Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hogyan működik az energiával...

Hogyan működik az energiával való gyógyítás?

Figyelt kérdés
Honnan van az az energia? Milyen folyamatok mennek végbe, amikor hat?

2015. jan. 11. 14:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
56%
aki a 19est lenullázta gőze nincs a gyógyításról!!!
2015. jan. 11. 18:36
 22/29 A kérdező kommentje:
Én zöldet adtam mindenkinek, aki kicsit is a kérdésre válaszolt. Kéket annak, aki csak benyögte, hogy "hülyeség, nincs ilyen". Tényleg érdekel minden válasz, minden oldalról, ami nem egyetlen mondat, és van benne érvelés.
2015. jan. 11. 18:39
 23/29 anonim ***** válasza:
81%

Az energia mint olyan valóban egy számokkal leírható tulajdonság. De már a fizika maga sem csak anyagi testekre vonatkoztatja, mivel már az 1900-as évek eleje óta ismeretesek nem anyagi részecskék, amelyek igen nagy energiával rendelkeznek. Ez persze csak úgy mérhető, ha az anyagi testekre kifejtett hatásukat figyeljük meg. Azonban megfigyeltek olyan részecskéket is, amelyek természetes körülmények között nem lépnek kapcsolatba az anyaggal, illetve nem közölnek velük energiát, önmagukban mégis igen jelentős energiával rendelkeznek. De ne merüljünk bele a kvantumfizikába, maradjunk csak a nem anyagi energiahordozóknál, amelyek különböző állapotú elektronok, vagy elektronszármazékok. Ezek közvetítő közege nem anyagi jellegű, terjedésük csak az egyesített tér-idő modellekben írható le. Még ezekben sem mindig, megesik, hogy más modelleket kell alkalmazni, amelyekben viszont más hiányosságok jelentkeznek. A fizika nem egy befejezett tudomány, és az anyagot korán sem veszi abszolútnak. De térjünk át az emberre. Mivel most ez a kérdés. Az embert most vegyük annak, aminek látszik, az ezoterikus részét kicsit tegyük félre, noha ez az ezotéria rovat. Az ember anyagi testtel rendelkezik, ennél fogva rengeteg energiával. Elektromosság, hő, helyzeti, mozgási, és még egy sor nem ennyire nyilvánvaló energiaformával. Ezek létezését senki sem tagadja. Ezek az energiaformák elengedhetetlenek a fizikai test működéséhez, mivel nem csak az életfolyamatok melléktermékeiként jönnek létre, de az életfolyamatok kiváltóiként is szerepet játszanak. (az elektromosság, és a szív, az idegek, és izmok esete csak példának) Ezen energiaformák a testben változó mennyiségben vannak jelen. Ez függ a környezettől, egészségi állapottól, táplálkozástól, sőt, a hormonoknak köszönhetően az érzelmektől is. Az egészséges ember logikus módon többletenergiával rendelkezik. Ismeretesek olyan módszerek, főleg a légzés, és a szívverés tudatos kontrolljára alapozva melyek alkalmasak hő, elektromosság, és statikus energia felhalmozására különböző testrészekben. Mivel ez nem a normális egyensúlyi állapot, ez az energia valamilyen formában ki fog egyenlítődni. Ha az a személy, aki felhalmozza a teste egy tetszőleges pontján ezt az energiát folyamatosan végzi a gyakorlatot, akkor a többlet valamilyen másik útvonalon fog távozni a testből. Ezzel könnyen magyarázható, hogy a gyógyítással foglalkozó emberek keze miért melegebb, mint a test többi pontja, gyakran a maghőmérsékletet meghaladó mértékben is. Ez az energia a környezetnek adódik le. Ha a rendszerbe bekapcsolunk egy másik embert azáltal, hogy a felhalmozásra használt testrészt, esetünkben a kezet ráhelyezzük, akkor a hő, és elektromos energia az ő testének adódik át egyszerű fizikai átadással. Ebben nincs semmi spirituális, vagy ezoterikus. Ugyanakkor ha a másik rendszerben kisebb az energiaszint, például betegség miatt a sejtek biológiai elektromosság termelése csökken, az átadott elektromos, és helyileg a hőenergia is hiánypótlásként értelmeződik a befogadó szervezetben. Ez persze mikroelektromosság, és egyenáram. A hálózati feszültségtől senki nem lesz jobban. Ha a fentebb leírt eszmefuttatást kissé kibővítjük a fizika, kémia, és biológia VALÓS mai állásának tükrében, máris egy sor újabb lehetőség nyílik az "életerő" magyarázására anélkül, hogy azt ezoterikus szempontból kellene megvizsgálnunk.

