tudat
Vonzás törvénye
| More
Nyomtatás
Lucifer
Lucifer bukott arkangyalként ismert, aki szembefordult Isten akaratával, az emberiséget pedig a bűnökre csábította. Lucifer működése és hatása tehát gonosz és romboló szemben az isteni szeretet elv támogató, építő hatásával.
Lucifer, a kísértő, más kultúrkörökben Iblis (iszlám) vagy Mara (Buddhizmus) néven fordul elő.
Lucifer eredetileg egy arkangyal volt, akinek segíteni kellett volna az embereknek. Erre utal a Lucifer név is, melynek jelentése: fényhozó. Abd-ru-shin a Grál-üzenetben leírja, hogy Lucifer messze a Teremtés felett található isteni régióból származik, és származásának megfelelően hatalmas erővel rendelkezik, és azért lett a Teremtésbe küldve, hogy segítse az emberiség anyagiságokon át vezető fejlődési útját.
Lucifer azonban elbukott. Elvetette a támogató, segítő isteni szeretet elvét, és helyette bevezette a kísértést, szellemi értelemben csapdákat helyezett az emberek fejlődési útjába. A luciferi elv szerint aki megállja helyét a kísértésekben, megerősödik, aki elbukik, az rászolgált a pusztulásra. Lucifer elvét tárgyilagosan vizsgálva nem gonosz elvnek, hanem téves elvnek kell tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!