De itt még mindig megbukik a magyarázat, ha nem bővítem ki a gyógyító felhalmozási módszereinek tárgyalásával, mert erre még mindig rálehet fogni, hogy ezotéria. A légzés, és a szívverés szabályozása igen nagy mértékben művelhető azáltal, hogy a gyakorló direkt figyelmet fordít erre. A szívverés agytörzsi beidegzésű, ugyanakkor igen nagy önállósággal rendelkező szerv, direkt befolyásolni ezért nem ezoterikus megközelítésből nem lehet. A légzés azonban befolyásolható, és orvosi gyakorlat bizonyítja, hogy a szívverés követi a légzést, bár némi késéssel. A stressz kezelésében ennek igen nagy szerepe van. De térjünk vissza a tárgyra. A légzés tudatos szabályzásával a szívverést, a testbe jutó vér, oxigén, és tápanyagok mennyisége is szabályozható. A légzés módja pedig lehetővé teszi, hogy bizonyos testrészekben nagyobb mennyiségben halmozódjon fel energia. Egyszerű példa erre a szabályos légzés, és mozgás összehangolása, mely a végtagokban megnöveli az elektromos,és hőenergia mennyiségét. Tovább folytatva ezt a műveletet az energia elkezd leadódni a környezetnek. Ha a környezet egy másik ember, az energia egy része ott nyelődik el. Meglehet, hogy ezek a légzési és mozgási technikák már több ezer éve elkezdtek kialakulni, de a fejlődésük nem rekedt meg. Valójában a mostani módszerek sokkal hatékonyabbak a régieknél. Ha az egészhez hozzáadjuk az elme(tekintsük azt az agy termékének, vagy absztrakt fogalomnak) hatását a test fölött, akkor elég egyértelművé válik, hogy pusztán a fizikai testet használva is véghez lehet vinni gyógyítást. Nem csodákat, de érezhető javulást. Ha az elme képes a placebohatással a testet gyógyítani, akkor a megfelelően koncentrált elme, és irányított testi funkciók alkalmasak lehetnek a test energiakészletének átcsoportosítására is. Ezt orvosok, kémikusok, fizikusok, és természeten parakutatók is vizsgálták, és vizsgálják. Ha a spirituális felfogást is hozzáadjuk, ami köztudottan igen nagy hatást képes gyakorolni az elmére, és a testre is, akkor már valóban érezhető változást lehet létrehozni egy testen, vagy testben.

2015. jan. 11. 18:39
 24/29 anonim ***** válasza:
65%
Lehet gyógyítani a saját testi energiáddal, de a legtöbb energia gyógyász a kozmikust használja. Ha sokat használod a sajátodat, az lecsökkenti az élettartamodat, míg a kozmikus korlátlan, csupán keresztülfolyik a testeden. Az ember teste összeköttetésben áll az energiarendszerével, amit szabad szemmel nem látni. Amikor valaki beteg, az energiarendszerben van elváltozás. Ha a beteg ember kap energiát, a szervezete ott fogja felhasználni, ahol azt a legjobbnak ítéli meg. Dióhéjban ennyi.
2015. jan. 12. 00:08
 25/29 anonim ***** válasza:
16%

>Én nem hittem benne, még most sem teljesen, de valamiért működött, ezt szeretném megérteni. A kérdés logikusan nem azokhoz szól, akik szerint nincs ilyen, mert nem értenek hozzá. Köszönöm.

Ebben több nagyon fontos tévedés is van.

1. Az, hogy valamiért működött, nem azért történt, mert valóban működött az "energiagyógyítás", hanem te estél a tökéletlen gondolkodásod csapdájába. Ezt ne sértésként fogd fel, mindenki ilyen, én is, de én tudom, hogy mire kell figyelni. Az ember a kognitív torzítások egész seregét követi el minden nap. Ha pontosan tudnám, hogy hogy jutottál el addig a következtetésig, hogy működött az energiagyógyítás, két-három egyszerű jelenség segítségével meg tudnám mutatni neked, hogy hol követtél el hibát.

2. Attól még, hogy én azt állítom, hogy nincs ilyen, a válaszom haszons lehet neked, főleg, hogy saját bevallásod szerint meg akarod érteni. Az energiagyógyításhoz (mivel nem valós dolog) tényleg nem értek, ugyanakkor meglehetősen jól értek ahhoz, hogy miért hisznek az emberek ehhez hasonló valótlan dolgokban. Ha a megértés a célod, és az a helyes válasz, hogy nem működik, akkor próbáld megérteni azt is, hogy miért nem. Érdekes és hasznos dolog, meglátod.

2015. jan. 13. 14:31
 26/29 anonim ***** válasza:
És ha azt szeretné megérteni, hogy miért igen?
2015. jan. 13. 14:33
 27/29 A kérdező kommentje:

Kedves 74%-os válaszadó!

Nincs kiírva a neved, valahogy neked kell címeznem a kérdést. Lehetőleg te se sértésként fogd fel amit írok. Attól, hogy valaki hisz ezekben, és esetlegesen emiatt gyógyul, én továbbra is kizárnám az én hitemet, mert nem hiszek addig semmiben, amíg meg nem tudom, hogy az hogyan működik. Sejtheted, én is gondoltam arra, hogy más magyarázatot keressek, de egy sem illett rá. Nyugodtan kérdezz még részleteket, ha az segít a válaszadásban, engem nagyon érdekelne milyen hit segíthet nekem abban, hogy öt perc alatt két hétre megszabaduljak egy évek óta fennálló betegségtől. Biztosan van rá más magyarázat, állításod szerint te tudod mire kell figyelni, igazán megoszthatnád velem.

Te azt állítod nincs ilyen, rendben. Elfogadom. De azzal indoklod, hogy azért nincs, mert szerinted nincs, vagy mert nem lehet. Ez nem indoklás. Azt írod nem értesz hozzá. Ez megint nem gond, én sem értek mindenhez, de nem is próbálok olyan témakörökben magyarázattal szolgálni. De ez is nagyon érdekel, hogy a nem értek hozzá, szerintem nincs, ezért nincs érvelést hogyan vezetnéd le. Valamint arra, hogy hogyan tudok meggyógyulni ilyen látványosan és ilyen hamar valamiből, amire a gyógyszerek sem hatottak ennyire szembetűnően.

2015. jan. 13. 15:41
 28/29 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

Nem vagyok energiagyógyász, legfeljebb laikus érdeklődő a témában, főleg azóta, hogy a saját szememmel láttam a nyugati orvostudomány ma elfogadott hivatalos álláspontja szerint elvileg nem lehetséges gyógyulásokat (többek között sclerosis multiplexből és glaukómából) olyan metafizikai síkon ható terápiák hatására, - vagy ha nagyon tárgyilagos akarok lenni, akkor ilyen terápiák alkalmazását követően - amik a racionális elménk számára még annál is kevésbé megfogható és hihető elven működnek, mint az energiagyógyászat.

Tudomásom szerint az energiával való gyógyítás azon a meggyőződésen alapul, hogy az embernek nem csak fizikai teste van, hanem egy un. energetikai v. bionenergetikai teste is, ami egyfajta összekötő kapocs a fizikai test és a tudat között. Ennek az energetikai testnek a része az aura, a csakratölcsérek a testfelszín felett, a csakraközpontok a testen belül, egy meridián rendszer (az érrendszerhez hasonló, a testet behálózó energiacsatorna rendszer), amin a csakrák által felvett energia az adott csakraközpontból a hozzá rendelt fizikai szervekhez áramlik, illetve amin keresztül ez "elhasznált" energia a kimenő mellékcsakrákon át elhagyja a fizikai testet (és aminek a létezésén alapul az akupunktúra, mint gyógymód). Ehhez az energiatesthez tartoznak továbbá a fizikai szervek bioenergetikai másolatai, vagy más néven energetikai lenyomatai.

Minden sejtnek, szövetnek és szervnek megvan a maga bioenergetikai másolata, amelyen keresztül az energetikai test a közegből felvett életenergiával látja el azokat. Az energiagyógyászatban ezeken dolgoznak, így hatva közvetve a fizikai testre.

Ez az életenergia lényegében ugyanaz, amit a hagyományos kínai orvoslásban, illetve egyes keleti harcművészetekben csí-nek, máshol pránának vagy orgonnak hívnak.

Tudomásom szerint akik energiagyógyászattal foglalkoznak, abban hisznek, hogy minden betegség, szervi elváltozás először az energiatestben manifesztálódik, és onnan tevődik át, képeződik le hosszabb-rövidebb idő alatt a fizikai testre, szervekre, szövetekre, illetve hisznek abban, hogy ennek az energiatestnek a kezelése visszahat a fizikai test egészségi állapotára is.

Vannak, akik - akár veleszületett különleges képességüknél fogva, akár hosszú gyakorlásnak köszönhetően - állítólag képesek ezt ez energiatestet valamilyen vizuális formában, egyfajta belső látással érzékelni, benne energetikai blokkokat, elakadásokat érzékelni (pl. sötétebb színek formájában).

Meglepően nagy irodalma van azoknak a szülőktől, óvónőktől stb. származó beszámolóknak, amik arra engednek következtetni, hogy a gyerekek között is vannak olyanok, akik egy bizonyos életkorig látnak, érzékelnek ebből az energiatestből valamit, például különböző színű burkokat az illető személy körül, "horpadásokat" az aura egyes területein, vagy sötétebb foltokat a test bizonyos részén, amiknek a helye meglepő módon korrelál az illető személy valóban létező szervi problémájával. Annak ellenére spontán "mesélnek" arról, amit látnak, vagy rajzon megjelenítik, hogy nincsen tudatában az illető egészségügyi problémáinak, betegségeinek. Ezt nyilván mindenki úgy kezeli, és azzal magyarázza, ami számára ésszerű és elfogadható magyarázat - nyugodtan lehet az élénk gyermeki fantáziának vagy véletlen egybeesésnek tulajdonítani, vagy akár azoknak a felnőttek a szavahihetőségét és az objektivitását kétségbevonni, akik ilyen esetekről beszámolnak.

Akik energiagyógyászati módszereket alkalmaznak, azok - jó esetben - nem csak a saját magukon átáramoltatott energiát "adják tovább" a kezelt személynek a tenyércsakrájukon keresztül, hanem ha szükséges, előtte ki tudják tisztítani a blokkokat a csakrákból (amiknek nem csak az energia felvétele, hanem a szűrése és átalakítása is a feladata) és a meridiánrendszerből.

A hét fő csakra többségéhez nem csak fizikai szervek, hanem bizonyos életterületek és az érzelmi élet meghatározott aspektusai is hozzá vannak rendelve, és az, hogy azok mennyire vannak rendben az ember életében, visszahatnak az adott csakra, és így közvetve az ahhoz tartozó fizikai szervek működésére is.

A példa kedvéért a gyökércsakrához tartoznak egyrészt fizikai szinten a csontok, izületek és izmok, vagyis a mozgásszervrendszer, másrészt a túlélési ösztön, az egó, a dominancia harcok, az önmagunkért való kiállás, a stabilitás érzés, magabiztosság, az anyagi és fizikai értelemben vett biztonság, a családi kötelékek, a felelősség, illetve a gondoskodás saját magunkról és a családunkról.

A harmadik (napfonat) csakrához tartoznak fizikai szinten az emésztő- és kiválasztó rendszer, a bőr, az érzelmi aspektusok közül pedig az olyan negatív érzelmek, mint pl. düh, harag, gyűlület, félelem, szomorúság, depresszió, valamint az akaraterő és a céljainkon való munkálkodás képessége.

Aki téged kezelt akkor, amikor rohamod volt, valószínűleg azért a torkoddal "csinált valamit a kezével", mert a légőszervrendszer a torokcsakrához tartozik, az látja el energiával, és ez valahol gégetájékon található. Arra, hogy a hátaddal mit csinált, csak tippelni tudok: azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy a koronacsakrához tartozó 7-es központot kezelte, ami kb. a szegycsont magasságában van a mellkas középvonalában, és ami az egész energiatest fő ellátója, illetve irányító központja, ami bármelyik csakrának továbbíthat energiát, és fordítva: szükség esetén vehet fel energiát egy túltöltött, túlműködő csakrából.

Ha foglalkoztat téged, hogy aki téged kezelt, mit csinált pontosan, és hogyan, milyen elven működik ez az egész, szerintem nyugodtan kérdezd meg tőle - valószínűnek tartom, hogy szívesen válaszol a kérdéseidre.

2015. jan. 14. 13:11
 29/29 anonim ***** válasza:
61%

Az energia az rezgés,vibráció, a tudomány osszilációnak nevezi.Az Univerzum teljes egészében rezgésekből áll,a teljes flóra fauna.....

Pozitív, negatív részecskék osszilálnak önmagukban illetve egymás között.Amire te szerintem kíváncsi vagy az egyfajta

irányított energia,

Reiki,energia gyógyászat,stb.A beavatott, szakavatott gyógyász a képességeit felerősítve ad át pozitív rezgéseket gondolati szinten vagy kézrátétellel a delikvens számára akinek az energia szintje ezzel megnő. Sokféle gyakorlat létezik tudatos és tudatalatti szinten egyaránt hipnotikus,meditatív vagy fizikai síkon stb stb..

A te belső rezgéseid ezek által egy magasabb szintre ugranak.A folyamat ideje kimenetele,minősége,

függ a lelki állapottól.

Napokig lehet a témát boncolgatni.Sajnos sok a magát különleges mesternek mondó sarlatán.

Kutass utána,hogy ki az aki valóban tudással bír és az segíteni fog ha problémáid vannak.Üdv.Kun1...

2015. jan. 20. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!